Maxell Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Następny unikat, z trudem upolowany.Poszukiwacze smaków dzieciństwa powinni być zachwyceni. CDN Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13331-rok-1980-zbi%C3%B3r-receptur-na-wyroby-garma%C5%BCeryjne/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) Dla potrzeb portalu wedlinydomowe.pl opracował Maxell Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13331-rok-1980-zbi%C3%B3r-receptur-na-wyroby-garma%C5%BCeryjne/#findComment-513055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivon Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Witam!Chciałabym zapytać gdzie można kupić ceres lub "oma" ,które jest potrzebne do zrobienia smalcu bazowego.A może można to czymś zastąpić,jeśli tak to czym.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13331-rok-1980-zbi%C3%B3r-receptur-na-wyroby-garma%C5%BCeryjne/#findComment-513264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Cytat: "Spośród tłuszczów kuchennych najbardziej znanych wymienić należy tłuszcz Oma wyrabiany z utwardzonych olejów roślinnych z dodatkiem płynnego oleju roślinnego. Tłuszcz Oma zawiera 99,7% czystego tłuszczu, ma konsystencję plastyczną, barwę białą lub lekko kremową, topi się przy 35°C; służy do smażenia. Tłuszczem kuchennym jest również ceres wyrabiany z tłuszczów roślinnych i zwierzęcych (smalec i oleje rybne) lub z oleju rzepakowego i sojowego, uwodornionych i spulchnionych powietrzem (PN-75/A-86905). Ceres zawiera 99,7% czystego tłuszczu, ma barwę śnieżnobiałą z lekkim odcieniem różowym lub kremowym. Konsystencja jednorodna, plastyczna, temperatura topnienia wynosi ok. 37°C, smak i zapach obojętny. Po stopieniu tłuszcz powinien być biały z lekkim odcieniem kremowym, topić się powinien całkowicie, bez zawiesin. Stosujemy go zarówno do smażenia, jak i do wyrobu ciasta. Trwałość tłuszczów kuchennych jest wyższa od trwałości margaryny i wynosi ok. 1 miesiąc od daty produkcji."Najlepiej zastąpić olejem kokosowym. Jest to tłuszcz dostępny bez problemu w większych sklepach. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13331-rok-1980-zbi%C3%B3r-receptur-na-wyroby-garma%C5%BCeryjne/#findComment-513268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivon Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Ślicznie dziękuję za odpowiedź. Kupię olej kokosowy i zrobię smalec bazowy,a potem smalec z wędzonką.Ciekawa jestem bardzo jak takowy smakuje,bo ,,z tamtych czasów" jakoś nie pamiętam... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13331-rok-1980-zbi%C3%B3r-receptur-na-wyroby-garma%C5%BCeryjne/#findComment-513307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Planta to chyba współczesny odpowiednik Ceresu - jest w sklepach Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13331-rok-1980-zbi%C3%B3r-receptur-na-wyroby-garma%C5%BCeryjne/#findComment-513323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Być może. Podałem olej kokosowy, gdyż jest najbardziej neutralny i spełnia wszystkie założenia. Wiem, że sporo starych artykułów (nieraz pod nowymi nazwami) wraca na rynek. Trzeba po prostu pytać i szukać. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13331-rok-1980-zbi%C3%B3r-receptur-na-wyroby-garma%C5%BCeryjne/#findComment-513325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 1 Września 2016 Gdyby ktoś chciał w wersji pdf, to proszę Rok 1980 Zbiór receptur na wyroby garmażeryjne.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13331-rok-1980-zbi%C3%B3r-receptur-na-wyroby-garma%C5%BCeryjne/#findComment-513398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 1 Września 2016 Gdyby ktoś chciał w wersji pdf, to proszę Dziękuję. Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13331-rok-1980-zbi%C3%B3r-receptur-na-wyroby-garma%C5%BCeryjne/#findComment-513446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 1 Września 2016 Tsosna, również dziekuję. Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13331-rok-1980-zbi%C3%B3r-receptur-na-wyroby-garma%C5%BCeryjne/#findComment-513461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 1 Września 2016 Gdyby ktoś chciał w wersji pdf, to proszę Serdecznie dziękuję, dużo wygodniej w PDF'ie czytać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13331-rok-1980-zbi%C3%B3r-receptur-na-wyroby-garma%C5%BCeryjne/#findComment-513462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaja Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 1 Września 2016 Tsosna, zassało Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13331-rok-1980-zbi%C3%B3r-receptur-na-wyroby-garma%C5%BCeryjne/#findComment-513463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 6 Maja 2017 Dzieki Maxell, interesujace przepisy, tylko zycia i czasu nam zabraknie, wszystko wyprobowac.Pozdrawiam Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13331-rok-1980-zbi%C3%B3r-receptur-na-wyroby-garma%C5%BCeryjne/#findComment-550474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averoy Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 6 Maja 2017 Maxell,dziekuje za przepisy,dla mnie sa to prawdziwe "Perelki".Pozdrawiam Cytuj Jezeli ktos chce ,znajdzie sposob.Jezeli ktos nie chce,znajdzie powod. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13331-rok-1980-zbi%C3%B3r-receptur-na-wyroby-garma%C5%BCeryjne/#findComment-550477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 6 Maja 2017 Averoy dla nas też! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13331-rok-1980-zbi%C3%B3r-receptur-na-wyroby-garma%C5%BCeryjne/#findComment-550480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.