@halusia@ Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6251 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 I ja witam Wszystkich'' Nowych '' , którzy dołączyli do Naszego grona zadymiaczy Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-491057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6252 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Witajcie i zerknicie również tu: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-491080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rdkles Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6253 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Witam serdecznie wszystkich znawców. Cieszę się je istnieje takie forum, które tak prężnie działa i codziennie dostarcza nowych informacji dt. tematów z mięsem i jego przetwórstwem. Ja nazywam się Radek i aktualnie jestem na magisterce na specjalizacji Przetwórstwo mięsa, tak więc życzę sobie zgłębiać praktyczną wiedzę i działać / wytwarzać swoje produkty. Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w działalności na forum Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-491340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekH Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6254 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Jako "świeżak" witam wszystkich użytkowników forum - Piotrek z Wielkopolski. Pochodzę z rodziny z masarskimi tradycjami, choć sam nie zdążyłem już w nich bezpośrednio uczestniczyć. Jakieś tam inklinacje jednak mi pozostały: mam już na podwórku wędzarnię i zaczynam swoją własną przygodę z wędliniarstwem.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-491428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Osika Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6255 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Dzień dobry wieczór! Z tego miejsca chciałbym podziękować za tworzenie tak świetnego miejsca jak to forum. Nazywam się, jak widać, Bartosz, mam całe osiemnaście wiosen, lubię dobre wędliny i chciałbym założyć prywatną, przydomową wędzarnię. Ogółem nie jest to moje pierwsze podejście, jednak tamto powstało przez zwykłą ciekawość, a to przez nieodpartą chęć zjedzenia czegoś smakowitego. I tak dzień w dzień. Jestem świeżo po lekturze starego wspaniałego świata, którą wszystkim polecam a która miała znaczący wpływ na powrót zainteresowania i cóż mogę jeszcze powiedzieć, cześć! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-491505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Krzysiek Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6256 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Witam wszystkich zadymiaczy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-491705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6257 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) Witajcie, wszyscy jeszcze przeze mnie jeszcze nie witani. Jesteście na dobrej drodze.Pomagamy, Wy pomóżcie również. Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez andym Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-491706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6258 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Witam wszystkich nie witanych, życzę realizacji wszelkich planów Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-491735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej zawny Fuksem Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6259 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Witam SZNOWNĄ Wędzarniczą Brać.Jestem jeszcze nie okopcony, choć lekko przydymiony (dwa wędzenia).Pozdrawiam.Fuks Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-492427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6260 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Witaj i zadymiaj. Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-492475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
76042zubzyk Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6261 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Witam wszystkich wędzarniczych braci. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-493139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6262 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Witaj, zadymiaj i pomagaj. Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-493173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slath Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6263 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Witam wszystkich.Dopiero zaczynam zabawę z tworzeniem własnych wędlinek choć pierwsza białą kiełbaskę mam już za sobą A ze apetyt rośnie w miarę jedzenia to zdecydowałem się dołączyć i skorzystać z bezcennej wiedzy bardziej doświadczonych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-493176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wędzona mrówka Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6264 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 WitamJako nowy, chciałem się przywitać i pozdrowić wszystkich zadymiaczy. Jestem z Krakowa, moje próby z własnymi wędlinami trwają od 2 lat. Nie ukrywam, że często wspomagałem się doświadczeniami, którymi się tu dzielicie.pozdrawiamMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-493765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6265 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Witajcie, nowi i Ci ośmieleni. Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-493766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_Morfina Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6266 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Cześć, zaczynam przygodę z własnymi wyrobami, zaczynam od serowarstwa.Mieszkam na codzień w Warszawie a bazę produkcyjną mam w powiecie Łęczyckim.Tu na forum będę się udzielał głównie w dziale "Sery i inne wyroby nabiałowe". Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-493769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDok Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #6267 Opublikowano 1 Maja 2016 Witam wszystkich - mam na imię Paweł , właśnie rozpoczynam moją przygodę z wędzeniem i całą tematyką wędzarniczą - właśnie jestem w trakcie budowy mojej pierwszej wędzarni , namiar na "brać wędzarniczą" pobrałem od szwagra - wielkie dzięki mu za to - będę się starał się czerpać wszystkimi rękami od Was .No i mam nadzieję jutro zakończyć budowę mojej wędzarni i rozpocząć ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-494619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-mazowieckie Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #6268 Opublikowano 2 Maja 2016 ks-mazowieckie - jest jedynie obeznany w wytwarzaniu wedlin teoretycznie, a " wiedze " swa czerpal w Google, przeto wybaczcie mu. Nie bedzie sie madrzyl wiedza zaslyszana, ale pokornie prosil Was o porady praktyczne. - Czym dysponuje ks-mazowieckie ? - Dysponuje posiadloscia w polnocnej czesci wojewodztwa mazowickiego, a dokladniej w Powiecie Mlawskim, precyzyjnie na Wzniesieniach Mlawskich, 125 m npm ma staw rybny, zarybiony od 10 lat i niewiele odlawiany. Staw o powierzchni ponad 1 ha lustra wody, co rok powieksza sie i wyplyca ze wzgledu na obrywanie sie brzegow ( staw byl kopany, a ziemia rozplantowana ). W tym roku bedzie ks-mazowieckie ,,, palikowal brzegi. ks-mazowieckie bedzie budowal w tym roku wedzarnie, ale jako neofita sam nie wie dotad jakie deski kupic na zamierzona wedzarnie ? Zaprzyjazniona stolarnia poradzila deski olchowe. Wedzarnia zamierzona to max na 1 wozek wedzarniczy, nie wiekszy od 180 cm i nie szerszy jak 80 cm, a komora wedzarnicza na 200 cm x 100 cm. ks-mazowieckie kupil juz wedzarnie bradley, lecz w komorze bradley zamierza jedynie podsuszac chleb essenski i suszyc owoce, oraz warzywa - dlatego buduje oddzielna wedzarnie na mieso, gdzie mozna bedzie wedzic na dymie oczyszczonym z substancji smolistych powszechnie uznanych za … wiecie sami … nie bedzie sie ks-mazowieckie od pierwszego wpisu narazal wytrawnym wedzarnikom ks-mazowieckie to Polak z krwi i kosci, lubi nie tylko dobrze zjesc, ale takze lubi wypic, wiec zamierza zrobic sobie cos procentowego do popicia, ale sa to dalsze tematy, nie na dzis, ale raczej na jutro. Pozdrawiam wszystkich zyczliwychks-mazowieckie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-494740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyKr Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #6269 Opublikowano 3 Maja 2016 Cześć wszystkim mam nadzieje ze wesprzecie mnie na początku mojej drogi wędzarniczej to już kolejne moje hobby po bimbrownictwie i mam nadzieje ze będzie równie wciągające Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-494879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDok Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #6270 Opublikowano 3 Maja 2016 No i mam nadzieję jutro zakończyć budowę mojej wędzarni i rozpocząć ...Moja wędzarnia : Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-494918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #6271 Opublikowano 3 Maja 2016 Witajcie, jeszcze nie witani. Czytajcie i pomagajcie. Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-494923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gelos78 Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #6272 Opublikowano 7 Maja 2016 Witam! Jestem technologiem żywności, dodatkowo zawodowo zajmuję się systemem Haccp. Intensywnie poszukuję wszelkich dostępnych informacji na temat znakowania i etykietowania wędlin. Bardzo interesuje mnie jak w praktyce wygląda zasada przenoszenia z art. 18 Rozp. 1333/2008. Bałagan się trochę robi z etykietowaniem PLW inaczej, IJHARS inaczej, o Sanepidzie nie wspomnę. ;-)Pozdrawiam ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-495420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #6273 Opublikowano 8 Maja 2016 Witam, nazywam sie Mirek, nie mam jeszcze ani wedzarni, ani nawet zadnego dymienia za soba, ale zakochałem sie w smaku tradycyjnych wedzonek. Poki co buduje wedzarnie i i preżnie chłone wiedze z forum. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-495551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #6274 Opublikowano 8 Maja 2016 (edytowane) Cześć, chłoń, pochłaniaj i pomagaj. Warto. Edytowane 8 Maja 2016 przez andym Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-495562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek74 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #6275 Opublikowano 10 Maja 2016 Witam wszystkich serdecznie właśnie się zarejestrowałem ale zanim to zrobiłem to przeczytałem całą stronę od A do Z jest wspaniała. Chcę zacząć przygodę z wyrobem wędlin lecz na razie gromadzę sprzęt. Pozdrawiam wszystkich rzemieślników dobrego jadła! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-495727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.