Maad Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5676 Opublikowano 7 Marca 2015 Witajcie z innego świata oprócz wołowiny, może zaintersują was wyroby z drobiu, baraniny i dziczyzny?trochę tego mamy na forum Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-410260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5677 Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) wszystkie dostępne u nas mają taki sam wygląd i smak, czyli smakują i wyglądają jak ........ zmielony papierWitajcie! Specjalnie postaram się ciągnąc przepisy z baraniny, wołowiny, a kraju gdzie świnki wstępu nie mają.Będą to, lokalne specjały z gór Azerskich. Edytowane 7 Marca 2015 przez Andyandy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-410286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5678 Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) Dzięki Wam wszystkim za wsparcie.Możemy tylko robić wędliny z szynkowaru. Wędzarni w Al-Khobar nie mamy i raczej jej tam nie przewieziemy ze względu na gabaryty, ciężar i brak tak deficytowego towaru jak zrębki.Baraninę bardzo lubię, mamy też dostęp do świeżej wielbłądziny, ale jakoś kiełbasy z "garbusa" sobie nie wyobrażam Edytowane 8 Marca 2015 przez myszoperz Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-410462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1982 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5679 Opublikowano 9 Marca 2015 Witajcie, jestem nowy na tym forum. Chciałbym tutaj pogłębić swoją wiedzę wędzarniczą. Mam wiele pytań do bardziej doświadczonych zadymiaczy. Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów i życzę udanych wyrobów. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-410894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajskaras Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5680 Opublikowano 9 Marca 2015 Witam goraco wszystkich zadymiarzy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-410925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek36 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5681 Opublikowano 10 Marca 2015 Witam wszystkich, może znajdzie chętna osoba z Wrocławia która by sprawdziła u mnie wędzarnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-410960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5682 Opublikowano 10 Marca 2015 ale..... wśród zadymiaczy. Jak słusznie czujne oko Maxell'a zauważyło witamy wśród zadymiaczy, a nie zadymiarzy Witam wszystkich niewitanych Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-411038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RockAndRolnik Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5683 Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) Dobry wieczór.Od dawna podpatruje portal i postanowiłem spróbowac w tym roku swojej wędliny. Czy wytrwam ? Mam nadzieje, że tak i stąd moja "bytnośc" tu. Witam wszystkich . Edytowane 11 Marca 2015 przez abratek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-411246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5684 Opublikowano 11 Marca 2015 jołjołjoł..... RockAndRollnik :D :DZaje Biotyczny nik...Odgrub charakter pisma... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-411278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriskielbasa Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5685 Opublikowano 13 Marca 2015 Witam serdecznie wszystkich zadymiaczy i mam nadzieje na wymianę doświadczeń w wytwarzaniu domowych smakołyków. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-412005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stavik14 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5686 Opublikowano 14 Marca 2015 Witam bardzo serdecznie ciesze się ze tutaj jestem . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-412407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5687 Opublikowano 14 Marca 2015 kriskielbasa , Stavik14 - witamy Was Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-412416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5688 Opublikowano 14 Marca 2015 witanko dla Wszystkich Nowoprzybyłych Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-412419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarna Mańka Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5689 Opublikowano 15 Marca 2015 Dzień dobry !Bardzo się cieszę , że znalzłam to forum poszukując alternatywnej do : wytopienia smalcu i wędzenia metody zagospodarowanie słoniny .W naszej rodzinie tylko wyjątkowo jada się gotowe produkty , jak nie ma innego wyjścia . Zawsze wszystko było produkowane w domu , co wzbudza szok u znajomychI co oczywiste nie ma z kim wymienić doświadczeń . Na razie czytam forum i jestem oszołomiona ilością zawartej tu wiedzy . Serdecznie pozdrawiam Zadymiaczy . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-412546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5690 Opublikowano 15 Marca 2015 . Na razie czytam forum i jestem oszołomiona ilością zawartej tu wiedzy . Witaj Czarna Mańka zapewniam Cię,że wiedzy u Nas pod dostatkiem ... jest w czym wybierać Czy to Justynów koło Andrespola ? Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-412567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor z Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5691 Opublikowano 15 Marca 2015 Witam serdecznie wędliny robię od kilku lat , ale na waszej stronie przeczytałem kilka ciekawych tematów , które pragnę poznać bliżej.Niezbyt lubię pisać na forach internetowych ,ale może dzięki Wam to się zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-412813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5692 Opublikowano 15 Marca 2015 Hejka Gregor... Serdecznie witamy.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-412814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarna Mańka Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5693 Opublikowano 16 Marca 2015 Tak , to Justynów koło Andrespola , przepiękna zielona miejscowość i co ważne nie leży na szlaku wiatrów wiejących z Łodzi . Jakiś czas temu zdecydowaliśmy z mężem , że zostawiamy dom w Łodzi synowi i pozostajemy na naszej działce . Wolność , daleko od sąsiadów , nic nikomu nie przeszkadza , do pracy jadę pociągiem i na miejscu jestem po ok.15 minutach , w przeciwieństwie do przedzierania się przez Łódź samochodem , trwającego czasami ponad godzinę . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-412871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5694 Opublikowano 16 Marca 2015 Witam wszystkich nowo-zalogowanych Jest tutaj niewyobrażalna ilość wiedzy, którą można studiować, studiować, studiować, a i tak się nie znudzi... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-412891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwus_iwona Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5695 Opublikowano 17 Marca 2015 Witam Serdecznie Zaczynam przygodę z wędzeniem !Mam dopiero 24 lata więc proszę o wyrozumiałość co do moich pytań Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-413478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAT Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5696 Opublikowano 17 Marca 2015 Witam wszystkich miłośników wszystkiego co dobre. Dziękuje za przyjęcie do grupy,oraz za wiedzę którą godzinami przyswajam jestem kucharzem ale i marynarzem dla tego zdecydowałem się na Bradley 6 (prostota i jakość) , po takiej lekcji jak na forum to nigdzie się nie nauczę lepiej przyżądzać wędlin jak z waszą pomocą i radami. Dlaczego wędzarnia ?mamy już dosyć z żoną oszukiwania nas w sklepach i faszerowania chemią z wodą w formie kiełbasy.Dziękuje pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-413634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5697 Opublikowano 17 Marca 2015 Witajcie nowo przybyli. Może będziecie zainteresowani na starcie...?https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9329-naklejki-na-samochody-z-logo-wb/page-23?do=findComment&comment=408820A na pewno powinniście odwiedzić ten temathttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-413636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5698 Opublikowano 18 Marca 2015 Dlaczego wędzarnia ?mamy już dosyć z żoną oszukiwania nas w sklepach i faszerowania chemią z wodą w formie kiełbasy Witam "sąsiada" z za miedzy Widać coraz więcej ludzi "otwiera oczy" i zaczyna zwracać uwagę na to co spożywa...... Samodzielnie przygotowane wyroby biją na głowę "takie sławy" jak jakieś tam "Kredensy" ... a o kosztach to już nawet nie będę wspominał!! Tak więc zapraszamy do lektury i poznawania tajników domowego wyrobu wędlin..... "będziesz Pan zadowolony" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-413666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawiec14 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5699 Opublikowano 18 Marca 2015 Witam wszystkich bardzo serdecznie jestem tu nowy po znalezieniu tego forum od razu chciałem do Was dołączyć znalazłem tu wiele przydatnych przepisów i tłumaczen jak i co pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-413840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JulekSławek Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5700 Opublikowano 18 Marca 2015 Witam grono smakoszy i pasjonatów ,,normalnego jedzonka".Po latach poszukiwań i wyzyskiwania szwagra postanowiłem sam zadbać o wędzonki. Choć przez 30 lat walczyłem z zadymieniami ( nie takimi), teraz mam ochotę na zabawę z ogniem Pozdrawiam i zabieram się do lektury fachowej wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-413888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.