Maxell Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Marca 2008 Pozwolę sobie na wklejenie tutaj trzech komentarzy Czarnego Piotrusia, które zamieścił pod art. na stronie głównej, gdyż uważam, iż temat jest wart przedyskutowania. Pisownia oryginalna: 1. " nie uwarzacie że troche za szerokie poledziałnie przyjmujemy niedługo beda opisy szydełkowania co ma makaron wspólnego z babką abratka i dotego historia piekarnictwa i naukowe wywody bartosza i kristofa idziemy w drobno mielone tu raczej wiekszość to domowi amatorzy radocha z każdej zrobionej kiełbaski a tu coraz mniej przepisów,pomysłów wyrobów itp. tottaki temat do dyskusji jesli tak ma byc to ja sie zgadzam czekam na opinie" 2. "Ale ( ) mówiąc makaron ok" 3. "Jak pisało na naszym insekcie (tzn BIEDRONCE ) Hasie szkło i lameta to powoli tak jak na tej stronie wszystko i nic Niepodoba mie się to więc o tym pisze czekam na Wasze zdanie niech to bedzie powód do dyskusji pozdrawim i czekam na opinię" Prosze o Wasze opinie w tym ciekawym temacie. :wink:Może rzeczywiście będziemy wklejać jedynie materiały dotyczące mięsa i jego przetworów???Do Ciebie Czarny Piotrusiu pytanko, w kwestii ilości zamieszczanych na stronie przepisów - kiedy ostatnio coś nadesłałeś do wklejenia??? :tongue: PS.Komentarze usunąłem, gdyż ich miejsce jest na forum. Przy okazji "wyleciał" Twój kom. Raulo, kierujący C.Piotrusia na właściwą ścieżkę. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Marca 2008 Zakładając temat, kierowałem się głównie treścią powyższych wpisów, a nie ich formą . I w kwestii odpowiedzi na zadane przez Piotrusia pytania, prosiłbym o ich rozwinięcie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Marca 2008 Rozumiem, że chodzi o stronę, a nie o forum dyskusyjne? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Marca 2008 Maxell, Witam W jakim języku ten człowiek pisał?. Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Marca 2008 Jak stare przysłowie mówi :grin: "Nie samą kiełbasą człowiek żyje" to życie jest jeszcze piękniejsze jak do kiełbaski dołożymy swojski wyrób procentowy czy własnego wypieku chleb.Skoro jest popyt na tego typu tematy to ja jestem za. Ps. Gdyby nie ta strona i przepis na kajzerki do dziś nie wiedziałbym jak sie je robi i co najważniejsze że samemu też można je zrobić.Maxell jak by co możemy się zamienić domenami ja CI dam moją "wyroby-domowe" a Ty mi swoja hehe Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 28 Marca 2008 Przepisów Czarny Piotrusiu jest bardzo dużo, podejrzewam gdyby został otwarty sklep, który miałby w ofercie wyroby według wszystkich przepisów zamieszczonych na stronie byłby najlepszym sklepem mięsnym w Polsce.Ale, źe nie samym mięsem człowiek żyje dlatego są umieszczane i inne przepisy np. na chleb, bułki,babki,kiszki ziemniaczane,kołduny(kartacze),sery itp.Jak również porady i podpowiedzi jak coś samemu zrobić - może w którymś z nas drzemie demon szydełkowania :smile: tylko jeszcze o tym nie wie.Piszesz, że większość to amatorzy i zgadzam się z tym tylko dlaczego tym amatorom odbierać radość nie tylko z pierwszej własnoręcznie zrobionej kiełbasy, szynki ,kaszanki, pasztetowej ale i bułki, chleba,babki ziemniaczanej,sera. itp.Nie każdy urodził się w rodzinie gdzie miał możliwość podpatrzenia jak babcie,mamy - pieką,gotują,robią przetwory a dziadkowie i ojcowie robią wyroby masarskie.Pomyśl jaka jest radość gdy na śniadanko kroisz własnej produkcji chlebek,wędlinkę,ser do tego ogórek kiszony albo marynowany,grzybki,chrzan itd(bez żadnych polepszczy,spulchniaczy ,E .. ) a wszystko podane na zrobionej własnoręcznie serwetce :grin: .Aż się chce jeść.Pozdrawiam. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 28 Marca 2008 w którymś z nas drzemie demon szydełkowania ,......fentel "szydełkował " maciupkie szyneczki do koszyczków dla przyjaciół ( 33szt) kroisz własnej produkcji chlebek,wędlinkę,ser.....u mnie tak jest od kilku lat ...(dzięki tej stronce ) Czarny Piotrusiu zapraszam . Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 28 Marca 2008 Witam Czarny Piotrusiu . Muszę powiedzieć że dzięki tej stronie podobnie jak fentel już od paru lat nie chodzę do rzeźnika po wyroby , jedynie po podgardle i głowy wieprzowe . Jak to pięknie wygląda zastawiony stół Świąteczny swoimi wyrobami . W tym roku zaopatrzyłem część rodzinki w balerony jaka była radość . Chlebka czyli pieczywa nie jadam ale jest to mój wybór . Pieczywo jest jednak bardzo blisko wędlin kiełbasek i innych przetworów mięsnych . Przepisów na naszej stronie jest już taki ogrom że można nam pozazdrościć . Jestem wręcz pewien że będą dochodzić następne . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 28 Marca 2008 Nie rozumiem sensu prowadzenia ewentualnej dyskusji.A kto komu karze czytać działy które go nie interesują.Jak komuś coś nie pasuje, może założyć własny dział i tam się produkować do woli.Powodzenia Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 28 Marca 2008 Prosze o Wasze opinie w tym ciekawym temacie. :wink: Może rzeczywiście będziemy wklejać jedynie materiały dotyczące mięsa i jego przetworów??? TOSHIBA padło pytanie więc odpowiadamy. Pozdrawiam. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 28 Marca 2008 Toshiba Jest sens bo jak sama nazwa wskazuje strona "wędlinydomowe" powinna być o wędlinach ale taka była na początku !!! Jednak życie dopisało nowy "scenariusz" i do wędlin dołączyły chleb,ser,wódka i koronkowe serwetki i ....... no właśnie i co? I SUPER ŻE TAK SIĘ STAŁO !!! Dziękuje Maxelowi i każdemu z osobna że mam co robić wieczorem.Ta strona jest dla mnie jak narkotyk i odwiedzam ją każdego dnia. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 28 Marca 2008 ona jest jak heroina im dluzej z nia tym gorzej dla Ciebie :lol: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 28 Marca 2008 TOSHIBA padło pytanie więc odpowiadamy. To właśnie była odpowiedz :smile: Jest sens bo jak sama nazwa wskazuje strona "wędlinydomowe" powinna być o wędlinach ale taka była na początku !!! Jednak życie dopisało nowy "scenariusz" i do wędlin dołączyły chleb,ser,wódka i koronkowe serwetki i ....... no właśnie i co? I tak właśnie była moja odpowiedź :!: Tematów powinno być jak najwięcej, a każdy sobie to poczyta, co go interesuje, a co nie to pominie. A jak nie znajdzie tego co chce, to albo założy nowy temat, albo i nie. Co do tytułu strony, hmmmm, dawno już się zdeaktulizował, ale komu to przeszkadza :question: mi, nie :grin: . Czytam sobie to co chce, a reszte pomijam :lol: Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 28 Marca 2008 temat Maxell założył o stronie nie o forum a tam tematu nie założysz Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 28 Marca 2008 Nadal 80-90% jest o wędlinach domowych więc tytuł strony według mnie jest jak najbardziej aktualny.A przy okazji można nauczyć się innych rzeczy po co "latać", po całym necie. Jedynym problemem(nie zawsze ale występuje) też tylko moim skromnym zdaniem jest mieszanie różnych tematów w niektórych postach tzw.pisanie nie na temat ale Maxell nad tym czuwa i przywraca im miejsce :smile: Pozdrawiam. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raulo Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 29 Marca 2008 PS. Komentarze usunąłem, gdyż ich miejsce jest na forum. Przy okazji "wyleciał" Twój kom. Raulo, kierujący C.Piotrusia na właściwą ścieżkę.Nic się nie stało A co do strony to wszystko jest super. Są odpowiednie działy na stronie głównej jak i na forum. Prym wiodą wędzonki i tak powinno być. Nic bym nie zmieniał. Uważam podobnie jak kolega Gonzo. Po co biegać po całym necie jak mamy wszystko u siebie Cytuj A tym się zajmuję"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 29 Marca 2008 Po co biegać po całym necie jak mamy wszystko u siebie Masz Raulo rację ! Mam znajomych wegetarian , którzy korzystają z przepisów ze stronki. Żona wegetarianka , mąż mięsożerny i obydwoje korzystają z jednego źródła wiedzy - ze strony www.wedlinydomowe. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vtec Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 29 Marca 2008 Jak rozumiem Czarnemu Piotrusiowi chodziło nie o forum, tylko o stronę główną. Moim zdaniem jest dużo racji w tym co napisał (pomijając styl i formę )Strona - zgodnie z nazwą - powinna zajmować się tylko domowym wyrobem wędlin, natomiast wszystkie inne tematy (cytując mira: "chleb,ser,wódka i koronkowe serwetki") powinny być umieszczane na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 29 Marca 2008 Nie rozumiem sensu prowadzenia ewentualnej dyskusji. A kto komu karze czytać działy które go nie interesują. dokladnie sie z tym zgadzam,ja czytam to co mnie interesuje a zakladanie tego tematu po to aby Kogos skarcic czy posmiac sie nie ma sensu i nic nie wnosi,jezeli ktos chce sie posmiac niech wejdzie w temat dowcipow,wiem ze zla cecha jest robienie bledow ortograficznych badz stylistycznych,ale jeszcze wieksza jest tzw. nasmiewanie sie,niech to forum bedzie przyjazne dla wszystkich pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vtec Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 29 Marca 2008 Pozwolę sobie zacytować Maxell'a: Prosze o Wasze opinie w tym ciekawym temacie. Może rzeczywiście będziemy wklejać jedynie materiały dotyczące mięsa i jego przetworów??? Intencją nie były naśmiewanie się z kogokolwiek, tylko zastanowienie się czy na stronie głównej mają być umieszczane artykuły związane tylko z wyrobem wędlin, czy też wszelkie tematy poboczne łącznie z "koronkowymi serwetkami" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 29 Marca 2008 Po co zmieniać coś co jest dobre ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 29 Marca 2008 mysle ze ten caly temat powinien byc usuniety,lepiej bedzie o tymforum swiadczyc.wyobrazcie sobie wchodzi ktos pierwszy raz patrzyczyta i co sobie pomysli...ze takimi malo waznymi sprawami sietrudzimy.ja z tego tematu sie juz wylaczam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vtec Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 29 Marca 2008 Marku z Bielska, myślę, że dyskusja na temat zawartości naszej strony nie jest "mało ważną sprawą". Maxell zadał to pytanie żeby poznać nasze zdanie, a całym temacie znajdują się raptem 3 odpowiedzi na temat... :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31990 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 29 Marca 2008 To żeby było merytorycznie .Ja również przychylam się do istnienia tematów pobocznych związanych z szeroko pojmowanymi wyrobami domowymi z naciskim oczywiście na wędliny i wydaje mi się,że własnie tak jest.A na stronie głównej i tak dominują wędliny. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 29 Marca 2008 A może sam Maxell wypowie swoją opinie ,w sumie trud założenia i prowadzenia strony spoczywa na nim . I może w Jego założeniu strona miała być tylko i wyłącznie o przetwórstwie mięsa ,a życie dopisało inny scenariusz.Pozdrawiam serdecznie Jasiu Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1477-makaronizmy-temat-czarnego-piotrusia/#findComment-31992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.