karolszymczak Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #676 Opublikowano 20 Stycznia 2012 qwiqweq, poszalałeś kolego na te Święta! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-197950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #677 Opublikowano 20 Stycznia 2012 qwiqweq, wspaniałe wyroby :clap: :clap: a chlebek też z "górnej półki" :thumbsup: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-197959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwiqweq Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #678 Opublikowano 22 Stycznia 2012 do takich wspaniałych wędzonek przydał by się bimberek W tym roku bimberku nie było ale za to kilka wędzonek wymieniłem na cytrynówkę i było co smakować :wink: poszalałeś kolego na te Święta! Poszalałem poszalałem ale za to do tej pory mam swoje wędlinki :grin: wspaniałe wyroby a chlebek też z "górnej półki" Kazik dziękuję za pochwałę :blush: Cytuj Kto sam nie płonie nie zdoła rozpalić innych. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-198233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #679 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Żeby nie było,że luciola i ludwik nic nie robią :grin: Tak jak wczoraj obiecałam wstawiam zdjęcie naszego debiutu kiełbasy krakowskiej.Wg nas(nieskromnie mówiąc :blush: ) wyszła w smaku super :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: W końcu po stracie wielu nerwów fotka mnie weszła . No i jeszcze dzisiaj upiekłam chlebek,też nowy przepis . W sobotę będzie dalsze wędzenie gdyż mięsko się spokojnie pekluje :tongue: Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-198701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #680 Opublikowano 24 Stycznia 2012 No i jeszcze dzisiaj upiekłam chlebek,też nowy przepis . I nawet na okrągło :grin: A kiełbaska :clap: . Jak jeszcze troszkę podeschnie będzie jeszcze lepsza :thumbsup: :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-198702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #681 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Żeby nie było,że luciola i ludwik nic nie robią :grin: no nie żartujcie sobie :lol: wstawiam zdjęcie naszego debiutu kiełbasy krakowskiej wygląda smakowicie :thumbsup: dzisiaj upiekłam chlebek,też nowy przepis poezja :thumbsup: Pozdrawiam serdecznie. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-198778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #682 Opublikowano 25 Stycznia 2012 zdjęcie naszego debiutu kiełbasy krakowskiej.Wg nas(nieskromnie mówiąc ) wyszła w smaku superBardzo proszę o przepis. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-198812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regina1 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #683 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Bardzo proszę o przepis na chlebek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-198821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #684 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Aniu kiebasę krakowską robiłam z przepisu z naszej stronki http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-pieczone-lub-parzone/1384-kielbasa-krakowska-szczepana Był to pierwszy raz więc zrobiłam z 1/4 wsadu.Moge jedynie podać jakie mięso użyłam. I- szynka i łopatka 1 kg II-łopatka i boczek 1 kg III -golonka i ścięgniste z łopatki 0,5 kg(nie miałam wołowiny) Reszta przebiegła jak w przepisie. Przekrój kiełbasy jest po 2 godz wyjęcia z wędzarni ostatecznego wędzenia. Teraz te 2 batony zostawiłam do podsuszenia w pomieszczeniu gdzie jest temp.ok. 10-12*C Mam w planie 1 baton zabrać do Bukowiny. :grin: P.S.Na chlebek za chwilę podam przepis . Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-198828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek72 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #685 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Witam ja dzisiaj też się pobawiłem . Zrobiłem pasztet z królika ,upiekłem chlebek i placek z jabłkami :thumbsup: . Może wstawię zjęcia. Pozdro dla wszystkich. Cytuj mundek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-198829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #686 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Żeby nie było,że luciola i ludwik nic nie robią :grin: Oj robią robią... :grin: Co do chlebka to jesteś specjalistką Jolciu .. A Krakowska wygląda pyszniutko :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-198830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek72 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #687 Opublikowano 25 Stycznia 2012 No i obiecane zdjęcia dzisiejszych wyrobów. 1. Placek z jabłkami http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cf96862eab881a9d.html2. Pasztet z królika. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c97ee8fec0ab3c4a.html3. Chlebek. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/727d98306a9c3ebb.html Cytuj mundek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-198831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #688 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Przepis na chleb zaczerpnęłam z programu DDTVN.W kazdą środę gotuje Piotr Kucharski i on zawsze piecze jakiś chlebek czy bułeczki na drożdżach.Bardzo nam to pasuje bo nie przepadamy za chlebem na zakwasie(gusta i guściki :grin: )W zeszłym tygodniu właśnie upiekł ten bochen chleba.W jego przepisie jest sama mąka pszenna,a ja dodałam jeszcze mąki pszennej razowej(tzn.zastapiłam aby gramatura sie zgadzała) 750-800g mąki(ja dałam 600g pszennej 650 i 200g pszennej razowej)200g słonecznika łuskanego500ml letniej wodyoliwa1 łyżeczka cukru2 łyżeczki soli30g drożdży W dużej misce -woda,drożdże i cukier rozpuścić.Dodać mąkę(zostawić trochę do podsypywania),sól i 100g słonecznika .Wymieszać wszystkie składniki drewnianą łyżką.Posypać blat mąka i ugniatać ciasto ok 15 min.,żeby się nie kleiło do ręki.Uformować okrągły bochen,zwilżyć woda i posypać słonecznikiem.Dużą miskę(dosyć głęboką) nasmarować olejem i włożyć ciasto -słonecznikiem do spodu miski.Resztę słonecznika posypac po cieście i przycisnąć.Przykryć miskę folią spoż. i odstawić na 1 godz.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć bochen .Znowu odstawić na 20-25 min.W tym czasie nagrzać pikarnik do 220*C .Piec 40-45 min .Naprawdę polecam Chlebek bardzo smaczny .Przypomina smak chleba z dzieciństwa :thumbsup: Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-198835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #689 Opublikowano 26 Stycznia 2012 :grin: marek72 :grin:ładny wynik Twojej zabawy ,,katarzynka,,jest z ciebie dumna :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-198925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek72 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #690 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Jutro będę bił wietnamkę zrobię jakieś wyroby to zdjęci przyślę , to dopiero będzie coś do chlebka i nie tylko . Pozdro dla wszystkich Cytuj mundek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-198966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #691 Opublikowano 29 Stycznia 2012 To nasz wczorajszy urobek.Na dworze - 10*C ,ale słoneczko ładnie świeciło i wędzenie było nawet przyjemne.... Degustacja już się odbyła, przy niedzielnym śniadanku :thumbsup: P.S.Zdjęcia nie najlepszej jakości bo robione telefonem.... Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-199582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boli glowa Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #692 Opublikowano 29 Stycznia 2012 te roladki szczególnie smakowicie wyglądają do tego musztarda chrzanowa :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-199647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #693 Opublikowano 29 Stycznia 2012 To nasz wczorajszy urobek Jolcia , myślę że do Bukowiny jeszcze cosik uwędzicie , bo z tego to nic nie zostanie . :clap: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-199657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #694 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Troszkę wczorajszych wyrobów Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-199659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakanazva Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #695 Opublikowano 2 Lutego 2012 Oj Luciola widok tych boczkow przyprawia o slinotok :lol: U mnie akurat zawsze taki chudy boczek do kupienia jest wiec moze i ja taka roladke popelnie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-200486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #696 Opublikowano 2 Lutego 2012 Troszkę wczorajszych wyrobów Twoje salcesony wyglądają smakowicie, aż ślinka leci. :thumbsup: Może zapodasz jakiś przepis na te smakowitości. Bardzo lubię podrobowe,ale jakoś nie mogę się zebrać na zrobienie ( jeszcze nigdy sam nie robiłem ) No,ale kiedyś trzeba zacząć. Czy czarny jest w pęcherzu :question: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-200508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #697 Opublikowano 2 Lutego 2012 Czy czarny jest w pęcherzu czarny jest w żołądku, biały w osłonce poliamidowej :grin: Może zapodasz jakiś przepis na te smakowitości pół głowy wieprzowej 2 ozory 2 serca 40 dkg boczku surowego 4 nerki 30 dkg skórek wieprzowych całość surowca zapeklowana na mokro 1 łyżka peklosoli na litr wody dwa dni krew wieprzowa 1 szklanka(tylko do czarnego) sól, pieprz czarny mielony, ziele angielskie mielone, majeranek, kminek cały, maggi wszystkie przyprawy dodane na "oko" na smak Mięso z głowy, serca, ozory, nerki krojone w kostkę ok. 2x2cm skórki mielone na sitku 4 wszystko razem wymieszane z przyprawami najpierw napełnione zostały poliamidy, następnie dodano krew i napełniony został żołądek parzenie w 85stC salceson w poliamidzie 10 minut, a w żołądku 2,5 godziny po wyjęciu z gara żołądek został nakłuty studzenie 10 minut w zimnej wodzie następnie docisk i tak do następnego dnia w chłodnym pomieszczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-200510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #698 Opublikowano 2 Lutego 2012 salceson w poliamidzie 10 minut, a w żołądku 2,5 godziny po wyjęciu z gara żołądek został nakłuty A tu ciekawe rzeczy kolega wypisuje.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-200513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #699 Opublikowano 2 Lutego 2012 A tu ciekawe rzeczy kolega wypisuje ... a czego pisu nie rozumiesz :question: :question: :question: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-200514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fifawka Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #700 Opublikowano 4 Lutego 2012 Moje pierwsze parówki. Niestety nie probowałem jeszze smaku. Jutro napiszę czy się udały po wędzeniu. Jak przeżyję. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15248-nasze-wyroby/page/28/#findComment-200898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.