Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

... napewno wyjdzie coś.. ale co to nie wiem.

powinno być smaczne i krajalne, galaretka zwięzła i smaczna.

Szkoda,że nie można poprosić o plasterek.

Pozdrawiam Bagno.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-671
Udostępnij na innych stronach

się parzy właśnie ,jutro zobaczymy ,a o plasterek można prosić tylko jak go dostarczyć :question:

... Bagno, ... trza po prostu do zwierza podjechać :lol:

... a co z tego wyjdzie :question: ... przepyszna "mielonka" drobiowa :P

... zwierzak, ... proszę przyjmij moje wyrazy uznania :) (sam uwielbiam eksperymenty w kuchni, ... )

 

pozdrawiam niezmiernie serdecznie

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-673
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
dzisiaj robię mielonkę wieprzową według prababci Ani zrezygnowałem tylko z peklosoli rano degustacja zdjęcie zrobię tylko maxell coś nie odpowiada (wysłałem mu zdjęcia i zero odzewu?może nie doszły?)jaki będzie efekt.Trochę mi się nie podoba azotyn sodu co wy na to?
zwierzak myśleć
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-728
Udostępnij na innych stronach

Poczytaj na forum f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=15620&start=3240

oraz na http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=14 wszystko o peklowaniu.

Niie ma sensu powtarzać wszystko od początku.

Jeśli będziesz miał problem to pisz.Bagno

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-733
Udostępnij na innych stronach

ok już kumam mniej więcej ,teraz powiedzcie mi czy jak będe chciał zrobić taki numer to wyjdzie:cieniutki plasterek sloninki tak ok 2mm wsadzam do szynkowarki dookoła a w środek mięsko .Czy się sklei czy nie?? :D
zwierzak myśleć
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-734
Udostępnij na innych stronach

Jeśli wszystko zostanie razem wymieszane(wymasowane), to uważam że nie powinno być problemów. Jeszcze raz, mieszasz mięso i słoninę razem z mięsem dosić długo, aż mięso puści tzw. klej po czymładujesz to wszystko do szynkowarki i za jakiś czas parzysz.

Zrobisz zdjęcia?

Powodzenia.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-736
Udostępnij na innych stronach

właśnie wyjąłem mielonkę pez peklosoli smak ma ale taka szara jest trochę ,zdjęcie zrobione jako ostrzeżenie dla potomnych. zdjęcie tego ze słoninką oczywiście zrobie
zwierzak myśleć
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-737
Udostępnij na innych stronach

Ktoś już robił taki eksperyment.Musisz poszukac na forum lub stronce.

Najlepiej by było gdybyś miał możliwość wewnętrznego pomiaru temperatury. Jesli będzie 65-70 wewnatrz batonu - wyciagaj i chłodź.

Pozdrowionka

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-749
Udostępnij na innych stronach

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-750
Udostępnij na innych stronach

Należy na wierzch wsadu w szynkowarze nalac warstwę wody lub tłuszczu - zapobiega to szybkiemu odparowaniu wody z produktu.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-751
Udostępnij na innych stronach

dzięki ,jutro próba ,Maxell mógłbyś zdjęcie z pierwszego załącznika zamieścić tutaj (nie mogę sobie poradzić ze zmniejszeniem rozmiaru :cry: )z dopiskiem: szynka drobiowa experymentalna
zwierzak myśleć
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-752
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...
tylko uważaj z gałką - ja przesadziłem i nadawały się do hot-dogów
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-1498
Udostępnij na innych stronach

Cieszę się, że dla kogoś moja receptura się przydała.

Jeśli nie przeszkadza, ci tłuszcz wieprzowy, to spokojnie możesz dodać 20-30% wsadu podstawowego.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/152-ciekawe/#findComment-1511
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.