wojs40 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 A to ciekawe że: to peklsól w całości zastąpić solą A jeśli chodzi o peklosól to używam 100%. W przepisie podajesz co innego: Przyprawy: Peklosol/sól - 50/50 - 20 g/kg Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12935-kie%C5%82basa-grillowo-ogniskowa-paw%C5%82a/page/2/#findComment-830312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 (edytowane) wojs40 uważąj , lubię czytać posty Paweljacka i Twoje , ale inni koledzy mogą uznać ,że się " czepiasz " Edytowane 28 Kwietnia 2023 przez Pacan Wojciech Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12935-kie%C5%82basa-grillowo-ogniskowa-paw%C5%82a/page/2/#findComment-830317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 wojs40 uważąj , lubię czytać posty Paweljacka i Twoje , ale inni koledzy mogą uznać ,że się " czepiasz " trudno. Tak poważnie nie takie było moje zamierzenie.Jak wiemy peklosól jest generalnie mniej zdrowa niż sól, używamy jej jak Paweljack słusznie zauważył w celu zabezpieczenia bakteriologicznego, ale jak robimy typową kiełbasę do natychmiastowego spożycia możemy zastąpić peklosól solą. Nie chce mi się szukać (czyt. czepiać) ale podobnie jak Ty korzystam z wielu przepisów Pawła i tak mi się wydaje, że w kilku przepisach podaje stosunek peklosoli do soli 50/50, a nawet 20/80. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12935-kie%C5%82basa-grillowo-ogniskowa-paw%C5%82a/page/2/#findComment-830324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 inni koledzy mogą uznać ,że się " czepiasz " A myślałem że to moja rola Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12935-kie%C5%82basa-grillowo-ogniskowa-paw%C5%82a/page/2/#findComment-830327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 do natychmiastowego spożycia możemy zastąpić peklosól soląMożemy! I tak ja napisałem każdy może robić po swojemu i jak ma czas na zabawy z wagą to 50/50 albo kl. I i kl III 100% peklosoli, kl II 50/50 a tłuszcz drobny jeśli ktoś dodaje, to sól . Receptura jest z 2015 roku i poprawić jej nie mogę, teraz używam samej peklosoli i tak napisałem. 20,10 czy nawet 5 kg nie jest do natychmiastowego spożycia a poza tym robię kiełbasy też dla innych i za nich nie mam zamiaru brać odpowiedzialności, że nie zawiozą kiełbasy na działkę w bagażniku w którym jest 50 stopni C. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12935-kie%C5%82basa-grillowo-ogniskowa-paw%C5%82a/page/2/#findComment-830335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 że nie zawiozą kiełbasy na działkę w bagażniku w którym jest 50 stopni C. i to jest odpowiedź dla dyskusji o wyższości Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia :D Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12935-kie%C5%82basa-grillowo-ogniskowa-paw%C5%82a/page/2/#findComment-830414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.