Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i serdecznie pozdrawiam Pewnie wyniknie dyskusja ale czy na jakąkolwiek kielbache wędzona muszę peklowac mięsa, chodzi mi o takie kielbasy jak wiejska,głogowska itd. Dodam że jestem rzecznikiem z zawodu i wedze nievod dziś znam się procesie produkcyjnym i tu tylko białej się nie pekluje ale ja sam jak i paru znajomych nie pekluje mięsa i nie widać różnicy?

 

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12356-peklowanie-mi%C4%99sa-na-kie%C5%82basy/
Udostępnij na innych stronach

Jeśli jesteś rzeźnikiem, to się nie przyznawaj.

Kto pekluje kiełbasy? :devil:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12356-peklowanie-mi%C4%99sa-na-kie%C5%82basy/#findComment-459847
Udostępnij na innych stronach

Kolega podał miejsce zamieszkania jako leicester w Wielkiej Brytanii.
Ma jak widać problemy z pisownią, ale to "zasługa" urządzenia z którego pisze.

 

Nie gońcie człowieka tylko za to, że zrobił literówkę ....nie ładnie.

 

Kolego krybyk.

 

Możesz wykonać kiełbasę bez peklowania mięsa, a tylko na samej soli.

Jednak w smaku będzie różnica, bo sam proces peklowania zmienia walory smakowe mięsa.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12356-peklowanie-mi%C4%99sa-na-kie%C5%82basy/#findComment-459852
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...
  • 2 lata później...

Kolega podał miejsce zamieszkania jako leicester w Wielkiej Brytanii.

Ma jak widać problemy z pisownią, ale to "zasługa" urządzenia z którego pisze.

 

Nie gońcie człowieka tylko za to, że zrobił literówkę ....nie ładnie.

 

Kolego krybyk.

 

Możesz wykonać kiełbasę bez peklowania mięsa, a tylko na samej soli.

Jednak w smaku będzie różnica, bo sam proces peklowania zmienia walory smakowe mięsa.

Ponadto nie peklowane kiełbasy są tylko na grilla
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12356-peklowanie-mi%C4%99sa-na-kie%C5%82basy/#findComment-626831
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.