Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wielkie uznanie dla Sokołowa jak widać nie było chętnych do pokazania prawdy

Myślę, że się zgodził i pokazał co chciał pokazać, ponieważ jest to dla niego reklama jakich mało.

Ale kto wie, może sie mylę.

A tym się zajmuję

"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/3/#findComment-35119
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

jest to dla niego reklama jakich mało.

Też mi tak się wydaje, tymbardziej że było pokazana możliwość zwiekszenia poledwicy dwukrotnie a prezez powiedział, że u nich polędwicę nastrzykują 20% .

 

Pozdrawiam.

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/3/#findComment-35120
Udostępnij na innych stronach

Zastanawia mnie tylko w jakim zakładzie /ktoś jednak się zgodził/

nagrali fragment z tym pompowaniem solanki z 22,5 kg na 42 kg ?

Czy chodziło tylko o pokazanie ile można wpompować i odbyło się to w "Sokołowie"?

Muszę dokładnie obejrzeć to jeszcze raz /jak będę miał czas fragmenty po kilka razy/

Nie wieżę, że Sokołów mając taką maszynę wykorzystuje tylko 10 % /może tylko do wybranych produktów/.

http://tradycyjnejadlo.pl/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/3/#findComment-35131
Udostępnij na innych stronach

Zastanawia mnie tylko w jakim zakładzie /ktoś jednak się zgodził/

nagrali fragment z tym pompowaniem solanki z 22,5 kg na 42 kg ?

Czy chodziło tylko o pokazanie ile można wpompować i odbyło się to w "Sokołowie"?

 

Kempes na stronie UWAGI piszą przy procesie nastrzykiwania:

 

Zobacz proces nastrzykiwania mięsa zarejestrowany w średniej wielkości zakładach masarskich.

 

Program kręcony w Sokołowie jednym z największych zakładów masarskich w Polsce a taką ściemę walą.Według mnie post TECHNOLOGA wszystko mówi na ten temat.

cytat:

 

Półprawdy!

 

Jest i lepiej i gorzej niż przedstawiono w programie. Najbardziej boli mnie,że przypadkiem zrobiono reklamę S, który nie jest nic lepszy od reszty! Polędwicę pompują na 80-90% a nie na 20! Panowie redaktorzy dali się wpuścić jak dzieciaki!

Proponuję przy przygotowywaniu następnego takiego programy zasięgnąć rady fachowca z branży, bo nawet numery E były podane nieprawidłowo!

 

 

~Technolog , 05.06.2008 20:14

 

Pozdrawiam.

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/3/#findComment-35133
Udostępnij na innych stronach

dla mnie ten program to typowa manipulacja tvn.komus bardzo zalezalo na tym z

kim ma do czynienia na rynku potentat miesny taki sokolow,zaslepka bylo tylko

ile solanki sie wstrzykuje,tego dokladnie nie powiedzial i nie pokazal pan w bialym

kitlu,przyklad tej malej masarni byl zenujacy wrecz smieszny w tv porownanie

malego z duzym bylo bezzasadne!kazdy bez wzgledu duzy czy maly zaklad jest

w stanie zrobic wedliny tradycyjne tylko nikt tego nie robi ze wzgledu oplacalnosci.

 

male zaklady tez sa nie fer sprzedajac towar z mocno zawyzonymi cenami przyklad

boczek 19-22zl/kg to jest za drogo majac na uwadze wydajnosc 80% a zakup surowego boczku po 7-8zl/kg?potem sie dziwia ze maja problemy ze sprzedaza.

caly system zakladow miesnych jest taki aby wyeliminowac te male zakladziki-kurniki

ktore jeszcze sie ratuja tymi wyrobami regionalnymi ktore po czesci juz przejmuja

duze zaklady miesne o tym nikt nie mowi na razie glosno.w planach kolchozu-unii

jest otwarcie w najblizszych latach otwarcie wielkiego koncernu miesnego z niemiec

w polsce,co wtedy nastapi zobaczymy.

tvn to telewizja dla ludzi ktorzy chca uslyszec bzdety i maja je na co dzien,jak chce

popatrzec na sensacje to patrze na exporer tv

pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/3/#findComment-35164
Udostępnij na innych stronach

W trakcie oglądania reportażu można było zobaczyć okrągły nóż "timer"-obróbka szynki.

Pani laborantka z inspekcji handlowej mówiąc o barwnikach, trochę źle wyjaśniła cel ich dodawania a to znaczy, że nie zna procesu peklowania za pomocą nowoczesnych dodatków.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1549-dzie%C5%84-dobry-tvn/page/3/#findComment-35179
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.