Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór.

Od dawna podpatruje portal i postanowiłem spróbowac w tym roku swojej wędliny. Czy wytrwam ? Mam nadzieje, że tak i stąd moja "bytnośc" tu. Witam wszystkich .

Edytowane przez abratek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-411246
Udostępnij na innych stronach

kriskielbasa , Stavik14 - witamy Was :)

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-412416
Udostępnij na innych stronach

Dzień dobry !

Bardzo się cieszę , że znalzłam to forum  poszukując alternatywnej do : wytopienia smalcu i wędzenia  metody zagospodarowanie słoniny .

W naszej rodzinie tylko wyjątkowo jada się gotowe produkty , jak nie ma innego wyjścia . Zawsze wszystko było produkowane w domu , co wzbudza szok u znajomych

I co oczywiste nie ma z kim wymienić doświadczeń . Na razie czytam forum i jestem oszołomiona ilością zawartej tu wiedzy . Serdecznie pozdrawiam Zadymiaczy .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-412546
Udostępnij na innych stronach

 

 

. Na razie czytam forum i jestem oszołomiona ilością zawartej tu wiedzy .

Witaj Czarna Mańka :) zapewniam Cię,że wiedzy u Nas pod dostatkiem ... jest w czym wybierać :)

Czy to Justynów koło Andrespola ?

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-412567
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie wędliny robię od kilku lat , ale na waszej stronie przeczytałem kilka ciekawych tematów , które pragnę poznać bliżej.Niezbyt lubię pisać na forach internetowych ,ale może dzięki Wam to się zmieni

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-412813
Udostępnij na innych stronach

Tak , to Justynów koło Andrespola , przepiękna zielona miejscowość i co ważne nie leży na szlaku wiatrów wiejących z Łodzi . Jakiś czas temu zdecydowaliśmy z mężem , że zostawiamy dom w Łodzi synowi i pozostajemy na naszej działce . Wolność , daleko od  sąsiadów , nic nikomu nie przeszkadza , do pracy jadę pociągiem i na miejscu jestem po ok.15 minutach , w przeciwieństwie do przedzierania się przez Łódź  samochodem , trwającego czasami ponad godzinę .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-412871
Udostępnij na innych stronach

 Witam wszystkich miłośników wszystkiego co dobre.
 
Dziękuje za przyjęcie do grupy,oraz za wiedzę którą godzinami przyswajam 
jestem kucharzem ale i marynarzem dla tego zdecydowałem się na Bradley 6 (prostota i jakość) , po takiej lekcji jak na forum to nigdzie się nie nauczę lepiej przyżądzać wędlin jak z waszą pomocą i radami. Dlaczego wędzarnia ?mamy już dosyć z żoną oszukiwania nas w sklepach i faszerowania chemią z wodą w formie kiełbasy.Dziękuje pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-413634
Udostępnij na innych stronach

Janusz
"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"
www.klubvolvo.org.pl

 

Nie zapomnij klepnąć Pana "S" 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-413636
Udostępnij na innych stronach

Gość ArkoGdynia

 

 

Dlaczego wędzarnia ?mamy już dosyć z żoną oszukiwania nas w sklepach i faszerowania chemią z wodą w formie kiełbasy
 

 

Witam "sąsiada" z za miedzy  :D

 

Widać coraz więcej ludzi "otwiera oczy" i zaczyna zwracać uwagę na to co spożywa......  :clap:

Samodzielnie przygotowane wyroby biją na głowę "takie sławy" jak jakieś tam "Kredensy" ... a o kosztach to już nawet nie będę wspominał!! :facepalm:

 

Tak więc zapraszamy do lektury i poznawania tajników domowego wyrobu wędlin..... "będziesz Pan zadowolony"  :clap:  :laugh:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-413666
Udostępnij na innych stronach

Witam  wszystkich  bardzo serdecznie jestem tu nowy po znalezieniu tego forum od razu chciałem do Was dołączyć znalazłem tu wiele przydatnych przepisów i tłumaczen jak i co pozdrawiam. :) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-413840
Udostępnij na innych stronach

Witam grono smakoszy i pasjonatów ,,normalnego jedzonka".

Po latach poszukiwań i wyzyskiwania szwagra postanowiłem sam zadbać o wędzonki. Choć przez 30 lat walczyłem z zadymieniami ( nie takimi),  teraz mam ochotę na zabawę z ogniem  :)

Pozdrawiam i zabieram  się do  lektury fachowej wiedzy.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-413888
Udostępnij na innych stronach

Mam na imię Darek i serdecznie pozdrawiam wszystkich ZADYMIACZY. Co prawda, od paru lat brak możliwości na wędzenie  wędlin (mieszkanie w bloku) ale mam nadzieje, że niedługo się to zmieni i będę wytwarzał domowe smakołyki, nie tylko z szynkowara.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-416200
Udostępnij na innych stronach

Witam Wszystkich nowo przybyłych.Życzę owocnej nauki w tej kopalni wiedzy oraz sukcesów w wytwarzaniu wyrobów.

Koniecznie zaglądnijcie tutaj

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/

i tutaj

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9329-naklejki-na-samochody-z-logo-wb/page-24?do=findComment&comment=416186

Pozdrawiam

Janusz
"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"
www.klubvolvo.org.pl

 

Nie zapomnij klepnąć Pana "S" 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-416245
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich smakoszy swojskiego jadła, bo swojskie znaczy smaczne i zdrowe.

 

Ja z zawodu jestem masarzem.

Trafiłem na forum szukając wiadomości związanych z budową wędzarni, pieca chlebowego, glilla i kuchni opalanej drzewem.

Dzisiaj wylałem płytę betonową pod tę budowlę i będę czekał na swojego zduna.

 

Wiadomości na temat wędzarni posiadam z racji wcześniaj wykonywanego zawodu ale potrzebuję pozyskać wiedzę na temat pieca chlebowego a konkretnie czy kopułe robić z cegły szamotowej czy z ręcznie robionej i wypalanej dawną metodą.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/228/#findComment-416283
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.