@halusia@ Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3726 Opublikowano 18 Marca 2012 Witam wszystkich mam na imię Romek Witaj Romku... jak miło że dołączyłeś do WB i czekamy na efekty :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-208074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ujemny Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3727 Opublikowano 19 Marca 2012 Szacunek Wedzarniczej Braci!Odwiedzam Wasza strone od ponad roku i zdaje sie, ze dojrzalem do budowy wedzarni. Coz, prosze trzymac kciuki za chetnego do dolaczenia do zadymiaczy! Cytuj _____________________Szerokiej podróży! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-208292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3728 Opublikowano 19 Marca 2012 Szacunek Wedzarniczej Braci! Serdecznie witam Kolegę w Naszym gronie i życzę powodzenia przy budowie wędzarni :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-208309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekTechBud Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3729 Opublikowano 20 Marca 2012 Witam wszystkich. Ze względu na zdrowie najbliższych od ponad roku zrezygnowałem z kupnych wędlin na rzecz własnych wyrobów. Przez ten czas zaopatrzyłem się w nadziewarkę, maszynkę do mielenia z napędem elektr. oraz co najważniejsze wybudowałem wędzarnię. W wolnej chwili postaram się wrzucić parę fotek oraz aktywnie uczestniczyć w życiu forum.Czuj dym! Cytuj www.techbud.jaworzno.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-208479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minikron Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3730 Opublikowano 20 Marca 2012 To i ja się oficjalnie przywitam. Mam na imię Tomek, lat 46, zawodowy pszczelarz, z zamiłowania ogrodnik i zadymiarz. Dymić zacząłem jakieś 1,5 roku temu. Pierwsza wędzarnia to zwykłe małe pomieszczenie w budynku gospodarczym z ogniskiem pod spodem. W tej najfajniej mi się wędziło. Latem wybudowałem wędzarnie z klinkierówki, z kanałem ok, 2 m. Jeszcze się uczę jej obsługi, bo nie wszystko wychodzi. Szczególny problem mam z produkcją kiełbas. Nauczę się dzięki Wam, mam nadzieję Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-208485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3731 Opublikowano 20 Marca 2012 witam kolegów wybudowałem wędzarnie z klinkierówkiminikron, no to dawaj fotki :wink: :grin: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-208491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3732 Opublikowano 20 Marca 2012 z zamiłowania ogrodnik i zadymiarz. Witaj minikron w Naszym gronie . Wiem że się przejęzyczyłeś - my jesteśmy jak już to zadymiacze . :grin: :lol: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-208504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minikron Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3733 Opublikowano 20 Marca 2012 ojtam ojtam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-208526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3734 Opublikowano 20 Marca 2012 Witam serdecznie wszystkich, którzy zechcieli do nas dołączyć. Podpowiem, że równie dobrym, jak nie lepszym tematem do powitań jest temat Klub Przyjaciół Prosiaczka -> http://wedlinydomowe.pl/f...der=asc&start=0 Napiszcie tam coś miłego jak np. nasz KolegaFeederman napisał/a: Bezpłatny ser tylko w pułapce dla myszy :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-208529 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infiniti Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3735 Opublikowano 21 Marca 2012 Witam :smile: Mam na imie Justyna, trafiłam na forum szukając przepisu na domowe konserwy, w weekend chcę wypróbować przepisy, mam nadzieję, że okażą się :thumbsup: Coś mi się zdaje, że forum ukradnie mi wiele godzin zanim zapoznam się ze wszystkimi interesującymi mnie tematami. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-208611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3736 Opublikowano 21 Marca 2012 Witam :smile:Witam Justyno .. czerp wiedzy ile się da.. a czas spędzony na forum .. myślę że wyjdzie Ci to na dobre :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-208613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szostek Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3737 Opublikowano 21 Marca 2012 Witamy Justynko .... Powodzenia i Smacznego :grin: :grin: :grin: Cytuj Pozdrawiam Piotr !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-208625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter24 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3738 Opublikowano 21 Marca 2012 Witam po kilku miesięcznej przerwie spowodowanej awaria komputera,jeżeli mi sie uda to zaprezentuje swoje wyroby już niedługo,pozdrawiam forumowiczów :lol: Cytuj Piter Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-208630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit_mm Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3739 Opublikowano 22 Marca 2012 Witam wszystkich Braci i Siostry Domowych Wyrobów Jestem tu nowy ale już mam za sobą pierwsze kroki w domowym wyrobie, ale wszystko od początku. Piotr lat 30 niebawem 31 z pomorza a konkretnie z Mrzezina wsi położonej niedaleko Pucka. Najnowszym zainteresowaniem jest kuchnia "mojej babci" - taka przedwojenna. Gotować zawsze lubiłem i postanowiłem odziedziczyć wszystkie domowe wyroby, które moja babcia nauczyła się od swojej mamy, a ona z kolei od swojej itd., a są to wyroby przedwojenne z korzeniami litewskimi przekazywane z pokolenia na pokolenie ale też nie są żadnym odkryciem, bo ludzie od wieków potrafili to wyrabiać, ale niestety ostatnie lata sprawiły zanik tej tradycji. Jeszcze 20 lat temu pamiętam że co jesień kisiło, się kapustę zabijało świnkę istne święto całe rodziny były zaangażowane. Nie dosyć, że jedzenie smaczniejsze było to i zdrowsze bo naturalne bez chemii. Jak dotąd nauczyłem się piec chleb, kisić kapustę, robić kiełbasę i dobre winko ale babcia nie chce przekazać przepisu na dobry bimber, bo boi się że wylecę w powietrze no i jest nielegalny, a też podobno zna, bo podczas wojny robili. Poniżej przedstawiam mój wczorajszy wyrób w postaci białej kiełbasy a niebawem jeszcze będzie wędzona. Pozdrawiam http://img823.imageshack.us/img823/8324/img036f.jpg http://img43.imageshack.us/img43/3670/img037w.jpg http://img525.imageshack.us/img525/9242/img038l.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-208782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3740 Opublikowano 22 Marca 2012 Witajcie Wreszcie dokopałem sie do tematu z powitaniami heheMam na imie Robert, 22 lata, okolice Warszawy z zamiłowania kucharz Trafiłem tutaj przypadkiem, szukalem informacji na temat bodowy jakiejś prostej wędzarni.. kiedyś w garażu mieliśmy taką "kominową" wędzarke; palenisko i bezpośrednio nad nim jakieś półtora metra zawieszane wyroby, często patrzylem jak wujek odwiedza nas z baliami kiełbas, mięsa w siateczkach, boczkami, słoninami itd i pół dnia dogląda wszystkiego niestety babcia kazała wszystko zniszczyć ;( Na teraz mam w planach prostą wędzarnie z beczki - coś małego na swoje potrzeby co da sie schować do piwnicy niebawem pierwsze wędzenia!Znalazłęm tu także wiele ciekawych przepisów, które już zacząłem wprowadzać w życie.. napewno podziele się fotkami i spostrzeżeniami.Wszystkiego dobrego Wam waszystkim zycze w ten piękny wiosenny dzień Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-208783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3741 Opublikowano 22 Marca 2012 Witajcie Wreszcie dokopałem sie do tematu z powitaniami heheJak miło powitać PanaBoczka tak oficjalnie.. :wink: Witam wszystkich Braci i Siostry Domowych Wyrobów I Ciebie witam Kolego... wstawiaj fotki z wyrobami i dziel się z nami przepisami. :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-208810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbidyl Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3742 Opublikowano 22 Marca 2012 Serdeczne podziękowania za urodzinowe życzenia. Wszystkim również i ja życzę zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-208818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owmd Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3743 Opublikowano 25 Marca 2012 Witam wszystkich. Znalazłem to forum bo pilnie poszukuję informacji na temat grilla do pieczenia prosiaka lub barana. Nie wiem jakich wymiarów ma być czy 110 cm szerokości czy wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-209380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3744 Opublikowano 25 Marca 2012 Na statkach takie grille robiliśmy z 200litrowej beczki . Wycinało się jeden bok a dokładnie ćwiartkę beczki po długości dospawywało nóżki i robiło się z grubszego drutu "nadziewak" z korbą . Jest to najtańsza wersja do wykonania domowym sposobem . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-209385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3745 Opublikowano 25 Marca 2012 Witam wszystkich.Dopiero dzisiaj zdecydowalem sie ujawnic,jestem z Wami przeszlo dwa lata.Bardzo duzo sie tu nauczylem.Jestem uzalezniony od tego forum.Pozdrowienia dla wszystkich forowiczow.Jacek.( przepraszam nie mam polskich liter). Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-209389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3746 Opublikowano 25 Marca 2012 Witam wszystkich.Dopiero dzisiaj zdecydowalem sie ujawnicWitaj Kostek61 no dobrze że się ujawniłeś. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-209394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3747 Opublikowano 25 Marca 2012 To ja hurtem polecę :grin: Witam wszystkich odważnych od 09-03-2012Choć jestem z małopolski ale słyszałem ,że w Katowicach strasznie potaniały mieszkania na wysokich piętrach, z widokiem na Sosnowiec :grin: :grin: :grin: Jakoś powiadomienia przestały przychodzić na priv :devil: Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-209397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3748 Opublikowano 25 Marca 2012 Witam wszystkich.Dopiero dzisiaj zdecydowalem sie ujawnic,jestem z Wami przeszlo dwa lata.Witanko.. :grin: .I jak tak mogłeś ukrywać się przed nami aż dwa lata :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-209401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3749 Opublikowano 25 Marca 2012 @Halusia@z natury nieśmiały jestem :tongue: . Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-209403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #3750 Opublikowano 25 Marca 2012 @Halusia@z natury nieśmiały jestem :tongue: . To tak jak ja........... :grin: :tongue: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/150/#findComment-209404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.