Małgoś Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5976 Opublikowano 6 Listopada 2015 Witaj i mam nadzieję ( patrząc na nick ) ,że nie będziesz toksyczny . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-454703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes1966 Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5977 Opublikowano 8 Listopada 2015 dzien dobry jestem tu nowy skorzystam z kazdej rady Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-455053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HannaW Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5978 Opublikowano 8 Listopada 2015 Witam ,Bardzo się cieszę ,że tu trafiłam .Od kilku lat interesuje mnie zdrowe odżywianie a co za tym idzie sama zaczełam robić wiele rzeczy. Przeprowadiłam się i mam dostęp do mleka bezpośrednio od rolnika i chcę robić masło .W związku z tym zaczełam szukać w necie i tak znalazłam Was. I tu jestem mile zaskoczona - mam informacje nie tylko na temat masła ,ale i wyrobu własnych wędlin.Siedzę i czytam ,czytam czytam ...... tyle informacji!!!Myślę że zostanę na dłużej i liczę na pomoc .Pozdrawiam , Hanna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-455057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5979 Opublikowano 8 Listopada 2015 (edytowane) Witajcie @Grzes1966, @HannaW,Czytajcie, róbcie własne wyroby i chwalcie się.Kto pyta nie bładzi Od tego jest to forum.My, ze swej strony cieszymy się, że docieramy do nowych, zainteresowanych i zaintrygowanych userów.Proponuję zapoznanie się z artykułami na stronie głównej, a w szczególności z Akademią DZIADKA. http://wedlinydomowe.pl/akademia-dziadka Edytowane 8 Listopada 2015 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-455091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mira Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5980 Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) Hejka! Jestem Mira mieszkam na Mazurach. Serdecznie pozdrawiam wszystkich zadymiarzy. Edytowane 10 Listopada 2015 przez Mira Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-455726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5981 Opublikowano 10 Listopada 2015 Witamy Cię @Mira,ale jesteśmy zadymiaczami (od dymu) a nie zadymiarzami (od zadymy) Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-455769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek r Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5982 Opublikowano 12 Listopada 2015 Witam wszystkich serdecznie, cieszę się że jestem tutaj-pozdrawiam z Rawicza!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-456152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5983 Opublikowano 12 Listopada 2015 Hejka Mariusz.. Fajno ze wlazles na forum.. Teraz tylko trza sie pochwalic kielbaska i wedzarka, a jak Ci napisalem, wiecej sprawdzonych smacznych i zdrowych rezeptur na wedliny nie znajdziesz na calym swiecie.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-456161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1406 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5984 Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) Witam wszystkich Właśnie dołączyłem do waszego forum z zamiarem nauczenia się domowego wyrobu wędlin Pozdrawiam Edytowane 15 Listopada 2015 przez krzysiek1406 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-456474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5985 Opublikowano 15 Listopada 2015 Witaj Krzysiek .Ucz się, materiału jest w bród.Popraw nazwę swojej miejscowości /pisze się z dużej litery/ Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-456477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fafik Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5986 Opublikowano 15 Listopada 2015 Witam jestem nowy i buduję grylo wędzarnie w oparciu o wasze pomysły dokładajac swojej wiedzy jeżeli mi czas pozwoli to przedsawię wszystko od a do z .Na tą chwile wstawiam jedną foke w trakcie budowy .Gryl i wędzarnia z dwoma kominami .Witam jestem nowy i buduję grylo wędzarnie w oparciu o wasze pomysły dokładajac swojej wiedzy jeżeli mi czas pozwoli to przedsawię wszystko od a do z .Na tą chwile wstawiam jedną foke w trakcie budowy .Gryl i wędzarnia z dwoma kominami . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-456575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaki Joto Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5987 Opublikowano 16 Listopada 2015 Siemanko kupiłem maszynke celemera i szynkowar z biovinu, zaczynam przygodę, może zbudują małą wędzarnię na balkonie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-456725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5988 Opublikowano 16 Listopada 2015 Witaj i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-456772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rokers75 Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5989 Opublikowano 17 Listopada 2015 Witam wszystkich serdecznie i pozdrawiam. Moja przygoda z wędzeniem rozpoczeła się trzy lata temu.Raz z lepszym,innym razem z gorszym,choć zawsze z zadowalającym efektem.A,że człowiek uczy się całe życie postanowiłem do was dołączyć i posłuchać rad doświadczonych,za które z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-456887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorg1969 Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5990 Opublikowano 17 Listopada 2015 Witam serdecznie.Mam nadzieję się czegoś nauczyć, jak również może dać coś od siebie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-457020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5991 Opublikowano 17 Listopada 2015 A,że człowiek uczy się całe życie postanowiłem do was dołączyć i posłuchać rad doświadczonych,za które z góry dziękuje. To najważniejsze, Powodzenia życzę z tą owocną lekturą !!! Witam serdecznie.Mam nadzieję się czegoś nauczyć, jak również może dać coś od siebie.Pozdrawiam. Cześć Gorg1969 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-457050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-ro-sław Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5992 Opublikowano 19 Listopada 2015 Witam serdecznie amatorów-zawodowców. No to Bracia w Wierze Wędzarniczej Saluto. Zawsze na forach społecznosciowych pojawiały się Dobre Duszki, które mnie ostrzegały na kogo mam uważać i kogo się bać. A jak tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-457473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5993 Opublikowano 19 Listopada 2015 (edytowane) Czesc.. Jarek.. Nie sluchaj "Dobrych Duszyczek" tylko opinie wyrob sobie sam..!Jestes na forum Wedzarniczej Braci, ktora propaguje sprawdzone i poparte wiedza wyroby domowe..Serdecznie zapraszamy do naszych bibliotek, przepisow oraz receptur jak wyzej napisalem, juz sprawdzonych..Tylko jeszcze jedno.. Czytaj wszystko z uwaga i zrozumieniem oraz pytaj.. Edytowane 19 Listopada 2015 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-457481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademar Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5994 Opublikowano 19 Listopada 2015 (edytowane) Witam jestem nowy i buduję grylo wędzarnie w oparciu o wasze pomysły dokładajac swojej wiedzy jeżeli mi czas pozwoli to przedsawię wszystko od ...A z którego Grabowa jesteś ? Edytowane 19 Listopada 2015 przez rademar Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-457494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojakst Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5995 Opublikowano 20 Listopada 2015 Witam,Mam nadzieję czegoś się od Was nauczyć. Swoją przygodę z peklowaniem i zadymianiem zacząłem przed tygodniem, bo przeraziła mnie ilość chemii w wędlinach ze sklepu. Serdecznie pozdrawiam administratorów i wszystkich użytkowników forum ) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-457651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unforgiven79 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5996 Opublikowano 22 Listopada 2015 Witam Wszystkich !Od dawna marzyłem o wytwarzaniu własnych kiełbas i wędlin, tak marudziłem o tym żonie, że zgodziła się wreszcie na wędzarnie Wykorzystam pomysły i zaadoptuje projekty, które udostępniliście na tym wspaniałym forum. Udokumentuję to i prześlę do Was, może ktoś oceni to pozytywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-457880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5997 Opublikowano 22 Listopada 2015 Witan Wszystkich Nowicjuszy i życzę samych udanych wyrobów Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-457916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5998 Opublikowano 22 Listopada 2015 Od dawna marzyłem o wytwarzaniu własnych kiełbas i wędlin Kiedy już zrobisz te dobre wędliny (w co nie wątpię), zapewne uzyskasz zgodę na zmianę nicku na @forgiven79 Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-457972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacRowJab Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5999 Opublikowano 23 Listopada 2015 Witam serdecznie, Jestem prawnukiem i wnukiem masarzy.Niedawno wprowaziłem się z rodziną do mojego rodzinnego domu. Za domem znajduje się duży budynek gospodarczy, który od 1936 r. przez 60 lat służył jako zakład masarski.Używam wyposażenia zakładu do produkcji na własne potrzeby. Jednak z przykrością stwierdzam, że wszystko jest w opłakanym stanie, a duża część wyposażenia została przez lata opuszczenia rozkradziona. Nabijarka ma stelaż, tłok i 3-biegowy mechanizm, jednak skradziono 50-litrowy mosiężny pojemnik. Jest murowana wędzarnia z 6 półkami na kije (150x75cm), odrębny piec do parzenia z wpuszczonym 200-litrowym emaliowanym kotłem. Jest około stuletnia wielka waga, której żelazne obręcze, paski i łańcuchy pożarł ząb czasu.Teraz jestem w trakcie uzdrowienia drewnianego domu, a zakład będzie następny. Pozwolę sobie zwracać się do Was z pytaniami o możliwości uzdrawiania sprzętu - kto mi dorobi mosiężny cylinder, gwinty, końcówki, obręcze, gdzie zdobyć solidne szamotówki...Mam nadzieję, że za porady będę mógł się odwdzięczyć przepisami pradziadka, który przed wojną zaopatrywał w wędliny białostocki hotel Ritz. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-458180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #6000 Opublikowano 23 Listopada 2015 Witamy na forum. Mam nadzieję, że za porady będę mógł się odwdzięczyć przepisami pradziadka, który przed wojną zaopatrywał w wędliny białostocki hotel Ritz. Jaka zapowiedź - szok i piękna muzyka dla naszych uszu .Na forum jest wielu uzdolnionych ludzi różnych profesji, którzy zapewne zechcą Ci pomóc.Zazdroszczę Ci odziedziczonego zaplecza a przede wszystkim odziedziczonych tradycji rodzinnych. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/240/#findComment-458184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.