Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zrobiłem sobie kiełbaskę, sparzyłem i zamroziłem. Teraz po ugotowaniu(podgrzaniu)

w garnku na dnie widać biały osad. Chciał bym się dowiedzieć co to za osad

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12744-bia%C5%82y-osad-po-gotowaniu/
Udostępnij na innych stronach

Jak parzyłeś przy produkcji miałeś osad?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12744-bia%C5%82y-osad-po-gotowaniu/#findComment-480312
Udostępnij na innych stronach

Daj wodę do przebadania .

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12744-bia%C5%82y-osad-po-gotowaniu/#findComment-480373
Udostępnij na innych stronach

Czy wędzona czy parzona efekt jest ten sam. Przy parzeniu po wykonaniu produktu to nie sprawdzałem poniewaz wodę wylewam.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12744-bia%C5%82y-osad-po-gotowaniu/#findComment-480403
Udostępnij na innych stronach

Ugotuj samą wodę i zobaczysz, czy to wina wody.


Postaraj się w tym samym garnku, w którym parzysz.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12744-bia%C5%82y-osad-po-gotowaniu/#findComment-480404
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czy wędzona czy parzona efekt jest ten sam.

Jak robie biala oraz ja parze, to powstaje mi lekka szumowina ktora potem opada na dno garnka i powstaje osad, a jak wedzona parzona to woda jest zawsze klarowna..

Przynajmniej u mnie.. :)  

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12744-bia%C5%82y-osad-po-gotowaniu/#findComment-480450
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.