DonLeo007 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Witam , czy ktoś dodawał trufli do kiełbasy (wiem ze są drogie ale mam 30g za 5€) chciałbym dodać do kiełbasy zamiast gałki co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13088-trufle-pilne/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Jesli chcesz isc na całość to sie wykosztuj.... Ja sie przymierzam do kiełbasy białej z dodatkami m.in. trufle, ale dam oliwę truflową, bo u nas po prostu nie ma swiezych trufli w sprzedazy (detalicznej) i niezbyt mnie stac. Kiełbasa bedzie do spozycia po sparzeniu i z grilla. Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13088-trufle-pilne/#findComment-500448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonLeo007 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 8 Czerwca 2016 ...wiec z braku szybkich opini sie pospieszylem i dodalem trufle i powiem ze bardzo dobra , nie czuje tych trufli ale dam testowac to sie zobaczy, oto fotka: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13088-trufle-pilne/#findComment-500608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 8 Czerwca 2016 DonLeo, jakie proporcje miesa do truffle zastosowales? JAkos na zdjeciu nie widac posladu truffles Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13088-trufle-pilne/#findComment-500671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonLeo007 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 9 Czerwca 2016 (edytowane) to tylko 30g na 15kg farszu, ale kolor trufli jest szarawy w przekroju i nie będzie widac Edytowane 9 Czerwca 2016 przez DonLeo007 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13088-trufle-pilne/#findComment-500975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Czerwca 2016 DonLeo, ja sie spotkalam z truffle kielbasa, zeby miec smak w niej to zalecaja 100g fruffle na 1 kg miesa. Jednak nie zalecaja tego wedzic. Dlaczego nie wiem. PRzy najstepnej probie jesli masz dostep do swiezych grzybow, a patrzac gdzie jeste, to tak, zrob w takich iloscich jak napisalam. Oczywiscie napisz jak wyszloPozdrawiam, Anna Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13088-trufle-pilne/#findComment-501029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Ja dodalem kiedys trufle do pasztetowej, ale w smaku ich nie bylo czuc, przypuszczam ze kupilem wtedy jakies badziewie bo nie byly specjalnie drogie.Ale jak juz jestesmy przy grzybach to jadlem kiedys przepyszna pasztetowa o smaku grzybowym (kupiona w sklepie), probowalem taka samemu zrobic ale smak nie byl tak intensywny jak tamtej. Najprawdopodobniej dodali tam jakiegos chemicznego wynalazku bo smakowala wyraznie na grzyby. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13088-trufle-pilne/#findComment-501177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 10 Czerwca 2016 zalecaja 100g fruffle na 1 kg miesa. https://luxfood.pl/aktualnosci/58/aktualny-cennik-swiezej-trufli-na-ten-tydzien To byłaby dość ... ... ekskluzywna kiełbasa . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13088-trufle-pilne/#findComment-501222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 10 Czerwca 2016 To byłaby dość ... ... ekskluzywna kiełbasa Wirusku , ja nie powiedzialam ze bedzie tania, maialo byc smacznie Ja dodalem kiedys trufle do pasztetowej, ale w smaku ich nie bylo czuc, przypuszczam ze kupilem wtedy jakies badziewie bo nie byly specjalnie drogie. Yogi, w Chinach juz zaczynaja produkowac truffle i co sie dziej, czesto firmy sprzedajace,nie podaja ze te sa wlasnie z Chin a obnizaja cene, eventualie sa tacy spryciarze, ze miesaja je. Opinia fachowcow na temat tych nie francuzkich i australijskich ( tylko o tym slyszalam) nie maja tak dobrego smaku. Nie wiem czy dobrze napisalam ,zrozumiale. Jest to inna odmiana truffle. http://www.chinesetruffle.com/chinesetruffle.htmlhttp://eatlovesavor.com/distinguishing-between-perigord-black-truffles-and-chinese-black-truffles/ Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13088-trufle-pilne/#findComment-501264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 10 Czerwca 2016 jadlem kiedys przepyszna pasztetowa o smaku grzybowym (kupiona w sklepie), probowalem taka samemu zrobic ale smak nie byl tak intensywny jak tamtej Jakiś czas temu zakupiłam pastę truflową.Jest to masło z 3% trufli i aromatami.Produkt jest włoski i ma bardzo silny smak i aromat.Mała łyżeczka dodana do sosu zrobiła go "grzybowym".80g kosztuje 30zł. Myślę, że dodatek do pasztetowej da ten intensywny smak o którym piszesz. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13088-trufle-pilne/#findComment-501265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Wiem, że w przemyśle używają koncentratu grzybowego. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13088-trufle-pilne/#findComment-501355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 11 Czerwca 2016 DonLeo, ja sie spotkalam z truffle kielbasa, zeby miec smak w niej to zalecaja 100g fruffle na 1 kg miesa.Przy takiej proporcji jest szansa na ujawnienie smaku/zapachu.Jak będzie słaby to może dodać więcej? . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13088-trufle-pilne/#findComment-501377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Jak będzie słaby to może dodać więcej? . Przy tej ilosci nie bedzie slaby, tylko najlepiej nie wedzic tej kielbasy, jesli juz to zrobic salami z truffle eventualnie jak kol.Jacinto napisal ,cos w rodzaju bialej. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13088-trufle-pilne/#findComment-501433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Przy tej ilosci nie bedzie slaby,tylko najlepiej nie wedzic tej kielbasy, jesli juz to zrobic salami z truffleeventualnie jak kol.Jacinto napisal ,cos w rodzaju bialej.Dziękuje Aniu za cenne wskazówki! To będzie niezwyczajny "Corpus delicti" dla moich Znajomych "koszerno-żerców"! . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13088-trufle-pilne/#findComment-501437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Jak będzie słaby to może dodać więcej? . Złotymi czcionkami to trza zapisać w kategorii: ZŁOTE MYŚLI MISIA. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13088-trufle-pilne/#findComment-501451 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 12 Czerwca 2016 jadlem kiedys przepyszna pasztetowa o smaku grzybowym (kupiona w sklepie), probowalem taka samemu zrobic ale smak nie byl tak intensywny jak tamtejJakiś czas temu zakupiłam pastę truflową.Jest to masło z 3% trufli i aromatami.Produkt jest włoski i ma bardzo silny smak i aromat.Mała łyżeczka dodana do sosu zrobiła go "grzybowym".80g kosztuje 30zł. Myślę, że dodatek do pasztetowej da ten intensywny smak o którym piszesz. Dziekuje bardzo za informacje, jakbys jeszcze mogla napisac gdzie ta paste mozna dostac? W przyszlym tygodniu bede na urlopie w Polsce to bym sobie kilka takich past kupil.Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13088-trufle-pilne/#findComment-501650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 12 Czerwca 2016 gdzie ta paste mozna dostac? W przyszlym tygodniu bede na urlopie w Polsce to bym sobie kilka takich past kupil. Kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością.Nazywa się: "Burro all Tartufo bianco" - lub "White Truffle Butter" (to po angielsku) Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13088-trufle-pilne/#findComment-501654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Dziekuje za informacje, znalazlem juz u nas to maslo, cena ta sama. Pasztet bede robil dopiero w sierpniu albo wrzesniu, jak nie zapomne to napisze czy uzyskalem ten smak. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13088-trufle-pilne/#findComment-501786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.