Woytas Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #826 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Także mam taki cyrkulator, jestem bardzo zadowolony a używam go dość często. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-689023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #827 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Widać .... michy jak mała wanna . Także mam taki cyrkulator, jestem bardzo zadowolony a używam go dość często. Podziel się doświadczeniem w jakich temperaturach czas parzenia parzysz polędwicę wieprzową boczek wędzony kiełbasę grubą i cienką. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-689028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #828 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Świąteczne wędzenie można uznać za udane. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-689331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #829 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Świąteczne wędzenie można uznać za udane. ..... Zdrowych Świąt . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-689346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlex Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #830 Opublikowano 22 Grudnia 2020 I komu to przeszkadzało? ... p.s. haki w suficie jak na grubą zwierzynę łowną Wysłane przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-689352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #831 Opublikowano 23 Grudnia 2020 ..... Zdrowych Świąt . :santa: Też życzę Zdrowych Świąt. I komu to przeszkadzało? ... p.s. haki w suficie jak na grubą zwierzynę łowną Jak się trafi gruba zwierzyna to będą jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-689471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlex Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #832 Opublikowano 23 Grudnia 2020 I słusznie. Dziczyzna jest Wysłane przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-689472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 25 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #833 Opublikowano 25 Grudnia 2020 (edytowane) Widać .... michy jak mała wanna . Także mam taki cyrkulator, jestem bardzo zadowolony a używam go dość często. Podziel się doświadczeniem w jakich temperaturach czas parzenia parzysz polędwicę wieprzową boczek wędzony kiełbasę grubą i cienką. Kiełbasy parzę w 76 stopniach, cienką 25min, grubą 10 minut dłużej. Boczek temp 76-78 ok 50 min, szynki 60 min ( kulka ok 1kg), poledwica 76 stopni i 20-30 min (zależy jaką lubisz, po 20 min jest bardzo soczysta i ścięta, ale lekko surowa).Dużo zależy od tego czy będziesz parzył od cieplej wody do momentu osiągniecia temperatury, czy włożysz po osiągnięciu zadanej . Ja najczęściej leję z kranu gorącą wodę i wkładam worki. Edytowane 25 Grudnia 2020 przez Woytas Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-689659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 25 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #834 Opublikowano 25 Grudnia 2020 Kiełbasy parzę w 76 stopniach, cienką 25min, grubą 10 minut dłużej. Boczek temp 76-78 ok 50 min, szynki 60 min ( kulka ok 1kg), poledwica 76 stopni i 20-30 min (zależy jaką lubisz, po 20 min jest bardzo soczysta i ścięta, ale lekko surowa). Dużo zależy od tego czy będziesz parzył od cieplej wody do momentu osiągniecia temperatury, czy włożysz po osiągnięciu zadanej . Ja najczęściej leję z kranu gorącą wodę i wkładam worki. I te temperatury stosujesz przy użyciu cylkulatora Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-689664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 25 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #835 Opublikowano 25 Grudnia 2020 Tak, w wysokim garnku ok 6-8 litrów. Nie pamiętam ile ma dokładnie musiałbym zmierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-689695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 25 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #836 Opublikowano 25 Grudnia 2020 To używamy takie same temperatury ja myślałem że próbowałeś obniżać temperaturę parzenia a wydłużać czas. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-689698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #837 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Przefiltrowałem nalewki z żółtej mirabelki i trochę z czerwonej mirabelki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-690211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #838 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Przefiltrowałem nalewki z żółtej mirabelki i trochę z czerwonej mirabelki. WP_20201229_14_43_52_Pro.jpgWP_20201229_16_39_18_Pro.jpgHopSpider dobry na wszystko Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-690213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #839 Opublikowano 30 Grudnia 2020 HopSpider dobry na wszystko Jest po prostu idealny . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-690412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #840 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Mirabelka czy Ałycza? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-690435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #841 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Mirabelka czy Ałycza? Mirabelka , dwa lata temu udało mi się kupić Ałyczę i powiem że mnie miło zaskoczyła nalewka z niej może uda się w przyszłym roku kupić. Trochę mniej roboty z nalewką z Ałyczy bo nie da się ją wypestkować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-690472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #842 Opublikowano 30 Grudnia 2020 HopSpider dobry na wszystko Mam pytanko czym różni się Hop Spider od filtra ze stali nierdzewnej . Ceną to widać ...... a może gęstością siatek . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-690514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zifarek Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #843 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Przefiltrowałem nalewki z żółtej mirabelki i trochę z czerwonej mirabelki. Kolorek jak ze świeżej pigwy. Która po dojrzewaniu w butelce wygląda jak rasowa whisky Cytuj kryniu123 "Ze świata tego każdy ma tyle, ile sobie weźmie." - L. Tołstoj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-690515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #844 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Mam pytanko czym różni się Hop Spider od filtra ze stali nierdzewnej . Ceną to widać ...... a może gęstością siatek Ten akurat ma siatkę 300 mikronów. Kolorek jak ze świeżej pigwy. Która po dojrzewaniu w butelce wygląda jak rasowa whisky Z mirabelką będzie tak samo też z ciemnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-690529 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zifarek Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #845 Opublikowano 30 Grudnia 2020 I to jest najpiękniejsze w domowym wyrobie trunków, możesz ocenić z którego okresu Ci najbardziej pasuje.U mnie bardzo rzadko nalewki "dożywają" wieku sędziwego. Choć to jak z winem, im starsze tym lepsze. Cytuj kryniu123 "Ze świata tego każdy ma tyle, ile sobie weźmie." - L. Tołstoj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-690531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #846 Opublikowano 31 Grudnia 2020 U mnie bardzo rzadko nalewki "dożywają" wieku sędziwego. U mnie dożywają , po prostu robię więcej Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-690554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zifarek Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #847 Opublikowano 31 Grudnia 2020 Nie ma takich ilości, których z gośćmi nie wypijemy Cytuj kryniu123 "Ze świata tego każdy ma tyle, ile sobie weźmie." - L. Tołstoj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-690565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 31 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #848 Opublikowano 31 Grudnia 2020 U mnie dożywają , po prostu robię więcej Zasada przy nalewkach jest prosta nalewka ma czekać na mnie , a nie ja na nalewkę czyli robimy dużo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-690694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #849 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Pierwszy rozlew i kegowanie z nowego fermentora. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-691678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #850 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Pierwszy rozlew i kegowanie z nowego fermentora. Piękny widoczek Na pewno będzie umilało prace przy wyrobach mięsnych i nie tylko Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12641-moja-ma%C5%82a-masarnia-i-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/34/#findComment-691696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.