Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie stosowania przy produkcji kiełbasy wiejskiej przez gospodarzy-masarzy:proszku do pieczenia i mąki ziemniaczanej.wszelkie sprawdzone sugestie z ilością stosowania mile widziane.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14284-baking-m%C4%85ka-ziemniaczana-w-kie%C5%82basie/
Udostępnij na innych stronach

To są metody awaryjne, czyli broń ostateczna. Tych metod nie propagujemy na naszym forum.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14284-baking-m%C4%85ka-ziemniaczana-w-kie%C5%82basie/#findComment-550601
Udostępnij na innych stronach

To są metody awaryjne, czyli broń ostateczna. Tych metod nie propagujemy na naszym forum.

W takim razie rozumiem że chodzi  o proszek do pieczenia bo temat mąki ziemniaczanej przewija się dosyć często w recepturach?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14284-baking-m%C4%85ka-ziemniaczana-w-kie%C5%82basie/#findComment-550631
Udostępnij na innych stronach

Cyt.

Nieorganiczne polifosforany i trifosforan sodu są dodawane do żywności. Znajdują się w przetworach mięsnych, proszku do pieczeniaserach topionych, zupach w proszku, wyrobach czekoladowych oraz w napojach. Na produktach są oznaczone E452. Polifosorany spełniają rolę stabilizatorówemulgatorów a także wiążą wodę podczas procesów przetwórczych i przechowywania. Istnieją podejrzenia, że nadmiar polifosforanów w pożywieniu może mieć negatywny wpływ na ludzki organizm.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14284-baking-m%C4%85ka-ziemniaczana-w-kie%C5%82basie/#findComment-550643
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.