Kazimierz_Wielki Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Witam a oto moi umiłowani mój ulubiony królewski wypiek:http://i66.tinypic.com/1hz9s7.jpg Łączenie dwóch rodzajów mąki z dużą przewagą pszennej. Chleb z połączenia drożdży i zakwasu.I oczywiście aby był królewski musi być spora ilość pestek słonecznika, siemię oraz mak. Cytuj Nie każdy to jest rycerz co pod zbroją albo pancerzem się kryje... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12981-ulubiony-chleb-kr%C3%B3la-kazimierza/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) I oczywiście aby był królewski musi być spora ilość pestek słonecznika, siemię oraz mak. To zobacz sobie ten chleb https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9213-pieczywo-chleb-pszenny-na-zakwasie-z-dodatkami/Jak Twój jest królewski to już nie wiem jaki mój jest Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12981-ulubiony-chleb-kr%C3%B3la-kazimierza/#findComment-493937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Proszę dodawać zdjęcia na nasz forumowy serwer, aby nie było "białych plam" w postach. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12981-ulubiony-chleb-kr%C3%B3la-kazimierza/#findComment-493938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Jesli ma przewage maki pszennej to nie wiem do czego drozdze ?,na dobrym zakwasie wyrosnie bez zadnego problemu. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12981-ulubiony-chleb-kr%C3%B3la-kazimierza/#findComment-493939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Jak Twój jest królewski To powinien być z Wawelu.Niestety, @Kazimierz_Wielki na bakier jest z historią Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12981-ulubiony-chleb-kr%C3%B3la-kazimierza/#findComment-493967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazimierz_Wielki Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Jesli ma przewage maki pszennej to nie wiem do czego drozdze ?,na dobrym zakwasie wyrosnie bez zadnego problemu. Kwestia smaku. Na samym zakwasie ma specyficzny posmak. Z dodatkiem drożdży wychodzi idealny jak dla mnie I oczywiście aby był królewski musi być spora ilość pestek słonecznika, siemię oraz mak. To zobacz sobie ten chleb https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9213-pieczywo-chleb-pszenny-na-zakwasie-z-dodatkami/Jak Twój jest królewski to już nie wiem jaki mój jest Toż to iście cesarski choć czy to jeszcze chleb czy już gotowa kanapka ? Jak Twój jest królewskiTo powinien być z Wawelu.Niestety, @Kazimierz_Wielki na bakier jest z historią ??? Cytuj Nie każdy to jest rycerz co pod zbroją albo pancerzem się kryje... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12981-ulubiony-chleb-kr%C3%B3la-kazimierza/#findComment-493970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Ja pieke tez na samym przennym zakwasie ,a smakowalam tez chleb na drozdzach i zakwasie i nie czulam roznicy ,ale wiadomo kazdy ma swoj smak i upodobania Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12981-ulubiony-chleb-kr%C3%B3la-kazimierza/#findComment-493972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.