DonLeo007 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Mam do pokazania mój pierwszy film z przepisem na dobry hiszpański obiad, jeżeli będzie coś niejasnego proszę pisać https://youtu.be/0ELV9lvTH08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Super filmik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Ładny film i paela wygląda wspaniale! Dawno jak robiliśmy w domu, po oglądaniu filmu nabrałem inspiracji do zrobienia w bliższym czasie. Mam tylko pytania co do przypraw. Jedynie widzę tylko jakiś "barwnik spożywczy". np. gdzie papryka, liść laurowy, pietruszka i najważniejsze, szafran?Ja także dodaje cebule, chorizo, krewetki i małże, ale wiem ze to tylko kwestia tego co komu smakuje. Niestety zona królika do ust nie bierze. Jedliśmy paelę w Hiszpanii, ale najlepszą znaleźliśmy w taniej restauracji w Panamie, stworzona na rozmaitych owocach morskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Ładne jedzenie, przekaz debiloodporny, prawie ómiem Nie świąteczny, co prawda, ale Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Czemu nieświąteczny ?-może nie tradycyjnie świąteczny ,ale wcale niezły pomysł np. na drugi dzień świąt ...My juz od tygodnia myślimy coby tu zrobić na obiadek na święta [przynajmniej na drugi dzień] ,ale jak się prawie wszystko ma na co dzień to cięzko coś wymyślić ,zeby było i smaczne i trochę inne niż serwuje się na co dzień... Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonLeo007 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Mam tylko pytania co do przypraw....właśnie na tym polega ze przypraw nie ma tylko sol, aromat wychodzi z produktów (jak nasze wędliny) a co do składników to tradycyjnie jest mniejszy skład, z czasem wymyślano rożne składniki - stad nazwy "paella valenciana", "paella mixta", paella marisco", "Fideua" - ta ostatnia zamiast ryżu daje się specjalny makaron(szafran to droga sprawa dlatego barwnik) Edytowane 18 Grudnia 2016 przez DonLeo007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.