dyzio Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Bo to miało być dla diabetyka . Dopowiedz proszę, bo zagadnienir dla mnie całkiem obce. Diabetycy nie powinni jadać wędlin wędzonych? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Diabetycy nie powinni jadać wędlin wędzonych? Diabetycy powinni nie nadużywać tłuszczu - jak po sytym jedzonku zbiera na drzemkę to oznacza że cukier wariacji dostaje . Taka wędlinka tego nie robi . Nie wędziłem bo osłonki na to nie pozwalały i waga wsadu - pozatym jak pisałem to experyment . Teraz się biorę za salceson drobiowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kerolf Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Witam Serdecznie.Mało się udzielam na forum, ale dużo z niego czerpię. Chciałem podzielić się moimi doświadczeniami z trzy letniej przygody z domowymi wyrobami.Na początku peklowałem wszystko na mokro. zalewy dodatki, przyprawy itp. Trwało to pół roku, do czasu kiedy mój dobry znajomy, z wieloletnim doświadczeniem domowego wyrobu wędlin, nie podpowiedział mi że można peklować na sucho.Od tej pory pekluję wszystko na sucho, łącznie z drobiem. Wyroby są smaczne, wyglądają równie pięknie, nikt nigdy nie skarżył się na jakiekolwiek dolegliwości pokarmowo - gastryczne. Dodam, że używam tylko peklosoli, wyjątkiem są kiełbas, do których dodaję jeszcze przyprawy.Taka wędzonka, zachowuje przede wszystkim smak mięsa (oczywiście jeżeli mięso jest z pewnej hodowli a nie z marketu)Naraziłem się pewnie teraz wielu forumowiczom, ale powtórzę jeszcze raz. Nie bójcie się peklować na sucho. Zaoszczędzacie w ten sposób miejsce w lodówce. Mniejsze prawdopodobieństwo zepsucia(zalewy). I dodam jeszcze, że po dodaniu odpowiedniej ilości peklosoli, mięso pakuję próżniowo do woreczków i do lodówki.Efekty rewelacyjne. Nikt nie narzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Naraziłem się pewnie teraz wielu forumowiczom,Są zwolennicy i przeciwnicy - jak w życiu - Ale dziel się z nami doświadczeniami im więcej mamy doświadczeń użytkowników tym lepiej robimy wyroby Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Na początku peklowałem wszystko na mokro. Stwierdzenie wszystko jest bardzo ogólnikowe , jeżeli peklowałeś mięso na kiełbasy na mokro to robiłeś źle . Mięso na kiełbasy pekluje się zawsze na sucho . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 15 Grudnia 2018 indyka pierś,udziec i piersi z kurczaka tylko pekluję na sucho i z tymi samymi przyprawami co kiełbasy,piersi nadcinam w grubszych miejscach i też tam posypuję,ładniej wygląda w przekroju, lepiej smakuje Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.