chrobert Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Maja 2017 Mam pytanie odnośnie stosowania przy produkcji kiełbasy wiejskiej przez gospodarzy-masarzy:proszku do pieczenia i mąki ziemniaczanej.wszelkie sprawdzone sugestie z ilością stosowania mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Maja 2017 To są metody awaryjne, czyli broń ostateczna. Tych metod nie propagujemy na naszym forum. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrobert Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Maja 2017 Ok,dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrobert Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Maja 2017 To są metody awaryjne, czyli broń ostateczna. Tych metod nie propagujemy na naszym forum.W takim razie rozumiem że chodzi o proszek do pieczenia bo temat mąki ziemniaczanej przewija się dosyć często w recepturach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 7 Maja 2017 Proszek jako polifosforan. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrobert Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 7 Maja 2017 Proszek jako polifosforan.Czyli wielofosforany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) Cyt.Nieorganiczne polifosforany i trifosforan sodu są dodawane do żywności. Znajdują się w przetworach mięsnych, proszku do pieczenia, serach topionych, zupach w proszku, wyrobach czekoladowych oraz w napojach. Na produktach są oznaczone E452. Polifosorany spełniają rolę stabilizatorów, emulgatorów a także wiążą wodę podczas procesów przetwórczych i przechowywania. Istnieją podejrzenia, że nadmiar polifosforanów w pożywieniu może mieć negatywny wpływ na ludzki organizm. Edytowane 7 Maja 2017 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.