Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich pozytywnie zakęconych .

Chociaż z forum juz korzystam od maja 2013 to pierwszy post skleiłem kilka dni temu

Nie zauwazyłem działu Powitalni za co przepraszam i juz się poprawiam :)

Dziekuję Wszystkim za wiedze , którą można tutaj zdobyć

Dzieki Wam i Waszym radom powstał ten oto budyneczek

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10822-z-nowym-rokiem-nowa-w%C4%99dzarka/

 

Pozdrawiam I jeszcze raz chylę czoło przed całą Bracią Wedzalniczą

Piotr z Chrzanowa

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/222/#findComment-395083
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich bardzo serdecznie . Jednocześnie przepraszam , że dopiero teraz . Dzisiaj spojrzałem kiedy się zarejestrowałem i nie wierzę jeszcze chwilka i minie rok . Raz jeszcze przepraszam .

Pozdrawiam

Arek z Wrocławia

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/222/#findComment-395143
Udostępnij na innych stronach

Witam Wszystkich " Nowych"  :)

Mam nadzieję że zagościliście  tutaj  na dłużęj. 

Życzę Wszystkim powodzenia i do dzieła  :rolleyes:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/222/#findComment-395175
Udostępnij na innych stronach

witam serdecznie, przygody z wędzeniem dopiero rozpocznę. moja wędzarnia - kupiłem na złomie beczkę za dwie dychy (chyba po ropie) ale najczystsza jaka była. wzorując się na wiejskiej wędzarni - jedynej jaka widziałem - wykopałem podłużny rów długości 1,5 metra i obłożyłem po bokach krawężnikami . dół (palenisko i kanał dymny) nakryłem blachami zdemontowanymi ze starej pralki. koszt wędzarni - 20 PLN + parę złociszy zapłacę za worek jutowy. beka elegancko opalona, za 2 tygodnie wędzenie - szynki i boczki juz sie peklują

pozdrawiam 

Z

Edytowane przez zenobiasz
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/222/#findComment-395219
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich. Jako gość bywałem, czas pogłębić jednak wiedzę dogłębniej. Zaczynam skromnie, bo od szynkowaru, na wędzenie na razie brak warunków. Bliżej lata może się to zmieni. Pozdrawiam serdecznie :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/222/#findComment-395818
Udostępnij na innych stronach

Witaj kolego @kruszyna1966

 

No to witaj i spenetrowywowuj :D

zerknij także w dwa miejsca, które podaję w stopce.

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/222/#findComment-395864
Udostępnij na innych stronach

Witam całą Wędzarniczą Brać!

Szukając porad i receptur znalazłam Waszą stronkę, która zrobiła na mnie wrażenie. Postanowiłam spróbować swoich sił w produkcji wędlin domowych i ich wędzeniu. Ten smak.....

Pozdrawiam

Monika

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/222/#findComment-395944
Udostępnij na innych stronach

Witaj Moniko. Mamy nadzieję, że podzielisz się z nami swoimi dokonaniami. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/222/#findComment-395951
Udostępnij na innych stronach

Witamy Brata Słowaka :D:thumbsup:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/222/#findComment-396042
Udostępnij na innych stronach

 Witam serdecznie całą społeczność tego wspaniałego i przydatnego forum. Mam nadzieję, że swoje skromne doświadczenia będę mógł wykorzystać by komuś pomóc, gdyż sam tej pomocy uświadczyłem aż nadto :). Tymczasem lecę sprawdzić jak tam wędzi się boczek, biała kiełbaska, a w osobnej wędzarni troć na zimno :). Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/222/#findComment-396215
Udostępnij na innych stronach

Witam i ja bardzo serdecznie nowoprzybyłych:)

Jeśli mogę wyrazić swoje zdanie, to najładniej przywitania pisał Kolega Maad:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/222/#findComment-396253
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich uczestników forum. Jestem tu świeży i zaczynam z Wami swoją przygodę. Kilka razy zaglądałem na to forum i mam nadzieję że znajdę tu pomoc.   Zaczynam od zera,ale dużo dobrych chęci.Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/222/#findComment-396319
Udostępnij na innych stronach

Witaj czeczen1963. Znajdziesz tutaj czego szukasz  ... a w międzyczasie zajrzyj tutaj: http://wedlinydomowe...go-forumowicza/i tutaj: http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/222/#findComment-396413
Udostępnij na innych stronach

Witam Wszystkich!

Szukając przepisów na dobre jedzonka trafiłem do Was :-),

obserwowałem to forum już jakiś czas, ale brak było czasu na dłuższe zgłębienie tematu ale wreszcie przyszła pora na rejestrację ;-)

 

Pozdrawiam!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/222/#findComment-396599
Udostępnij na innych stronach

Witajcie.

Zaglądam do Was od samego początku, a nawet i wcześniej, bo od czasu postu Maxella o białej kiełbasie, na Czarnej Oliwce. Dłuższy czas tylko sporadycznie. A teraz cóż, oglądanie fotek na facebooku, bez bliższych opisów już mi nieco dojadło, więc po 10 latach chyba czas na rejestrację? 

Zadymiam natomiast już nieco dłużej, pamiętając co nieco z dawniejszych czasów dzieciństwa i młodości. 

Współprowdzę kawałek stronki z działem kulinarnym, aczkolwiek nie ma się czym specjalnie chwalić.

Zdarza mi się też zrobić kawałek ciasta, chleba, trochę winka lub naleweczki - przecież nie samym mięsem człowiek żyje! :)

Na razie pozwolę sobie zapoznać się na spokojnie z zawartością forum i jego specyfiką, bo szczerze mówiąc nie bardzo wiem jak tu się poruszać?

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/222/#findComment-396621
Udostępnij na innych stronach

Witaj kolego ma naszej stronie.Miło ze postaniowileś się zalogowac.Powodzenia w zadymiarskim świecie
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/222/#findComment-396624
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.