Darthnogen Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Listopada 2015 Witam wpadlem w posiadanie 2kg antrykotu:D Zna ktoś jakiś fajny przepis na antrykot z piekarnika?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12276-przepis-na-antrykot/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albacora Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Listopada 2015 (edytowane) Z piekarnika nie ale proponuję steki jeśli o wołowinę chodzi. Dwu centymetrowe plastry zostawić na chwilę aby złapały temperaturę pokojową. Posolić, popieprzyć i posmarować oliwą. Rozgrzać patelnię żeliwną na maxa. Smażyć po trzy minuty z każdej strony. Można przełożyć o 45 st. aby uzyskać kratkę. Zostawić pod alufolią na talerzu na 2 min dla stabilizacji. Kawałek bagietki, ulubione % i smacznego. Edytowane 14 Listopada 2015 przez albacora Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12276-przepis-na-antrykot/#findComment-456404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darthnogen Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Listopada 2015 Wszystko fajnie tylko ze steki się mi już przejadły grilla nie mam, bo nie mam warunków, wiec szukam jakiejś alternatywy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12276-przepis-na-antrykot/#findComment-456412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Listopada 2015 Może spróbuj mojego patentu na pieczeń: http://wyrobydomowe.blog.pl/category/z-miro-w-kuchni/gotujemy-obiadki/pieczen-dla-leniwych/ Przyprawy dajesz wg uznania. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12276-przepis-na-antrykot/#findComment-456415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Listopada 2015 steki się mi już przejadły Smak steku (pod warunkiem, że jest z dojrzałego mięsa i dobrze zrobiony) zależy od masła smakowego lub sosu. A te można robić na wiele sposobów.Moje ulubione dodatki to: Chateaubriand z sosem holenderskim lub berneńskim, sos estragonowy, surowe masło z pieprzem młotkowanym i można tak długo.Mięso na steki powinno mieć grugość min. 1,5 cala. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12276-przepis-na-antrykot/#findComment-456442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Listopada 2015 Z piekarnika nie ale proponuję steki jeśli o wołowinę chodzi. Dwu centymetrowe plastry zostawić na chwilę aby złapały temperaturę pokojową. Posolić, popieprzyć i posmarować oliwą. Rozgrzać patelnię żeliwną na maxa. Smażyć po trzy minuty z każdej strony. Można przełożyć o 45 st. aby uzyskać kratkę. Zostawić pod alufolią na talerzu na 2 min dla stabilizacji. Kawałek bagietki, ulubione % i smacznego. Popieprzyć i nasmarować oliwą możemy ale wołowinę solimy raczej po smarzeniu a nie przed zwłaszcza steki, tak mnie uczono alew jak się mylę to chyba sobie sam po pysku dam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12276-przepis-na-antrykot/#findComment-456447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darthnogen Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Listopada 2015 Popieprzyć i nasmarować oliwą możemy ale wołowinę solimy raczej po smarzeniu a nie przed zwłaszcza steki, tak mnie uczono alew jak się mylę to chyba sobie sam po pysku dam !!! Mnie znowu uczyli, ze steki z patelni, lub z grilla lub jakiekolwiek szybko smażone się nie soli, a barbecue, duszenie i każde inne wolne smażenie można solić ale tylko sola morska gruboziarnistą (tylko posypujemy nie wcieramy) A co do steków to moje ulubione robię tak, Stek obsmażam na patelni lub grillu elektrycznym, potem doprawiam przyprawa pieprzowo czosnkowa posypuje dzikim czosnkiem i parmezanem daje do rozgrzanego piekarnika na 20 min i podaje z warzywami i bagietka czosnkowa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12276-przepis-na-antrykot/#findComment-456456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.