Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Milk stout po dwudziestu miesiącach leżakowania.

 

 

No to się na bank wyleżał po tym czasie :tongue::thumbsup::clap:

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/27/#findComment-636673
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 854
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

A ta kiełbasa w/g jakiej receptury?

 

Tą kiełbasę robię bez receptury skład to łopatka ,karczek, boczek,polędwica zawsze w różnych proporcjach.

 Dodatki to peklosól 17g /kg, pieprz 3g/kg czosnek i woda. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/27/#findComment-637304
Udostępnij na innych stronach

 

 

Trzeba uzupełnić zapasy,

 

 

Słuszny pomysł :thumbsup::clap:

 

Pozdrawiam 

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/27/#findComment-637393
Udostępnij na innych stronach

Trzeba uzupełnić zapasy,mięso na kiełbaski już się pekluje.

Tz peklujesz mielone?

A z uzupełnieniem zapasów to fajny pomysł ????

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/27/#findComment-637394
Udostępnij na innych stronach

 

 

Super kaszana. Piwko piękne, może jeszcze polezeć będzie jeszcze lepsze.

 

 Parę butelek odłożyłem i będą otwarte po trzech latach leżakowania.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/27/#findComment-637496
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzisiejszy urobek , teraz wędzenie i parzenie.

 

No i elegancko :thumbsup::clap: :clap:.

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/27/#findComment-637647
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

 

 

Ja teraz niestety nie mam czasu, sezon ogrodowy w pełni.

 

U mnie też kiepsko z czasem skończyły się ogórki  zaczęły  się maliny i pomidory

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/27/#findComment-638646
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzisiejsze wędzenie

 

Czyścisz za każdym razem wędzarnie?  Wygląda jakbyś wędził pierwszy raz  :hmm:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/27/#findComment-638943
Udostępnij na innych stronach

Czyścisz za każdym razem wędzarnie? Wygląda jakbyś wędził pierwszy raz

Tak czyszczę za każdym razem pewnym preparatem trwa to pięć minut.

 

A tu jeszcze dzisiejsza kiełbasa w przekroju.

 

post-75722-0-56029600-1566925383_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/27/#findComment-638947
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.