Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Do pierwszego zapozawczego normalnie a potem "eeee"

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-339438
Udostępnij na innych stronach

Pewnie  "w deche"  :D

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-339586
Udostępnij na innych stronach

 

 

ZACZYNAM OD BUDOWY ZADYMIARY

Witaj na forum,

Jeżeli chcesz tutaj być to zacznij proszę od przestudiowania regulaminu forum.

Tymczasem przenoszę Twój post do odpowiedniego działu.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-339690
Udostępnij na innych stronach

Witaj. Nie spiesz się. Przy takiej atmosferze, cena jeszcze spadnie i ta tendencja utrzyma się przez kilka lat (chyba, że rolnicy wybiją stada zarodowe).

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-340293
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich Forumowiczów. :) Mam na imię Piotr, mieszkam w Łodzi. Zapisałem się do tego forum z racji, że mam ślinotok jak zobaczę, a tym bardziej powącham uwędzone dobrze mięsko. Chciałbym sam zrobić własne wyroby masarskie (nie tylko wędzone), ale doświadczenia nie mam, a widzę, że tu same "Pasibrzuchy" (bez urazy, to żart) z olbrzymim doświadczeniem w tej kwestii.

Kiedyś widziałem jak mój wuj wędził wędliny w drewnianej beczce a ja ją później wyjmowałem, tyle otarłem się o dym. W kuchni sporo pitraszę sam, żona ma dobrze :facepalm: ale, żeby zrobić samemu w domu np. białą kiełbaskę, albo przygotować mięsko do wędzenia to już poproszę o Waszą fachową pomoc. Pomożecie ??? :clap:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-340336
Udostępnij na innych stronach

Witaj Port

Odpowiem krótko  TAK

A teraz kieruj się do odpowiedniego działu poczytaj i zadawaj pytania.

Zacznij od szynki niewędzonej i następnie albo równocześnie kiełbasa biała parzona, jak się rozkręcisz to powędzisz troszkę :D

Pozdrawiam cieplutko

 

Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się.

Ja życzę jak najlepiej

 

Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP

Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-340339
Udostępnij na innych stronach

Witam :)

 

dopiero teraz udało mi się znaleźć ten wątek hehe. W PW od Admina był link - niestety prowadzi w "kosmos".

 

Jestem pod wrażeniem tej skarbnicy wiedzy.

Lubię sobie wędzić 😁

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-340626
Udostępnij na innych stronach

No cóż.... z uwagi na to, że w mojej głowie kończę projektowanie mojej pierwszej wędzarni, a przynajmniej pierwszej nie z beczki to postanowiłem się przedstawić i przywitać z szacownym gronem.

Mam na imię Krzysiek i mam 28 lat. Jestem z dolnego śląska, od kilku lat mieszkam w Bydgoszczy.

Jestem wielkim fanem wszelkiego rodzaju domowego jadła i trunków.

Piekę własny chleb, gotuję, uwielbiam grilla itd. Jednak bardziej nawet od grilla ciągnie mnie do wyrobu własnych wędlin i przetworów mięsnych. Na forum jestem jakoś od 2010 roku ale do tej pory nie widziałem potrzeby zabierania głosu w jakiejkolwiek sprawie ponieważ odpowiedzi na wszystkie pytania znajdywałem sam wśród tematów jakie tutaj mamy.

Nie powiem, że było to łatwe ponieważ sami wiecie jaki ogrom dyskusji, punktów widzenia a nawet zwykłego pierdzielenia tutaj jest.

Jednak jest to najwspanialsza skarbnica wiedzy jaką mogę sobie wyobrazić i dziękuję wszystkim ludziom którzy ją tworzą.

Mam w planach założyć za jakiś czas własne subforum z moimi przepisami  i wyrobami ale do tego jeszcze długa droga gdyż w wędzeniu stawiam pierwsze kroki a fotki z poprzednich lat niestety zaginęły.

Jestem też po operacji bariatrycznej, wycięto mi 75% żołądka ponieważ ważyłem już 170 kg, obecnie ważę 115. Sytuacja ta sporo zmieniła w moim życiu oraz nieco ostudziła moje zapędy w jedzeniu i dało od myślenia ale to temat na inną historię.

Tak więc witam wszystkich i mam nadzieję, że zostanę adoptowany przez Wędzarniczą Brać.

Pozdrawiam serdecznie

Krzysiek

 

Nasze jest tylko to co zjemy i wypijemy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-341187
Udostępnij na innych stronach

witaj Weroniko mam nadzieję że na tych stronach znajdziesz nie tylko odpowiedź na swoje pytanie ale też wiele innych ciekawych informacji i poznasz fajnych ludzi

My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/

But what was the first

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-342484
Udostępnij na innych stronach

Cześć Wszystkim. Jako, że już jakiś czas temu postanowiłem zacząć swoją przygodę z samodzielnym wyrobem wędlin, a Wasze forum i strona bardzo przyśpieszyły moje plany, postanowiłem się grzecznie przywitać. Pewnie w trakcie moich zmagań (na razie projektowo-budowlanych) pojawi się wiele pytań, czy wątpliwości, które, o czym jestem przekonany, z łatwością rozwieje wsparcie fachowców. :) Pozdrowienia z "wybrzeża", Artur :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-342595
Udostępnij na innych stronach

witam wędzicieli i innych smakoszy i spryciarzy....

zamierzam zbudować grilo wędzarnio piec do chleba z kawałkiem blatu i jeszcze na dodatek z małą kuchnią z fajerką, by kociołek na tym postawić, placki  pyszne upiec:) - to byłaby też komora do rozpalania dla wędzarni- ta odleglejsza,,,

naczytałam się opinii, forów i zamierzam zabrać się do pracy za parę dni, ale trochę mam stracha, że coś zepsuję...

jeśli możecie ...pomóżcie doradzić...zrobię jakieś zdjęcie altany byście widzieli jak to wygląda

na razie z tatem zrobiliśmy altanę przy domu-bezpośrednio...;/ a dom jest wysoki!

proszę was o poradę jak to rozmieścić by funkcjonalnie było-choć mam zamysł ale nie chcę wprowadzac teraz, bo może bez sugestii lepiej pomyślicie jak by to wszystko rozmieścić...

pozdraiwm wszystkich kochaczy naturalności, i do następnego:)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-342844
Udostępnij na innych stronach

Witam całą Wędzarnicza Brać- szacun!!!!! .Posiadam kilkuletnie doświadczenie w wędzeniu i przetwarzaniu mięsa różnego rodzaju w wspaniałe wędzonki na potrzeby domowe którym chętnie podzielę się z każdym. 

Wspaniałe nie oznacza tylko moje przepisy. Korzystałem z różnych źródeł ale nigdy wędzonki nie były robione w/g jednego przepisu,zawsze są inne.

To bardzo fajna zabawa.Zapraszam wszystkich do kontaktu,zawsze znajdę czas aby podzielić się doswiadczeniem

Pozdrawiam całą Brać

Kontakt priva: leszek.basiak@gmail.com 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-343222
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.