hubesta Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Maja 2017 Witam Serdecznie!W sobote zadymiłem pierwszy raz. Wedzarnia zrobiona z beczki. Mięso peklowało się przez 10 dni wg. kalkulatora z forum.Wyszło smacznie:) Wedziłem w temperaturze między 55C a 75C przez 8 godzin.I teraz zastanawiam się czy nie za długo. Otóz w przekroju widać jak wedzonka została podpieczona.Czy takie mięso można jeść bez obaw? Pozdrawiam,Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14309-pytanie-po-pierwszym-wedzeniu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Maja 2017 I teraz zastanawiam się czy nie za długo. To już wiesz, ale jak na pierwszy raz, super i smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14309-pytanie-po-pierwszym-wedzeniu/#findComment-551648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Maja 2017 Możesz jeść bez obaw.Może i za długo, ale na przekroju widać krople wody, czy nie jest zbyt podpieczona tak jak piszesz.Nie parzyłeś, temperatura nie była wysoka i te 8 godzin zrobiło swoje.Jak dla mnie wyrób jest całkiem super. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14309-pytanie-po-pierwszym-wedzeniu/#findComment-551671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubesta Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Maja 2017 Andyandy, Miro dzieki wielkie za szybką odpowiedź i pozytyw jaki został przyznany.W takim razie dołaczył do szanownego grona kolejny zadymiacz z mazowieckiego. Pozdrawiam,Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14309-pytanie-po-pierwszym-wedzeniu/#findComment-551674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.