kazu Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5701 Opublikowano 19 Marca 2015 Witam i serdecznie pozdrawiam z Kielc wszystkich zadymiaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-414005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alibravo71 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5702 Opublikowano 23 Marca 2015 WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-415251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widar11 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5703 Opublikowano 27 Marca 2015 Mam na imię Darek i serdecznie pozdrawiam wszystkich ZADYMIACZY. Co prawda, od paru lat brak możliwości na wędzenie wędlin (mieszkanie w bloku) ale mam nadzieje, że niedługo się to zmieni i będę wytwarzał domowe smakołyki, nie tylko z szynkowara. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-416200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5704 Opublikowano 27 Marca 2015 Witam Wszystkich nowo przybyłych.Życzę owocnej nauki w tej kopalni wiedzy oraz sukcesów w wytwarzaniu wyrobów.Koniecznie zaglądnijcie tutajhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/i tutajhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9329-naklejki-na-samochody-z-logo-wb/page-24?do=findComment&comment=416186Pozdrawiam Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-416245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu70 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5705 Opublikowano 27 Marca 2015 Witam wszystkich smakoszy swojskiego jadła, bo swojskie znaczy smaczne i zdrowe. Ja z zawodu jestem masarzem.Trafiłem na forum szukając wiadomości związanych z budową wędzarni, pieca chlebowego, glilla i kuchni opalanej drzewem.Dzisiaj wylałem płytę betonową pod tę budowlę i będę czekał na swojego zduna. Wiadomości na temat wędzarni posiadam z racji wcześniaj wykonywanego zawodu ale potrzebuję pozyskać wiedzę na temat pieca chlebowego a konkretnie czy kopułe robić z cegły szamotowej czy z ręcznie robionej i wypalanej dawną metodą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-416283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucky-77 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5706 Opublikowano 27 Marca 2015 Witam Wszystkich serdecznie, super strona, może kiedyś zbuduję własną wędzarkę jak narazie zadymiam z murowanego grilla Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-416284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5707 Opublikowano 27 Marca 2015 PIECE CHLEBOWE Na wsi oprócz pieców grzewczych i kuchennych buduje się również piece chlebowe, czyli piece do pieczenia chleba. Piece chlebowe wykonuje się bądź oddzielnie, bądź łącznie z trzonem kuchennym (pod lub nad trzonem).Piec chlebowy wykonuje się z cegły ceramicznej zwykłej i cegły szamotowej na zaprawie glinianej. Spód pieca tworzy warstwa cegieł szamotowych, ułożonych na płask na warstwie izolacyjnej, wykonanej np. z oczyszczonego żużla paleniskowego, chroniącego piec przed szybką utratą ciepła. Izolację taką wykonuje się często również za ściankami pieca i na jego sklepieniu. Na rysunku pokazano konstrukcję pieca chlebowego, zbudowanego pod trzonem kuchennym. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-416287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asarko Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5708 Opublikowano 27 Marca 2015 Witam,Właśnie dołączyłem do Waszego pełnego smaku i apetycznego grona Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-416306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5709 Opublikowano 27 Marca 2015 Witaj, witaj i częstuj nas swoimi przysmakami. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-416307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5710 Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) Dobry wieczór Państwu Wczoraj zawitała do nas świnka i postanowiliśmy nauczyć się robić własne kiełbaski bo dotychczas tylko eksperymentowaliśmy z zimnymi wędzonkami. Z góry dziękuję za dobre rady i życzę Wszystkim smacznego. Na innych forach też najczęsciej występuję jako Porter, więc moż znajdę tu starych znajomych Edytowane 27 Marca 2015 przez Porter Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-416317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5711 Opublikowano 27 Marca 2015 Witam Wszystkich nowo przybyłych.. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-416318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyniek Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5712 Opublikowano 28 Marca 2015 Witam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-416553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5713 Opublikowano 28 Marca 2015 Witaj zbyniek, z jakiego Zamościa jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-416581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinb78 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5714 Opublikowano 29 Marca 2015 Witam wszystkich serdecznie.Bardzo ciekawa kopalnia wiedzy o domowych produktach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-416723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaworek Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5715 Opublikowano 29 Marca 2015 Witam Wszystkich i bardzo sie ciesze być wśród Was Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-416768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedats1 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5716 Opublikowano 29 Marca 2015 Witam kolegów,jak nietrudno się domyślić jestem tu nowicjusz em niedługo mam zamiar postawić wedzarnie (słynny juz kibelek)postanowiłem się oficjalnie przedstawić i przywitać zarazem z szanowny towarzystwem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-416797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5717 Opublikowano 29 Marca 2015 Witam wszystkich nowo przybyłych i życzę sukcesów.Zapraszam tu bo jeszcze tylko dwa dni zostałyhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9329-naklejki-na-samochody-z-logo-wb/page-24#entry416650 Oraz oczywiście tutajhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-416866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5718 Opublikowano 29 Marca 2015 Witam wszystkich niewitanych Przyjemnej lektury i powodzenia w zadymianiu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-416902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mantom Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5719 Opublikowano 31 Marca 2015 Witam wszystkie koleżanki i wszystkich kolegów. Jestem Tomasz, mieszkam pod Trójmiastem. Zainspirowany wyrobami pana Artura Nowickiego od kilku miesięcy rozwijam się w produkcji domowych przysmaków. Na koncie mam już cydr z jabłek z własnego ogrodu, regularnie piekę chleby na zakwasie, a ostatnie zabrałem się za mięsiwa i wędliny. Na koncie mam na razie polędwice wieprzowe wędzone w małej wędzarence Biowinu, ale za czas jakiś zamierzam nabyć pełnoprawną wędzarnię, a nie taką popierdółkę. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-417285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek77 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5720 Opublikowano 31 Marca 2015 Witam, po przeczytaniu kilkudziesięciu postów myślę, że trafiłem w dobre miejsce. Dopiero zaczynam przygodę z wędzeniem i jestem na etapie projektu budowy wędzarni (metalowej). Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-417294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5721 Opublikowano 31 Marca 2015 Witam krajana Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-417319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5722 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.Barzo sie cieszę że tafiłem na tak interesującą stronkę, już wiem że czeka mnie długa i ciekawa lektura , no a póżniej nauka,nauka i jeszcze raz nauka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-417542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balerony Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5723 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Witam zainteresowała mnie Wasza strona i zarejestrowalam się-jestem pozytywnie nastawiona i myślę że na pewno znajdę dużo poradktóre na pewno mnie zainteresują.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-417578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilker Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5724 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Cześć witam serdecznie wszystkie wędzonki i wedzarzy już na starcie musze powiedzieć że forum działa bardzo mocno , i odrazu znalazłem informacje dla siebie . Od jutra zaczynam na pierwszy ogien idą szynki boczki i pstrągi . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-417735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JISKRA Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5725 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Witam wszystkich zadymiaczy i zwolenników zdrowego jedzenia. Obserwuję Waszą stronę już od dłuższego czasu i jestem pełen podziwu dla Waszej pasji .Wreszcie się zarejestrowałem i jestem z Wami duszą i ciąłem .Z okazji Świąt życzę wszystkiego najlepszego i pozdrawiam Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/229/#findComment-418203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.