DonLeo007 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Grudnia 2016 zacznę od końca, jesteśmy amatorami (nie obrażając tych zawodowców) wiec robiłem pasztetowa wg przepisu 16 i jest super tyle ze wygląd nie szykowny; ...to poniżej to ser , nie miałem w co zapakować - ser wyszedł topiony z flaka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13750-pasztetowa-ala-leo/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Grudnia 2016 To gdzie jest ta pasztetówka - pochwal się Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13750-pasztetowa-ala-leo/#findComment-531965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) To gdzie jest ta pasztetówka Nad serem. Pasztetową się podwedza zimnym dymem , takim jaki możesz uzyskać w swojej wędzarni . Ty dałeś "czadu" i ona się dopiekła , a nie podwędziła , ser też się "zagotował" . Edytowane 18 Grudnia 2016 przez Henio Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13750-pasztetowa-ala-leo/#findComment-531977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Kurcze.. Jak bedziemy nadawac nazwy wyrobow branzowych swoimi wlasnymi Nickami, to wyjdzie niezly "bajzel". Jakis czas temu, gostek na FB podal posta,: "Wymyslilem wlasna Kielbase"..Podajac zerznieta co do "joty", recepture na Chlopska kol. Szczepana.. ???? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13750-pasztetowa-ala-leo/#findComment-531995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Pasztetową się podwedza zimnym dymem Ja podwędzam w temp. 25- 30º C Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13750-pasztetowa-ala-leo/#findComment-531996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Ja podwędzam w temp. 25- 30º C Arkadiuszu - Kolega "Doncorleone" mieszka we Francyji i tam jak jest obecnie 15 C i by uzyskać jak najmniejszą temperaturę , to proponuję by rozpalł , następnie poczekał jak nie będzie ognia a jedynie maleńki żar , to przy dużym "przeciągu" w wedzarni pozostawił pasztetówki na pół godziny . Edytowane 18 Grudnia 2016 przez Henio Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13750-pasztetowa-ala-leo/#findComment-532006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Masz rację Heniu, teraz się przyjrzałem , wcześniej nie zauważyłem , przekroju , lezy coś ciemnego pomarszczonego pewnie jakaś krakowska albo coś na ten styl podsuszanej :laugh: Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13750-pasztetowa-ala-leo/#findComment-532018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.