Skocz do zawartości

Sebastiana potyczki z mięsem.


Rekomendowane odpowiedzi

Zrobione ,pozostało czekać...

 

 

                    post-45209-0-52930600-1524397972_thumb.jpg                         post-45209-0-45138600-1524398003_thumb.jpg

 

                    post-45209-0-51330900-1524398028_thumb.jpg                         post-45209-0-74068000-1524398055_thumb.jpg

 

                    post-45209-0-96966900-1524398085_thumb.jpg

                    

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/15/#findComment-596175
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 689
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

No widzę dobrze poogladales moje zdjęcia z wiązania pęcherzy hehe uczysz się :)

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/15/#findComment-596180
Udostępnij na innych stronach

Sezon grillowy to przy okazji kilka burgerów . 90% wołowina kl II ,10 % słonina wp ,sitko 8mm,gramatura 150g.

 

                    post-45209-0-35962400-1524423078_thumb.jpg

 

                    post-45209-0-78160000-1524423114_thumb.jpg                         post-45209-0-80999000-1524423147_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/15/#findComment-596223
Udostępnij na innych stronach

Panowanie jest zbędne ... Do mięsa dałem 15 g soli ,2g pieprzu ,2g tymianku i 1g rozmarynu ,za resztę smaku odpowiada sos i dodatki . Sos robię  z musztardy ,ketchupu,majonezu i odrobiny wody z pikli plus pieprz i sól do smaku.

Edytowane przez sebarod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/15/#findComment-596252
Udostępnij na innych stronach

 

 

Fermentacja zakończona

 

Czyli rozumiem, że będzie salami. :thumbsup:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/15/#findComment-596414
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję pięknie. Jestem smakoszem mięs z grilla napewno w najbliższym czasie i grillu spróbuję i ja.

A jak radzisz sobie z formowaniem gurgerow aby trzymały się cało i nie rozpadaly?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/15/#findComment-596425
Udostępnij na innych stronach

A jak radzisz sobie z formowaniem gurgerow aby trzymały się cało i nie rozpadaly?

 

Robiłem w foremce do wykrawania pierogów i dociskałem szklanką  ;) Nooo, ale po przerobieniu ostatnio w ten sposób 5kg mięsa mam już zamówioną praskę do burgerów. 

https://www.nakrywamy.pl/westmark-praska-do-hamburgerow-srednica-11-cm

Edytowane przez sebarod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/15/#findComment-596426
Udostępnij na innych stronach

:thumbsup::clap:  .Jak długo dojrzewałeś i jakie użyłeś przyprawy.?

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/15/#findComment-597080
Udostępnij na innych stronach

Wisiała w dojrzewalni przez 2 miesiące ,utrata wagi 42% plus miesiąc w vacum .Pieprz 2g,liść laurowy 0,2g,cynamon 0,5g,rozmaryn 1g,tymianek 2g,czosnek 2 g.Do obmycia mięsa po peklowaniu użyłem porto.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/15/#findComment-597082
Udostępnij na innych stronach

Wisiała w dojrzewalni przez 2 miesiące

 

Jaka dawka peklo.? 

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/15/#findComment-597084
Udostępnij na innych stronach

Narobiłeś mi smaka.Ja dam 40g/kg.Zrobię z ligawy z limousin.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14701-sebastiana-potyczki-z-mi%C4%99sem/page/15/#findComment-597086
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.