DonLeo007 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Grudnia 2016 zacznę od końca, jesteśmy amatorami (nie obrażając tych zawodowców) wiec robiłem pasztetowa wg przepisu 16 i jest super tyle ze wygląd nie szykowny; ...to poniżej to ser , nie miałem w co zapakować - ser wyszedł topiony z flaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Grudnia 2016 To gdzie jest ta pasztetówka - pochwal się Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) To gdzie jest ta pasztetówka Nad serem. Pasztetową się podwedza zimnym dymem , takim jaki możesz uzyskać w swojej wędzarni . Ty dałeś "czadu" i ona się dopiekła , a nie podwędziła , ser też się "zagotował" . Edytowane 18 Grudnia 2016 przez Henio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Kurcze.. Jak bedziemy nadawac nazwy wyrobow branzowych swoimi wlasnymi Nickami, to wyjdzie niezly "bajzel". Jakis czas temu, gostek na FB podal posta,: "Wymyslilem wlasna Kielbase"..Podajac zerznieta co do "joty", recepture na Chlopska kol. Szczepana.. ???? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Pasztetową się podwedza zimnym dymem Ja podwędzam w temp. 25- 30º C Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Ja podwędzam w temp. 25- 30º C Arkadiuszu - Kolega "Doncorleone" mieszka we Francyji i tam jak jest obecnie 15 C i by uzyskać jak najmniejszą temperaturę , to proponuję by rozpalł , następnie poczekał jak nie będzie ognia a jedynie maleńki żar , to przy dużym "przeciągu" w wedzarni pozostawił pasztetówki na pół godziny . Edytowane 18 Grudnia 2016 przez Henio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Masz rację Heniu, teraz się przyjrzałem , wcześniej nie zauważyłem , przekroju , lezy coś ciemnego pomarszczonego pewnie jakaś krakowska albo coś na ten styl podsuszanej :laugh: Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.