roger Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5076 Opublikowano 8 Marca 2014 Do pierwszego zapozawczego normalnie a potem "eeee" Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-339438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5077 Opublikowano 9 Marca 2014 Pewnie "w deche" Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-339586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgx305 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5078 Opublikowano 9 Marca 2014 Witam bardzo dobry pomysł jak chodzi o dym to jestem zielony ale jakos trzeba zacząć mój numer to 602.525.574 ZACZYNAM OD BUDOWY ZADYMIARY Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-339590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5079 Opublikowano 9 Marca 2014 ZACZYNAM OD BUDOWY ZADYMIARY Witaj na forum,Jeżeli chcesz tutaj być to zacznij proszę od przestudiowania regulaminu forum.Tymczasem przenoszę Twój post do odpowiedniego działu. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-339690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5080 Opublikowano 9 Marca 2014 Pewnie "w deche" h hahhaaaa masakraaa;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-339800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgx305 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5081 Opublikowano 10 Marca 2014 Jestem tu nowy więc chciałbym się jakoś przywitać w związku z czym pozdrawiam wszystkich jednocześnie myślę że czegoś porządnego przy waszej pomocy śię naucze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-340035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5082 Opublikowano 11 Marca 2014 Witaj dgx305, nauczysz się nauczysz Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-340055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wejder Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5083 Opublikowano 12 Marca 2014 Witam wszystkich, Niska cena tuczników mnie tu przyciągnęła. Będę chciał to wykorzystać i coś wyprodukować do jedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-340280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5084 Opublikowano 12 Marca 2014 Witaj. Nie spiesz się. Przy takiej atmosferze, cena jeszcze spadnie i ta tendencja utrzyma się przez kilka lat (chyba, że rolnicy wybiją stada zarodowe). Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-340293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5085 Opublikowano 12 Marca 2014 Witaj wejder. Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-340307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Port Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5086 Opublikowano 12 Marca 2014 Witam wszystkich Forumowiczów. Mam na imię Piotr, mieszkam w Łodzi. Zapisałem się do tego forum z racji, że mam ślinotok jak zobaczę, a tym bardziej powącham uwędzone dobrze mięsko. Chciałbym sam zrobić własne wyroby masarskie (nie tylko wędzone), ale doświadczenia nie mam, a widzę, że tu same "Pasibrzuchy" (bez urazy, to żart) z olbrzymim doświadczeniem w tej kwestii.Kiedyś widziałem jak mój wuj wędził wędliny w drewnianej beczce a ja ją później wyjmowałem, tyle otarłem się o dym. W kuchni sporo pitraszę sam, żona ma dobrze ale, żeby zrobić samemu w domu np. białą kiełbaskę, albo przygotować mięsko do wędzenia to już poproszę o Waszą fachową pomoc. Pomożecie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-340336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5087 Opublikowano 12 Marca 2014 Witaj PortOdpowiem krótko TAKA teraz kieruj się do odpowiedniego działu poczytaj i zadawaj pytania.Zacznij od szynki niewędzonej i następnie albo równocześnie kiełbasa biała parzona, jak się rozkręcisz to powędzisz troszkę Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-340339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twonk Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5088 Opublikowano 14 Marca 2014 Witam dopiero teraz udało mi się znaleźć ten wątek hehe. W PW od Admina był link - niestety prowadzi w "kosmos". Jestem pod wrażeniem tej skarbnicy wiedzy. Cytuj Lubię sobie wędzić 😁 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-340626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5089 Opublikowano 14 Marca 2014 Witaj i korzystaj z tej skarbnicy jak najczęściej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-340631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skyhunter Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5090 Opublikowano 17 Marca 2014 No cóż.... z uwagi na to, że w mojej głowie kończę projektowanie mojej pierwszej wędzarni, a przynajmniej pierwszej nie z beczki to postanowiłem się przedstawić i przywitać z szacownym gronem.Mam na imię Krzysiek i mam 28 lat. Jestem z dolnego śląska, od kilku lat mieszkam w Bydgoszczy.Jestem wielkim fanem wszelkiego rodzaju domowego jadła i trunków.Piekę własny chleb, gotuję, uwielbiam grilla itd. Jednak bardziej nawet od grilla ciągnie mnie do wyrobu własnych wędlin i przetworów mięsnych. Na forum jestem jakoś od 2010 roku ale do tej pory nie widziałem potrzeby zabierania głosu w jakiejkolwiek sprawie ponieważ odpowiedzi na wszystkie pytania znajdywałem sam wśród tematów jakie tutaj mamy.Nie powiem, że było to łatwe ponieważ sami wiecie jaki ogrom dyskusji, punktów widzenia a nawet zwykłego pierdzielenia tutaj jest.Jednak jest to najwspanialsza skarbnica wiedzy jaką mogę sobie wyobrazić i dziękuję wszystkim ludziom którzy ją tworzą.Mam w planach założyć za jakiś czas własne subforum z moimi przepisami i wyrobami ale do tego jeszcze długa droga gdyż w wędzeniu stawiam pierwsze kroki a fotki z poprzednich lat niestety zaginęły.Jestem też po operacji bariatrycznej, wycięto mi 75% żołądka ponieważ ważyłem już 170 kg, obecnie ważę 115. Sytuacja ta sporo zmieniła w moim życiu oraz nieco ostudziła moje zapędy w jedzeniu i dało od myślenia ale to temat na inną historię.Tak więc witam wszystkich i mam nadzieję, że zostanę adoptowany przez Wędzarniczą Brać.Pozdrawiam serdecznieKrzysiek Cytuj Nasze jest tylko to co zjemy i wypijemy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-341187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5091 Opublikowano 17 Marca 2014 witaj Krzysiek zostałeś adoptowany Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-341188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5092 Opublikowano 17 Marca 2014 Witaj skyhunter Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-341239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weerx Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5093 Opublikowano 24 Marca 2014 Witam, jestem Weronika i jestem studentką III roku technologii żywności. Znalazłam ciekawy wątek na Waszym forum i mam nadzieję, że ktoś odpowie na moje pytanie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-342428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5094 Opublikowano 24 Marca 2014 witaj Weroniko mam nadzieję że na tych stronach znajdziesz nie tylko odpowiedź na swoje pytanie ale też wiele innych ciekawych informacji i poznasz fajnych ludzi Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-342484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczak1234 Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5095 Opublikowano 25 Marca 2014 Witam Wszystkich Cytuj http://www.biesiadne-meble.pl/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-342575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arttur Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5096 Opublikowano 25 Marca 2014 Cześć Wszystkim. Jako, że już jakiś czas temu postanowiłem zacząć swoją przygodę z samodzielnym wyrobem wędlin, a Wasze forum i strona bardzo przyśpieszyły moje plany, postanowiłem się grzecznie przywitać. Pewnie w trakcie moich zmagań (na razie projektowo-budowlanych) pojawi się wiele pytań, czy wątpliwości, które, o czym jestem przekonany, z łatwością rozwieje wsparcie fachowców. Pozdrowienia z "wybrzeża", Artur Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-342595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropkacompl Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5097 Opublikowano 26 Marca 2014 Dobry DzieńWitam Wszystkich. Jestem na etapie "zbierania" informacji i pomysłów odnośnie budowy własnej wędzani.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-342815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasia1 Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5098 Opublikowano 27 Marca 2014 witam wędzicieli i innych smakoszy i spryciarzy....zamierzam zbudować grilo wędzarnio piec do chleba z kawałkiem blatu i jeszcze na dodatek z małą kuchnią z fajerką, by kociołek na tym postawić, placki pyszne upiec:) - to byłaby też komora do rozpalania dla wędzarni- ta odleglejsza,,,naczytałam się opinii, forów i zamierzam zabrać się do pracy za parę dni, ale trochę mam stracha, że coś zepsuję...jeśli możecie ...pomóżcie doradzić...zrobię jakieś zdjęcie altany byście widzieli jak to wyglądana razie z tatem zrobiliśmy altanę przy domu-bezpośrednio...;/ a dom jest wysoki!proszę was o poradę jak to rozmieścić by funkcjonalnie było-choć mam zamysł ale nie chcę wprowadzac teraz, bo może bez sugestii lepiej pomyślicie jak by to wszystko rozmieścić...pozdraiwm wszystkich kochaczy naturalności, i do następnego:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-342844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniutek Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5099 Opublikowano 27 Marca 2014 (edytowane) http://wektor.pixmac.pl/4/witaj-emotikon-ball-bright-pixmac-wektor-84901506.jpg Edytowane 27 Marca 2014 przez Maniutek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-342884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenio21071964 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5100 Opublikowano 29 Marca 2014 Witam całą Wędzarnicza Brać- szacun!!!!! .Posiadam kilkuletnie doświadczenie w wędzeniu i przetwarzaniu mięsa różnego rodzaju w wspaniałe wędzonki na potrzeby domowe którym chętnie podzielę się z każdym. Wspaniałe nie oznacza tylko moje przepisy. Korzystałem z różnych źródeł ale nigdy wędzonki nie były robione w/g jednego przepisu,zawsze są inne.To bardzo fajna zabawa.Zapraszam wszystkich do kontaktu,zawsze znajdę czas aby podzielić się doswiadczeniemPozdrawiam całą BraćKontakt priva: leszek.basiak@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/204/#findComment-343222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.