kostek61 Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 3 Marca 2017 dołożę trochę (jak proponujesz) "pachwiny" tak u mnie nazywają dolną część świnki z cyckami Pachwiny nie radzę dodawać,już lepiej boczek.Pachwina to do pasztetowej się nadaje. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-543081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 3 Marca 2017 A czemu nie pachwinę? Może głupie pytanie, ale dodawałem ja do mielonki i nie widziałem przeciwwskazań . Wpływ na smak , konsystencję ??? Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-543085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) Teraz już wiem co kryje się pod nazwą "Pork belly". PS sorki za offtopa Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edytowane 3 Marca 2017 przez clipol Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-543097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 3 Marca 2017 A czemu nie pachwinę? Może głupie pytanie, ale dodawałem ja do mielonki i nie widziałem przeciwwskazań . Wpływ na smak , konsystencję ??? Dlatego że w pachwinie jest tłuszcz miękki i w wyniku obróbki cieplnej może się oddzielić z niego smalec a to w przypadku kiełbasy nie jest wskazane jak się robią pod cieki tłuszczu. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-543103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 3 Marca 2017 Dzięki Kostek (jak ja jeszcze mało wiem ) Aż mi głupio - biorę się za robienie kiełbas a mam takie braki wiedzy podstawowej. . W takim razie może podgardle? Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-543112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 3 Marca 2017 W takim razie może podgardle? Do parzonych i pieczonych idealne Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-543113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 3 Marca 2017 A do Twojej ? tej tylko wędzonej i podsuszanej? Może poprostu zrobię chudszą i nie dodam żadnego tłustego , będzie tylko tłuszcz zawarty w karkówce? Chciałbym posiąść wiedzę co do klasyfikacji poprawnej mięsa to nie zadawałbym głupich pytań.Ech Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-543115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 3 Marca 2017 Twojej ? tej tylko wędzonej i podsuszanej Podgardle w postaci surowej jest twarde i mało zjadliwe.Zapisz się na kurs ,są organizowane przez naszą stronę,tam się wszystkiego nauczysz. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-543116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) No myślę o tym poważnie. A tej karkówki tak się czepiłem bo będę miał większą ilość po niedzieli Edytowane 3 Marca 2017 przez binio1111 Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-543117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 3 Marca 2017 To zrób klasyfikację ... dokup co trzeba i jesteś w domu Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-543123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 3 Marca 2017 A do Twojej ? tej tylko wędzonej i podsuszanej? Może poprostu zrobię chudszą i nie dodam żadnego tłustego , będzie tylko tłuszcz zawarty w karkówce?Do tej wędzonej i tylko podsuszanej to lepszy by był dodatek pachwiny bo to tłuszcz miękki ,a jak będziesz chciał podpiekać ,lub parzyć ,to lepiej dodać z tłuszczy boczek lub podgardle ,a najlepiej stosować się do przepisu Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-543139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruchy57 Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 4 Marca 2017 pozwoliłem sobie na taką kiełbaskę Ładnie wygląda Bardzo dziękuję, jak długo powinna wisieć? Bo na drugim planie wisi salami kalabryjskie w/g Redzeda i powinno wisieć jeszcze 3-4 tygodnie. Pozdrawiam Andrzej z Łodzi Wysłane z mojego Lenovo TAB S8-50L przy użyciu TapatalkaWitam, wczoraj po 12 dniach suszenia i po próbach zdjąłem z haków w moim oknie dojrzewalniczym i popakowałem. Kiełbasa jest fantastyczna. Bardzo się cieszę , że ją odkryłem. Duże podziękowania dla Kostka61. Stałem się fanem tej kiełbaski. Jeszcze raz dzięki. Andrzej Wysłane z mojego Lenovo TAB S8-50L przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-543163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 4 Marca 2017 Bardzo się cieszę , że j Fajnie że Ci smakuje,bardzo dobrze wygląda ,sam ją często robię bo jest prosta w wykonaniu i smaczna .Pozdrawiam Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-543170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 4 Marca 2017 Bardzo ładna. Kruchy dałeś tylko pieprz i czosnek , jak w oryginalnym przepisie? Na fotkach są takie plamki pomarańczowe??? Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-543220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruchy57 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 7 Marca 2017 Bardzo ładna. Kruchy dałeś tylko pieprz i czosnek , jak w oryginalnym przepisie? Na fotkach są takie plamki pomarańczowe???Witam, wstyd się przyznać, ale nie pamiętam czy dałem gorczycę czy kolędrę , chyba gorczycę ale resztę na pewno w/g przepisu Kostka61 . Zapewniam Cię że jest przepyszna. Andrzej Wysłane z mojego Lenovo TAB S8-50L przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-543529 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 9 Marca 2017 Trochę banalnej dzisiaj uwędziłem,tylko jeszcze podsuszyć Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-543717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 9 Marca 2017 Moja wisi już tydzień ,nie wiem,czy mogę już próbować? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-543720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 9 Marca 2017 czy mogę już próbować Próbuj ,jak za mało wg. Ciebie podsuszona to niech wisi dalej Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-543724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 9 Marca 2017 Chyba jeszcze trochę niech powisi ,bo zrobiłam ją w grubszym jelicie [chyba 32] i boję się ,że jeszcze całkiem surowa jest ... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-543727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vel_diablo Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 28 Marca 2017 Witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum. Banalne pytanie odnośnie sitka nr 8 przez które przepuszczamy mięso. Rozchodzi się o sitko z oczkami fi 8 czy tez o sitko numer 8 w których są różne rozmiary oczek ? Na moją głowę do tej kiełbasy to fi 8 ale proszę o podpowiedź Pozdrawiam Wojt Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-545656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 28 Marca 2017 Rozchodzi się o sitko z oczkami fi 8 Tak. Zawsze mówimy i oczkach w sitku - a nie o rozmiarze maszynki Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-545658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 29 Marca 2017 To i ja się pochwalę Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-545729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 29 Marca 2017 To i ja też - 19 dni suszenia. Muszę stać z kijem i pilnować, bo znika . Smak rewelka. Kostek dzięki za przepis Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-545736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisk Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Czy ta kiełbasę można osuszyć w lodówce? Nie mam miejsca gdzie mógłbym to zrobić, jedynie pomieszczenia z temperatura ponad 20st C. Czy suszenie w lodówce w ogole ma sens? Chciałem zrobić kilka lasek surowych a resztę upiec. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-555285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisk Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Coś, ktoś ? Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/page/3/#findComment-555362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.