Jondek Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 10 Marca 2008 Witam!! Jak powinienem przygotować nerki do dalszej obróbki??? Cytuj z ukłonami Jondek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1441-nerki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_ Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 10 Marca 2008 Przekroić na pół wzdłórz, że tak się wyrażę najdłuższego boku (inaczej mówiąc kładziesz ją na stole, i tniesz równolegle do blatu), nie docinaj do końca. Możesz obrać tą błonę zewnętrzną. Następnie do zimnej wody i moczysz, zmieniając parę razy wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1441-nerki/#findComment-30818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 10 Marca 2008 Jondek, wody nie żałuj :lol: parz nie gotuj, wodę wylej :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1441-nerki/#findComment-30834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 10 Marca 2008 Cynadry wieprzowe należy umyć w ciepłej wodzie, następnie zalać wrzącą wodą i obgotować, odcedzić, odsączyć, ponacinać wzdłuż rozcinając brodawkę nerkową i powtórnie obgotować i odcedzić. Ostudzone cynadry rozdrobnić w półplasterki i przeznaczyć do ugotowania.Jest to sposób stosowany przez szefów kuchni dużych restauracji. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1441-nerki/#findComment-30837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 11 Marca 2008 Witam Ja robię podobnie jak Maxell tylko już przed pierwszym obgotowaniem mam rozcięte nerki wzdłuż . Czy robię źle ? Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1441-nerki/#findComment-30840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 11 Marca 2008 Robię podobnie tylko jeszcze wycinam takie białe co jest w środku a wodę wylewam z parzenia dwa razy , cóż zapach z gotowania nie jest przyjemny , ale potem niebo w gebie :tongue: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1441-nerki/#findComment-30841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 11 Marca 2008 Dawno temu dołożyłem do pieca i zapomniałem na tyle, że woda jeszcze była na spodzie,patrzę a połowy objętości nerek nie ma :wink: porobiły się skwarki z nerek :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1441-nerki/#findComment-30849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.