zwierzak Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 31 Stycznia 2006 zapeklowałem mięso z kurczaka(nogi) skóry posiekałem też zapeklowałem teraz się sciska w szynkowarze ,wieczorem parzenie ciekawe co z tego wyjdzie?? Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 31 Stycznia 2006 ... napewno wyjdzie coś.. ale co to nie wiem.powinno być smaczne i krajalne, galaretka zwięzła i smaczna.Szkoda,że nie można poprosić o plasterek.Pozdrawiam Bagno. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 31 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 31 Stycznia 2006 się parzy właśnie ,jutro zobaczymy ,a o plasterek można prosić tylko jak go dostarczyć :question: Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChefPaul Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 31 Stycznia 2006 się parzy właśnie ,jutro zobaczymy ,a o plasterek można prosić tylko jak go dostarczyć :question: ... Bagno, ... trza po prostu do zwierza podjechać :lol: ... a co z tego wyjdzie :question: ... przepyszna "mielonka" drobiowa :P ... zwierzak, ... proszę przyjmij moje wyrazy uznania (sam uwielbiam eksperymenty w kuchni, ... ) pozdrawiam niezmiernie serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 31 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 31 Stycznia 2006 jak powiecie jak wklejać zdjęcia to jutro pokażę Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 7 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 7 Lutego 2006 wyszło pycha ,tak twierdzi rodzina, bo ja rano: telefon i w morze ,nawet nie zdążyłem spróbować ,zdjęcie mam ale jak je wkleić??? Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChefPaul Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 7 Lutego 2006 ... aby wklejać musisz je umieścić na jakimś "serverze", ... najlepiej jednak prześlij je bezpośrednio "mailem" do Maxella pozdrawiam serdecznie ps - no i spełniła się moja "przepowiednia" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 17 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Lutego 2006 dzisiaj robię mielonkę wieprzową według prababci Ani zrezygnowałem tylko z peklosoli rano degustacja zdjęcie zrobię tylko maxell coś nie odpowiada (wysłałem mu zdjęcia i zero odzewu?może nie doszły?)jaki będzie efekt.Trochę mi się nie podoba azotyn sodu co wy na to? Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Lutego 2006 Dlaczego, nie podoba ci się azotyn sodu. Czyżby byłby bardzo brzytki, ochydny itp. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 17 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 17 Lutego 2006 nie bardzo mi się podoba jego działanie ale to co sie dodaje do peklowania to chyba i tak nic w porównaniu z tym co jest w padlinach sklepowych Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 17 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 17 Lutego 2006 jestem początkujacy może ktoś mi wytłumaczy dlaczego do peklowania trzeba używać takich a nie innych substancji i czy nie wystarczy sama sól Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 17 Lutego 2006 Poczytaj na forum f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=15620&start=3240 oraz na http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=14 wszystko o peklowaniu.Niie ma sensu powtarzać wszystko od początku. Jeśli będziesz miał problem to pisz.Bagno Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 17 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 17 Lutego 2006 ok już kumam mniej więcej ,teraz powiedzcie mi czy jak będe chciał zrobić taki numer to wyjdzie:cieniutki plasterek sloninki tak ok 2mm wsadzam do szynkowarki dookoła a w środek mięsko .Czy się sklei czy nie?? Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 18 Lutego 2006 Jeśli wszystko zostanie razem wymieszane(wymasowane), to uważam że nie powinno być problemów. Jeszcze raz, mieszasz mięso i słoninę razem z mięsem dosić długo, aż mięso puści tzw. klej po czymładujesz to wszystko do szynkowarki i za jakiś czas parzysz.Zrobisz zdjęcia?Powodzenia. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 18 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 18 Lutego 2006 właśnie wyjąłem mielonkę pez peklosoli smak ma ale taka szara jest trochę ,zdjęcie zrobione jako ostrzeżenie dla potomnych. zdjęcie tego ze słoninką oczywiście zrobie Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 19 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 19 Lutego 2006 jak myślicie -gdybym szynkowar wstawił do piekarnika na 80st ,a nie do wody to chyba nie ma różnicy. Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 19 Lutego 2006 Ktoś już robił taki eksperyment.Musisz poszukac na forum lub stronce.Najlepiej by było gdybyś miał możliwość wewnętrznego pomiaru temperatury. Jesli będzie 65-70 wewnatrz batonu - wyciagaj i chłodź.Pozdrowionka Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 19 Lutego 2006 Pewnie że robił i wyszło całkiem dobrze. Więcej pod tym linkiem https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=122&postdays=0&postorder=asc&start=30&sid=934c44787b47a15927eb76fd275744dd Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 19 Lutego 2006 Należy na wierzch wsadu w szynkowarze nalac warstwę wody lub tłuszczu - zapobiega to szybkiemu odparowaniu wody z produktu. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 19 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 19 Lutego 2006 dzięki ,jutro próba ,Maxell mógłbyś zdjęcie z pierwszego załącznika zamieścić tutaj (nie mogę sobie poradzić ze zmniejszeniem rozmiaru )z dopiskiem: szynka drobiowa experymentalna Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 21 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 21 Lutego 2006 wyszlo elegancko ,za poradą Maxella nalałem trochę oleju do szynkowara i nic nie wyschło Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 24 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 24 Maja 2006 właśnie zabrałem się za dietetyczne parówki drobiowe wg kol. Bagnopo ostatnich sklepowych dzieci miały trzy dni rozwolnieniaciekawe czy się udadzą? Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-1497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 24 Maja 2006 tylko uważaj z gałką - ja przesadziłem i nadawały się do hot-dogów Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-1498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 24 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 24 Maja 2006 zrobione ,prawie zjedzone ,zdjęcia u Maxella Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-1503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 24 Maja 2006 Cieszę się, że dla kogoś moja receptura się przydała.Jeśli nie przeszkadza, ci tłuszcz wieprzowy, to spokojnie możesz dodać 20-30% wsadu podstawowego. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-1511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.