Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

maszynki alfa 22 i 32

tomek (gość) 04.11.11, 18:41:18

Odlewnia w Blachowni produkuje nadal maszynki do mięsa. Jest w chwili obecnej dzierżawiona przez firmę PHU Robert Ptak i rozwija działalność. Zatrudnia w chwili obecnej około 35 pracowników i produkuje odlewy dla odbiorców krajowych i zagranicznych. Zapraszamy!!

Jest to komentarz zamieszczony pod artykulek ktory podal Miro , wiec chyba fabryka produkcja maszynek istnieje

[ Dodano: Sob 11 Lut, 2012 08:04 ]

Bartnik tak wlasnie chce zrobic ze zamowie sitka bo maszynka jest wyposazona tylko w sitko6mm i lejek a ja planuje dokupic dodatkowy noz i sitka w rozmiarach 2,4,8,12,16,mm mysle ze nic wiecej nie potrzebuje jak narazie do tej maszynki

[ Dodano: Sob 11 Lut, 2012 08:10 ]

Szczeciniasty moze ty wiesz gdzie w anglii mozna kupic oslonki barierowe i jak zaopatrzyc sie w drzewo do wedzenia mam ochote zaczac wedzic aled problem skad drzewo czy zrabkami mozna polic ? Mam w planach kupic Bradleya no ale nie jest tani

Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę

PHU Robert Ptak też o tym czytałem, tylko żadnych namiarów na firmę nie mogę odszukać.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe

Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Też to znalazłem, ale ta firma zajmuje się naprawą aut.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe

Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Masz tu bezpośrednio telefon na komórkę do gościa od maszynek tam na Błachownie Robert Ptak 605-330-392 ale z tego co wiem to niewiem czy coś załatwisz bo mój zakład wykupił tą hale i pomieszczenia razem z maszynami gdzie oni to produkowali ja jeszcze na koniec załatwiałem od nich maszynki!!!

Mobilek

GG9068840

Skype.michal-mobilek

Drogi-one prowadzą Cię do domu ? Nie one są Twoim domem na których codziennie żyjesz....

I dalej nie wiem czy to jest dobra orginalna maszynka czy jakis bubel sprzedawca zapewnia ze orginal

http://e-wagi.istore.pl/

Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę

Na zdjęciu jest orginał, cena też jak za orginał :wink:

tutaj masz dla porównania podróbkę: http://allegro.pl/reczna-maszynka-do-mielenia-miesa-nadziewarka-22-i2054424758.html

[ Dodano: Sob 11 Lut, 2012 08:10 ]

Szczeciniasty moze ty wiesz gdzie w anglii mozna kupic oslonki barierowe i jak zaopatrzyc sie w drzewo do wedzenia mam ochote zaczac wedzic aled problem skad drzewo czy zrabkami mozna polic ? Mam w planach kupic Bradleya no ale nie jest tani

Moim zdaniem sproboj sie skontaktowac z Jasiem.Siedzi w Londynie juz troche wiec napewno Ci pomoze i doradzi gdzie sie udac,podejrzewam ze napewno juz rozgryzl temat gdzie i co kupic.Jak bys mial jeszcze z czyms problem to pisz najlepiej na priv.

Pozdrawiam

GDYNIA MOJE MIASTO

Gość Anonymous

Według mnie dla kiełbasy, sitka to FI 2,4mm, 8, 10, 16, 20 mm(dla grubej). Dla podrobowych to FI 4, 6mm. Kup sobie więcej jak 1 nożyk, a marzeniem jest do każdego sitka mieć osobny = komplety (pamiętaj gdzie mieszkasz, z ostrzeniem możesz mieć duży kłopot). Na tańsze nawet nie spoglądaj, kup 1x a na długie lata; w podanym przykładzie wyżej jest nożyk, zupełnie inaczej ostrzony jak te fachowe, oryginalne, (mam taki jeden przy starej maszynce 10’ bardzo szybko się tępił). Pomyśl jakie grube kiełbasy robić będziesz, lejek masz na średnie w komplecie, możesz zrobić cienkie delikatesowe, albo i grube (szybciej się robi), (według mnie o nadziewarce nawet nie myśl, wszystko ta jedna maszynka zrobi). Na razie pracuj na korbę, nie jest wcale najgorzej - ciążo, nawet lepiej się wspólnie razem robi - zbliża ludzi.

napęd dorobić swoje kosztuje (koszt całości jest wyższy niż nowa firmowa oryginalna maszynka, w dodatku ciężka, kilka tygodni temu ktoś wystawił do sprzedania taki sprzęt z odpowiednią ceną. Czasami warto się poważnie zastanowić).

Ja mam 32’ z sitkami prawie wszystkimi z nożykami w kompletach, lejki 3, napęd (całość waży chyba 50kg).

ok dzieki

Moim zdaniem sproboj sie skontaktowac z Jasiem.

Witam A o co chodzi , w czym pomoc?

wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIra

troche checi i jesz co lubisz ,

a nie lubisz co jesz

Jasiu moje pytanie to skad dzewo do wedzenia w londynie wziasc i czy wiesz gdzie w anglii oslonki barierowe mozna kupic

oslonek barierowych nie uzywam , robie produkty w prasce szynkowarce

z drewnem do wedzenia to klopot , mozna kupic na poludniu pod Londynem przy drodze kolo Redhil , ale tez nie uzywam drewna , zbyt skomplikowana logistyka , transport , rabanie , skladowanie za pare groszy masz kapsulki do Bredleya bo wlasnie w nim wedze

Ogolnie podyktowane to jest wygoda uzytkowania wlaczasz rano w sobote , jedziesz na zakupy , wracasz , pijesz kawe i parzysz .

Co do maszynki to polecam kenwooda , ja uzywam miksera planetrnego z przystawka do miesa

Fajnie bo dwa w jednym :-)

na jednym mielisz a w misce mieszasz

jak chcesz tylko maszynke do mielenia to polecam :

http://www.ebay.co.uk/itm/HEAVY-DUTY-ELECTRIC-MINCER-MEAT-MAKER-350w-113kg-Hour-/290369165353?pt=UK_Home_Garden_Kitchen_Toasters&hash=item439b59d829

kupilem jedna dla siebie , ale podarowalem koledze co mnie odwiedzil i pozniej juz kupilem kenwooda

a nie lubisz co jesz

Dzieki Jasiu i ja chyba zakupie Bredleya mniej dymu i problemu z drzewem nie ma a maszynke jednak chyba ta alf 22 Pozdrawiam

[ Dodano: Nie 12 Lut, 2012 12:50 ]

A gdzie kupiliscie Bredleya ?

alfe przemysl dwa razy zanim kupisz :-)

czy : zawsze bedziesz miec kogos pod reka do pomocy

czy Ci potrzebna tak duza

czy bedziesz miec pod reka sitka czy noze , choc zawsze mozna z PL sciagnac

zaleta to ze masz z alfy od razu fajna nadziewarke , o ile dojdziesz do wprawy i nie dasz sobie odciac palcow

a nie lubisz co jesz

potrzebuje duzej maszynki a sitka i noz planuje zamowic juz teraz

duzej czy wydajnej

bo 22 na korbe i tak zmielisz mniej niz w 8 z napedem :-)

a nie lubisz co jesz

Gość Anonymous
Jest jeszcze jeden plus dla alfy, nie ma co się w niej zepsuć, a po wielu latach będzie to coś, zaś roboty kuchenne są awaryjne, a w porównaniu do wartości to będą w cenie jak Tel. „komórka” (wiadomo o co się rozchodzi - wartość). Tutaj trzeba pomyśleć aby kupić 1x na 30lat, (np. maszynka moja 10’ jupiter, nawet nie wiem ile ona ma już lat, jest kompletna i nadal dzieła).

Mobilek

GG9068840

Skype.michal-mobilek

Drogi-one prowadzą Cię do domu ? Nie one są Twoim domem na których codziennie żyjesz....

Gość Anonymous

W pierwszym linku nie ma mowy jaka to jest maszynka (gdyby była, na pewno by wymienił).

W drugim jest alfa (zaraz inaczej wygląda – połysk), napęd – tylko mało mobilne to jest.

Nad tym już się można zastanowić.

Wiadomość dla zainteresowanych, Firma Produkcyjno -Handlowo- Usługowa Robert Ptak,ul.Leśna 38 ,Blachownia,tel:605-330-392 nadal istnieje i produkuje maszynki do mięsa,wszystkie zapytania można kierować na e-mail:fphurp@onet.pl.Dzisiaj z gościem rozmawiałem bo byłem w zakładzie u siebie. Gościu dzierżawi kawałek hali i nadal produkuje.Koszt maszynki 32 na chwile obecną to jest 230 zł

Mobilek

GG9068840

Skype.michal-mobilek

Gość Anonymous
Jaka to jest oszczędność, kupując coś tańszego z Azji, jak tu u nas mamy porządny sprzęt, który wcale nie jest w cenie aż tak wygórowany u producenta, (kupując te tańsze, podejrzewam że więcej wydasz na przeróbki, a w końcu ją wyrzucisz – ogólnie). To dobrze że nadal produkują, tylko by się przydała większa reklama, (patrząc na allegro, to ludzie kupują tanie z Azji lub roboty kuchenne – ale i mnóstwo części do nich – ‘’które wcale się nie psują’’).

Maszynka Kenwood MG700 rozmiar 10 Moc 2000W dwie predkosci mielenia bieg wsteczny Gwarancja producenta 24 miesiace bardzo staranne wykonanie Waga ok 6kg nie zajmuje duzo miejsca Nadaje sie rowniez do nadziewania kielbas posiada 2 koncowki 3 sitka 8/4/2 Noz jak i sitka naostrzone nadaje sie od razu do pracy Cena moze troche wysoka ale wydaje mi sie ze jest warta

[ Dodano: Czw 16 Lut, 2012 21:06 ]

http://img859.imageshack.us/img859/9130/p2130833.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

[ Dodano: Czw 16 Lut, 2012 21:08 ]

http://img846.imageshack.us/img846/7235/p2130834.th.jpg[/img]

[ Dodano: Czw 16 Lut, 2012 21:09 ]

http://img269.imageshack.us/img269/2369/p2130835.th.jpg

[ Dodano: Czw 16 Lut, 2012 21:09 ]

http://img716.imageshack.us/img716/8138/p2130837.th.jpg