Switala18 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Lutego 2016 WitamZrobiłem sobie kiełbaskę, sparzyłem i zamroziłem. Teraz po ugotowaniu(podgrzaniu)w garnku na dnie widać biały osad. Chciał bym się dowiedzieć co to za osad Cytuj Moja wędzarnia https://youtu.be/7B4q8_AgqA4 Mój kanał na YouTube https://www.youtube.com/channel/UCpXo78oYFA4hsBwVAJwuw2w Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12744-bia%C5%82y-osad-po-gotowaniu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Lutego 2016 Jak parzyłeś przy produkcji miałeś osad? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12744-bia%C5%82y-osad-po-gotowaniu/#findComment-480312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Lutego 2016 Daj wodę do przebadania . Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12744-bia%C5%82y-osad-po-gotowaniu/#findComment-480373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zrobiłem sobie kiełbaskę, Jaka..? Moze biala, moze wedzona..?Jakis sklad..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12744-bia%C5%82y-osad-po-gotowaniu/#findComment-480383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Switala18 Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Lutego 2016 Czy wędzona czy parzona efekt jest ten sam. Przy parzeniu po wykonaniu produktu to nie sprawdzałem poniewaz wodę wylewam. Cytuj Moja wędzarnia https://youtu.be/7B4q8_AgqA4 Mój kanał na YouTube https://www.youtube.com/channel/UCpXo78oYFA4hsBwVAJwuw2w Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12744-bia%C5%82y-osad-po-gotowaniu/#findComment-480403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 28 Lutego 2016 Ugotuj samą wodę i zobaczysz, czy to wina wody.Postaraj się w tym samym garnku, w którym parzysz. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12744-bia%C5%82y-osad-po-gotowaniu/#findComment-480404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 28 Lutego 2016 Czy wędzona czy parzona efekt jest ten sam. Jak robie biala oraz ja parze, to powstaje mi lekka szumowina ktora potem opada na dno garnka i powstaje osad, a jak wedzona parzona to woda jest zawsze klarowna..Przynajmniej u mnie.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12744-bia%C5%82y-osad-po-gotowaniu/#findComment-480450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.