Skocz do zawartości

Magdaleny pieczenie


Rekomendowane odpowiedzi

Gość magdajack

Madzia chlebek na 6-tkę :clap: . Ja od dwóch miesięcy piekę też swój chlebek - pełnoziarnisty na zakwasie z ziarnami :cool: ..z czarnuszką ,dynia i słonecznikiem. W ten weekend miałam gości z Drezna i się zajadali moim chlebem. Niedługo wstawię fotki swojej produkcji .

 

Dziękuję za pochwały  :blush:  :blush:  :blush: Czekam na przepis na Twój chlebek, wkręcam się powoli i chyba niedługo codziennie będę piekła coś  :tongue:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12713-magdaleny-pieczenie/page/2/#findComment-485204
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Magda moge Cie tylko pochwalic :clap: :clap: , bo chlebek wyszedl bardzo ladny :thumbsup::clap: :clap: , z tym zakwasem mozesz piec bez foremek , bo sie nie rozleje ( jezeli zrobilas tak jak w moim przepisie), pozdrawiam serdecznie. :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12713-magdaleny-pieczenie/page/2/#findComment-485281
Udostępnij na innych stronach

Gość magdajack

Magda moge Cie tylko pochwalic :clap: :clap: , bo chlebek wyszedl bardzo ladny :thumbsup::clap: :clap: , z tym zakwasem mozesz piec bez foremek , bo sie nie rozleje ( jezeli zrobilas tak jak w moim przepisie), pozdrawiam serdecznie. :D

 

Eli55 dziękuję za pochwały, a co do foremek to ja na razie czuję się z nimi bezpieczniej :) Jak już opanuję zakwas to przejdę na wyższy poziom - bezforemkowy  :)

 

 

Madziu chlebki super

 

No ba http://www.sherv.net/cm/emoticons/yellow-hd/cool-gum-smiley-emoticon.gif

Edytowane przez Maxell
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12713-magdaleny-pieczenie/page/2/#findComment-485286
Udostępnij na innych stronach

Elu a masz jakis specjalny zakwas ? jak co podzel sie przepisem. :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12713-magdaleny-pieczenie/page/2/#findComment-485314
Udostępnij na innych stronach

a wiesz jak ? czy taki sam proces jak innego zakwasu? manitoba stoi woda gazowana tyz jest .A chlebek zacny to bym poexperymentowala z czyms innym :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12713-magdaleny-pieczenie/page/2/#findComment-485320
Udostępnij na innych stronach

Gość magdajack

Zasada taka sama, Ela powiedziała mi że mam ten zakwas dokarmiać 1x w tygodniu dodając tyle maki manitoby co waga zakwasu i powoli 70g wody gazowanej. Trzeba go wyrabiać w robocie ( ja robię to ręcznie). Musi być gładki i taki aby można było zrobić na nim nożem krzyżyk. Zakwas stoi w lodówce i dokarmiam go dzień przed użyciem.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12713-magdaleny-pieczenie/page/2/#findComment-485322
Udostępnij na innych stronach

dzieki  :) to bede miala juz 3 sloiki z zakwasem w domu bo mam zytni pszenny i teraz bede miala kolejny.. :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12713-magdaleny-pieczenie/page/2/#findComment-485325
Udostępnij na innych stronach

Gość magdajack

dzieki  :) to bede miala juz 3 sloiki z zakwasem w domu bo mam zytni pszenny i teraz bede miala kolejny.. :D

 

Mi właśnie wyrasta chlebek na żytnim, ciekawe czy od wczoraj moja dobra passa trwa, czy znowu wyjdzie mi zakalec...  :facepalm:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12713-magdaleny-pieczenie/page/2/#findComment-485331
Udostępnij na innych stronach

ja moj na zakwasie zytnim z ziarnami pieke 70 min a pozniej jeszcze odpoczywa 15 min w piekraniku otwartym ,i nie mialam zakalca jeszcze ani razu.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12713-magdaleny-pieczenie/page/2/#findComment-485344
Udostępnij na innych stronach

Gość magdajack

Sukces prawie odniesiony :) Zakalca nie ma, chlebek pyszny i wilgotny. Tylko keksówka za duża  :facepalm: Musze skoczyć jutro po mniejszą. 

Poza tym polecam ten chlebek. Na zakwasie żytnim, z mąki żytniej jasnej i pszennej chlebowej. 

 

post-62306-0-92111500-1458240345_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12713-magdaleny-pieczenie/page/2/#findComment-485439
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...

Magda :thumbsup: , ja wlasnie jablka robilam i sie zastanawialam czy szrlotki nie zrobic.

 NA jakim ciescie robisz? Kruchyn czy polkruchym?

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12713-magdaleny-pieczenie/page/2/#findComment-526856
Udostępnij na innych stronach

Szarlotka smakowicie wyglada, rozkrojona już :)? A co z chlebami ostatnio mało twoich wypieków :(

Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie.

 

Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/

Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12713-magdaleny-pieczenie/page/2/#findComment-526859
Udostępnij na innych stronach

Szarlotka smakowicie wyglada, rozkrojona już :)? A co z chlebami ostatnio mało twoich wypieków :(

Z chlebkami ostatnio miałam przerwę, bo brak czasu ale planuję niedługo wrócić do pieczenia. A szarlotki już prawie nie ma

SIVON -chleby to juz dzień powszedni ale szarloteczka mniamniusia:)

Na pewno nie tak pyszna jak serniczek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12713-magdaleny-pieczenie/page/2/#findComment-526875
Udostępnij na innych stronach

A ja nie znalazlam czasu , aby swojej szarlotki upiec :cry:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12713-magdaleny-pieczenie/page/2/#findComment-526895
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.