Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

I  ja witam Wszystkich'' Nowych '' , którzy dołączyli do Naszego grona zadymiaczy  :clap: 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-491057
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie wszystkich znawców. Cieszę się je istnieje takie forum, które tak prężnie działa  i codziennie dostarcza nowych informacji dt. tematów z mięsem i jego przetwórstwem. Ja nazywam się Radek i aktualnie jestem na magisterce na specjalizacji Przetwórstwo mięsa, tak więc życzę sobie zgłębiać praktyczną wiedzę i działać / wytwarzać swoje produkty. Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w działalności na forum :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-491340
Udostępnij na innych stronach

Jako "świeżak" witam wszystkich użytkowników forum - Piotrek z Wielkopolski. Pochodzę z rodziny z masarskimi tradycjami, choć sam nie zdążyłem już w nich bezpośrednio uczestniczyć. Jakieś tam inklinacje jednak mi pozostały: mam już na podwórku wędzarnię i zaczynam swoją własną przygodę z wędliniarstwem.

Pozdrawiam wszystkich

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-491428
Udostępnij na innych stronach

Dzień dobry wieczór!

Z tego miejsca chciałbym podziękować za tworzenie tak świetnego miejsca jak to forum. :)

Nazywam się, jak widać, Bartosz, mam całe osiemnaście wiosen, lubię dobre wędliny i chciałbym założyć prywatną, przydomową wędzarnię. Ogółem nie jest to moje pierwsze podejście, jednak tamto powstało przez zwykłą ciekawość, a to przez nieodpartą chęć zjedzenia czegoś smakowitego. I tak dzień w dzień. Jestem świeżo po lekturze starego wspaniałego świata, którą wszystkim polecam a która miała znaczący wpływ na powrót zainteresowania i cóż mogę jeszcze powiedzieć, cześć!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-491505
Udostępnij na innych stronach

Witajcie, wszyscy jeszcze przeze mnie jeszcze nie witani. Jesteście na dobrej drodze.

Pomagamy, Wy pomóżcie również.

Edytowane przez andym

Pozdrawiam, Andrzej

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-491706
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich.

Dopiero zaczynam zabawę z tworzeniem własnych wędlinek choć pierwsza białą kiełbaskę mam już za sobą :)

A ze apetyt rośnie w miarę jedzenia to zdecydowałem się dołączyć i skorzystać z bezcennej wiedzy bardziej doświadczonych.

 

Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-493176
Udostępnij na innych stronach

Witam

Jako nowy, chciałem się przywitać i pozdrowić wszystkich zadymiaczy. Jestem z Krakowa, moje próby z własnymi wędlinami trwają od 2 lat. Nie ukrywam, że często wspomagałem się doświadczeniami, którymi się tu dzielicie.

pozdrawiam

Maciek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-493765
Udostępnij na innych stronach

Cześć,

 

zaczynam przygodę z własnymi wyrobami, zaczynam od serowarstwa.

Mieszkam na codzień w Warszawie a bazę produkcyjną mam w powiecie Łęczyckim.

Tu na forum będę się udzielał głównie w dziale "Sery i inne wyroby nabiałowe".

 

Smacznego!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-493769
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich - mam na imię Paweł , właśnie rozpoczynam moją przygodę z wędzeniem i całą tematyką wędzarniczą - właśnie jestem w trakcie budowy mojej pierwszej wędzarni :), namiar na "brać wędzarniczą" pobrałem od szwagra - wielkie dzięki mu za to :) - będę się starał się czerpać wszystkimi rękami od Was :).

No i mam nadzieję jutro zakończyć budowę mojej wędzarni i rozpocząć ...

:)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-494619
Udostępnij na innych stronach

ks-mazowieckie - jest jedynie obeznany w wytwarzaniu wedlin teoretycznie, a " wiedze " swa czerpal w Google, przeto wybaczcie mu. Nie bedzie sie madrzyl wiedza zaslyszana, ale pokornie prosil Was o porady praktyczne. - Czym dysponuje ks-mazowieckie ? - Dysponuje posiadloscia w polnocnej czesci wojewodztwa mazowickiego, a dokladniej w Powiecie Mlawskim, precyzyjnie na Wzniesieniach Mlawskich, 125 m npm ma staw rybny, zarybiony od 10 lat i niewiele odlawiany. Staw o powierzchni ponad 1 ha lustra wody, co rok powieksza sie i wyplyca ze wzgledu na obrywanie sie brzegow ( staw byl kopany, a ziemia rozplantowana ). W tym roku bedzie ks-mazowieckie ,,, palikowal brzegi.

 

ks-mazowieckie bedzie budowal w tym roku wedzarnie, ale jako neofita sam nie wie dotad jakie deski kupic na zamierzona wedzarnie ? Zaprzyjazniona stolarnia poradzila deski olchowe. Wedzarnia zamierzona to max na 1 wozek wedzarniczy, nie wiekszy od 180 cm i nie szerszy jak 80 cm, a komora wedzarnicza na 200 cm x 100 cm.

 

ks-mazowieckie kupil juz wedzarnie bradley, lecz w komorze bradley zamierza jedynie podsuszac chleb essenski i suszyc owoce, oraz warzywa - dlatego buduje oddzielna wedzarnie na mieso, gdzie mozna bedzie wedzic na dymie oczyszczonym z substancji smolistych powszechnie uznanych za … wiecie sami … nie bedzie sie ks-mazowieckie od pierwszego wpisu narazal wytrawnym wedzarnikom  ;)

 

ks-mazowieckie to Polak z krwi i kosci, lubi nie tylko dobrze zjesc, ale takze lubi wypic, wiec zamierza zrobic sobie cos procentowego do popicia, ale sa to dalsze tematy, nie na dzis, ale raczej na jutro.

 

Pozdrawiam wszystkich zyczliwych

ks-mazowieckie

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-494740
Udostępnij na innych stronach

Witam! Jestem technologiem żywności, dodatkowo zawodowo zajmuję się systemem Haccp. Intensywnie poszukuję wszelkich dostępnych informacji na temat znakowania i etykietowania wędlin. Bardzo interesuje mnie jak w praktyce wygląda zasada przenoszenia z art. 18 Rozp. 1333/2008. Bałagan się trochę robi z etykietowaniem PLW inaczej, IJHARS inaczej, o Sanepidzie nie wspomnę. ;-)

Pozdrawiam ;-)

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-495420
Udostępnij na innych stronach

Witam, nazywam sie Mirek, nie mam jeszcze ani wedzarni, ani nawet zadnego dymienia za soba, ale zakochałem sie w smaku tradycyjnych wedzonek. Poki co buduje  wedzarnie i  i preżnie chłone wiedze z forum. Pozdrawiam wszystkich

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-495551
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich serdecznie właśnie się zarejestrowałem ale zanim to zrobiłem to przeczytałem całą stronę od A do Z jest wspaniała. Chcę zacząć przygodę z wyrobem wędlin lecz na razie gromadzę sprzęt. Pozdrawiam wszystkich rzemieślników dobrego jadła!
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/251/#findComment-495727
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.