DonLeo007 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Mam do pokazania mój pierwszy film z przepisem na dobry hiszpański obiad, jeżeli będzie coś niejasnego proszę pisać https://youtu.be/0ELV9lvTH08 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13743-paella-espa%C3%B1ola/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Super filmik! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13743-paella-espa%C3%B1ola/#findComment-531646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Ładny film i paela wygląda wspaniale! Dawno jak robiliśmy w domu, po oglądaniu filmu nabrałem inspiracji do zrobienia w bliższym czasie. Mam tylko pytania co do przypraw. Jedynie widzę tylko jakiś "barwnik spożywczy". np. gdzie papryka, liść laurowy, pietruszka i najważniejsze, szafran?Ja także dodaje cebule, chorizo, krewetki i małże, ale wiem ze to tylko kwestia tego co komu smakuje. Niestety zona królika do ust nie bierze. Jedliśmy paelę w Hiszpanii, ale najlepszą znaleźliśmy w taniej restauracji w Panamie, stworzona na rozmaitych owocach morskich. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13743-paella-espa%C3%B1ola/#findComment-531739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Ładne jedzenie, przekaz debiloodporny, prawie ómiem Nie świąteczny, co prawda, ale Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13743-paella-espa%C3%B1ola/#findComment-531802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Czemu nieświąteczny ?-może nie tradycyjnie świąteczny ,ale wcale niezły pomysł np. na drugi dzień świąt ...My juz od tygodnia myślimy coby tu zrobić na obiadek na święta [przynajmniej na drugi dzień] ,ale jak się prawie wszystko ma na co dzień to cięzko coś wymyślić ,zeby było i smaczne i trochę inne niż serwuje się na co dzień... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13743-paella-espa%C3%B1ola/#findComment-531820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonLeo007 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Mam tylko pytania co do przypraw....właśnie na tym polega ze przypraw nie ma tylko sol, aromat wychodzi z produktów (jak nasze wędliny) a co do składników to tradycyjnie jest mniejszy skład, z czasem wymyślano rożne składniki - stad nazwy "paella valenciana", "paella mixta", paella marisco", "Fideua" - ta ostatnia zamiast ryżu daje się specjalny makaron(szafran to droga sprawa dlatego barwnik) Edytowane 18 Grudnia 2016 przez DonLeo007 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13743-paella-espa%C3%B1ola/#findComment-531833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.