Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A  to ciekawe że:

 

 

to peklsól w całości zastąpić solą

 

A jeśli chodzi o peklosól to używam 100%.

 

 W przepisie podajesz co innego:

 

 


 

Przyprawy:

 

Peklosol/sól - 50/50 - 20 g/kg

 

Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12935-kie%C5%82basa-grillowo-ogniskowa-paw%C5%82a/page/2/#findComment-830312
Udostępnij na innych stronach

wojs40 uważąj , lubię czytać posty Paweljacka i Twoje , ale  inni koledzy mogą uznać ,że się " czepiasz  "  :)

Edytowane przez Pacan Wojciech
Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12935-kie%C5%82basa-grillowo-ogniskowa-paw%C5%82a/page/2/#findComment-830317
Udostępnij na innych stronach

wojs40 uważąj , lubię czytać posty Paweljacka i Twoje , ale  inni koledzy mogą uznać ,że się " czepiasz  "  :)

:) trudno. Tak poważnie nie takie było moje zamierzenie.

Jak wiemy peklosól jest generalnie mniej zdrowa niż sól, używamy jej jak Paweljack słusznie zauważył w celu zabezpieczenia bakteriologicznego, ale jak robimy typową kiełbasę  do natychmiastowego spożycia możemy zastąpić peklosól solą. Nie chce mi się szukać (czyt. czepiać) ale podobnie jak Ty korzystam z wielu przepisów Pawła i tak mi się wydaje, że w kilku przepisach podaje stosunek peklosoli do soli 50/50, a nawet 20/80.

Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12935-kie%C5%82basa-grillowo-ogniskowa-paw%C5%82a/page/2/#findComment-830324
Udostępnij na innych stronach

 

 

inni koledzy mogą uznać ,że się " czepiasz " :)

A myślałem że to moja rola :cool::D

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12935-kie%C5%82basa-grillowo-ogniskowa-paw%C5%82a/page/2/#findComment-830327
Udostępnij na innych stronach

do natychmiastowego spożycia możemy zastąpić peklosól solą

Możemy! I tak ja napisałem każdy może robić po swojemu i jak ma czas na zabawy z wagą to 50/50 albo kl. I i kl III 100% peklosoli, kl II 50/50 a tłuszcz drobny jeśli ktoś dodaje, to sól . Receptura jest z 2015 roku i poprawić jej nie mogę, teraz używam samej peklosoli i tak napisałem. 20,10 czy nawet 5 kg nie jest do natychmiastowego spożycia a poza tym robię kiełbasy też dla innych i za nich nie mam zamiaru brać odpowiedzialności, że nie zawiozą kiełbasy na działkę w bagażniku w którym jest 50 stopni C. 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12935-kie%C5%82basa-grillowo-ogniskowa-paw%C5%82a/page/2/#findComment-830335
Udostępnij na innych stronach

 

 

że nie zawiozą kiełbasy na działkę w bagażniku w którym jest 50 stopni C.

:clap: i to jest odpowiedź dla dyskusji o wyższości Świąt  Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia  :D :D :D

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12935-kie%C5%82basa-grillowo-ogniskowa-paw%C5%82a/page/2/#findComment-830414
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.