Henry_ Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1301 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Pytanie z serii głupich -chciałam popakować kilka pojedynczych kiełbasek -każdą osobno w jeden worek ,żeby potem móc odciąc jedną kiełbaskę. Da się tak zgrzewać? Są przecież zwykłe zgrzewarki listwowe impulsowe. Ja pakuję wszystko w jeden worek zostawiając odstępy, zgrzewam w próżniowej, a potem rozdzielam zwykłą zgrzewarką.http://www.opakowania.biz/img/opakowania_produkty/big/p_49050_foto1.jpg Ewentualnie spróbuj żelazkiem - zapakowaną torebkę między papier do pieczenia (żeby nie ubrudzić żelazka), przejechać dwa razy obok siebie krawędzią żelazka (żeby potem między nimi przeciąć) i powinno zgrzać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-388737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1302 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Ja posiadam model Proficook. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-388738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1303 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Dzięki Zbóju Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-388755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1304 Opublikowano 8 Grudnia 2014 No to wszystko jasne -trzeba jednak ciąć długi worek na "kiszki" i wtedy pakować pojedynczo kiełbaski. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-388764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1305 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Beata jak to domowa produkcja to zaden problem gorzej jak juz do pakowania wiecej jak setka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-388767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1306 Opublikowano 8 Grudnia 2014 No to wszystko jasne -trzeba jednak ciąć długi worek na "kiszki" i wtedy pakować pojedynczo kiełbaski.A możesz jaśniej ?Kiełbasy krakowska,żywiecka ,czy kiełbaski frankfurterki,ślaskie itp. Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-388873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1307 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Chodzi mi po prostu o pakowanie pojedynczych kawałków kabanosów, kiełbasy swojskiej, a także typu krakowskej ,czy żywieckiej [tu juz szersze te "kiszki"-jak je nazwałam .Chodzi mi o to żeby wyjmować je do konsumpcji pojedynczo zapakowane. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-388893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1308 Opublikowano 8 Grudnia 2014 pakowanie pojedynczych kawałków kabanosów Hmmmm no nie wiem, zastanów się czy to dobre, z doświadczenia wiem, że kabanosy(podsuszone) to tak po 0,5kg jest akurat.Nie wiem jakie planujesz robić ilości i ile jest twarzy do konsumpcji.U mnie jest na stałe 4 sztuki, kabanosów robię jednorazowo około 6-8 kg,część znika zanim dobrze podeschnie a reszta tak jak pisałem wyżej. a także typu krakowskej ,czy żywieckiej Używam worków 25X35(najbardziej uniwersalny dla mnie) i do pakowania krakowskiej,żywieckiej, worek przecinam wzdłuż na pół.rozmiar worka robi się odpowiedni.Kiełbasy te robię w osłonkach fi 55-60 o długości batona 30 cm. kiełbasy swojskiej Też sądzę, że po dwa pętka to jest odpowiednia ilość, worek jak wyżej. Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-388906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1309 Opublikowano 9 Grudnia 2014 No może z kabanosami przesadziłam z tym pojedynczym pakowaniem , ale u nas jest rodzina 3-osobowa i dwie z nich w ciągłych rozjazdach ,i chodziło mi oto ,żeby bez cięcia ta torebkę całą włożyć i ciach,ciach po jednej szt ,czy nawet po dwie posuwać do siebie bez cięcia .SZkoda ,że w tym modelu tak sie nie da ,no i jeszcze szkoda,ze pakowarka nie tnie....,ale nie można mieć wszystkiego za te pieniądze. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-388977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1310 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Gdzieś tu doczytałem że można pakować półprodukt i następnie po wyjęciu z zamrażalnika parzyć w tych workach.1. Czy po wyjęciu z zamrażalnika rozmrażać najpierw w lodówce, czy od razu do wody?2. Jeżeli np. chciałbym odmrozić kilka szynek aby nie parzyć co drugi dzień pojedynczo, to po takiej obróbce ile będzie mogła taka szyneczka przeleżeć w lodówce, w nieotwieranym worku? ( wędzenie-porcjowanie-pakowanie-mrożenie-rozmrażanie-parzenie-lodówka- no i właśnie ten moment mnie interesuje) Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-389012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1311 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Ad1. rozmrażamy najpierw powoli w lodówce! Ad2. prawidłowo pakowana próżniowo żywność zachowuje swoją trwałość pięc razy dłużej niżeli ten sam produkt nie zapakowany próżniowo, więc termin przydatności jest długi..... jednak tutaj bym zwrócił uwagę na jeszcze jedną rzecz. Otóż jak rozmrozisz i sparzysz taką wędlinkę to podczas tego procesu wytworzy się trochę soku z zapakowanej próżniowo wędlinki.... i tutaj mi się wydaje że aby zachować odpowiednie warunki przechowywania takiej wędlinki to trzeba by po sparzeniu wyjąć ją z worka, wystudzić, ochłodzić ( noc w lodówce), poporcjować na kawałki Cię interesujące i ponownie zapakować próżniowo.... taki produkt możesz bez problemu przechowywać w samej lodówce i nic mu się przez długi czas nie stanie! Z Dymnym pozdrowieniem..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-389015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1312 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Dzięki ArkoGdynia. No właśnie dzisiaj powinna dojść moja pakowarka i kombinuję jak tu sobie życie umilić Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-389018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1313 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Dziś kupiłem z PAK- a woreczki firmy trzy szpady, dodatkowo dostałem do prób ich nowe worki - przetestuję. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-389023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1314 Opublikowano 9 Grudnia 2014 dostałem do prób ich nowe worki - przetestuję. Szczekam z niecierpliwością na wyniki testu . Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-389026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1315 Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Pisu 3szpad(el)ki są świetne.... Te PAKowskie "nowe" nic im nie ustępują. - Testowane Podobno mają być tańsze.Również będą występować w rękawach Może nawet są "ładniej" eksponują wyroby.... Edytowane 9 Grudnia 2014 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-389027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1316 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Te PAKowskie "nowe" nic im nie ustępują. - Testowane Podobno mają być tańsze. Tzn nie są jeszcze w sprzedaży?Ja jak na razie wykorzystuję "muszkieterów" ale jak by były PAK-i tańsze to zawsze na plus Czy wiadomo kiedy pojawią się w dystrybucji?? Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-389030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1317 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Dzwoniłam do nich-obiecują w przyszłym tygodniu wprowadzić do sprzedaży ,ale ręki sobie nie dają uciąć.Czekamy na relację Pis 67A jak jestem już w temacie woreczków i pakowania to zapytam ,czy świeże mięsko pakujecie na funkcji normal,czy turbo [,bo rozumiem ,że pierwsza funkcja to Dry] czy świeżo ugotowane pierogi można pakować na funkcij turbo? ,bo mrożone -tak?Jak pakujecie np. natkę pietruszki?-na jednorazowe porcje ,czy zostawiacie więcej miejsca by po rozcięciu móc ponownie ja zgrzać?Ja część popakowałam tylko na funkcji Seal ...[takie zwykłe pakowanie i tyle dylematów ,ale wolę dopytać] Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-389033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1318 Opublikowano 9 Grudnia 2014 czy świeże mięsko pakujecie na funkcji normal,czy turbo [,bo rozumiem ,że pierwsza funkcja to Dry] A właśnie odwrotnie.... świeże mięsko trzeba pakować na "Moist" ( soczyste) ze względu na soki i ja używam w tym przypadku Normal ( nie działa pompa w trakcie zgrzewania) inaczej pakowarka wyciągała soki "na zewnątrz worka" czy świeżo ugotowane pierogi można pakować na funkcij turbo? ,bo mrożone -tak? świeże to najpierw oczywiście odparują i wychłodzą się i ja bym je na Normal również zrobił ale lepiej chyba je najpierw na tacce zamrozić i wtedy w VAC.....przypraw jeszcze nie wrzucałem w worki to się nie wypowiem Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-389037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1319 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Dzięki za podpowiedź z ty mięsem , rozumiem,ze tak samo postępujemy ze świeżymi rybami -Moist i NormalPierogi surowe zamrożone dałam na Dry i Turbo,a ugotowane niestety nie mroziłam -dałam na Dry i NormalMoze ktoś jeszcze coś podpowie ... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-389045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1320 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Dzięki za podpowiedź z ty mięsem , rozumiem,ze tak samo postępujemy ze świeżymi rybami -Moist i NormalPierogi surowe zamrożone dałam na Dry i Turbo,a ugotowane niestety nie mroziłam -dałam na Dry i NormalMoze ktoś jeszcze coś podpowie ...dokładnie, jestem za Piszcie o swoich doświadczeniach i patentach Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-389058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1321 Opublikowano 9 Grudnia 2014 inaczej pakowarka wyciągała soki "na zewnątrz worka" Zawsze można przerwać odsysanie włączając przycisk zgrzewanie . Ja tak mam w Provi . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-389069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1322 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zawsze można przerwać odsysanie włączając przycisk zgrzewanie Tylko będzie klops jak się spóźnisz i płyn podejdzie na linie zgrzewu nawet nie wiele, jedna kropla.Wtedy albo się nie zgrzeje albo zgrzew po chwili puści i będzie marudzenie, że worki są do d... albo Profi się kasztani . Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-389103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1323 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Tylko będzie klops jak się spóźnisz i płyn podejdzie na linie zgrzewu nawet nie wiele, jedna kropla. Moim zdaniem kropla nie ma znaczenia bo przy zgrzewaniu odparuje . Dla bezpieczeństwa zawsze można zrobić drugi zgrzew . Ciągle taka potrzeba nie zachodzi Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-389107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1324 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zawsze można przerwać odsysanie włączając przycisk zgrzewanieTylko będzie klops jak się spóźnisz i płyn podejdzie na linie zgrzewu nawet nie wiele, jedna kropla.Wtedy albo się nie zgrzeje albo zgrzew po chwili puści i będzie marudzenie, że worki są do d... albo Profi się kasztani . HektorOstatnio pakowałem mięsko do peklowania próżniowo . Kilkukrotnie przeciagnęło mi sosik po zgrzewie i zero problemu . Odparował przy zgrzewaniu .Gdy miałem obawy to ręcznikiem papierowym wycierałem od środka i powyżej robiłem drugi zgrzew .Woreczki leżą na balkonie 4 dzień - zero problemu ze szczelnością . Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-389160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1325 Opublikowano 9 Grudnia 2014 zero problemu ze szczelnością . OK .Ja doświadczyłem z goła odmiennych wrażeń.Pakując sobie szynkę nie zwróciłem uwagi, że miałem włączone turbo i zassało soki. Zgrzew puścił po około 20 minutach leżenia w lodówce. Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/53/#findComment-389168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.