Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję za przyjęcie do Wędzarniczej Braci i serdecznie wszystkich pozdrawiam. Dzięki tej stronie próbujemy już sami robić domowe wędzonki. Nie jest źle, ale myślę że z waszą pomocą będą coraz lepsze :-)

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/253/#findComment-501771
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie, mam na imię Łukasz jestem kompletnym żółtodziobem w temacie, pochodzę ze Świnoujścia, a w chwili obecnej mieszam we Wrocławiu, chciałbym dla siebie, rodziny amatorsko/rekreacyjnie wędzić głównie boczusie, łososie oraz polędwice wędzoną surową . Tak więc jakby ktoś chciał mi coś podpowiedzieć, pomóc to będę bardzo wdzięczny ! A na chwile obecną zapoznam się z forum i postaram wyciągnąć jak najwięcej informacji. pozdrawiam serdecznie

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/253/#findComment-501954
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich serdecznie,cieszę się że trafiłem na wasze forum. Sam zajmuje się domowym wyrobem wędlin od paru lat i cały czas się czegoś nowego uczę. Mam nadzieję że tu też dużo skorzystam. Witam jeszcze raz.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/253/#findComment-502583
Udostępnij na innych stronach

Dzień dobry wszystkim, kłaniam się pięknie z Pogórza Izerskiego. Ja właściwie tylko w kwestii serów... mam kilka kózek (i trochę więcej owieczek) i od około roku robię sery z koziego mleka. Poza tym wolę zwierzęta w żywej postaci ;)

Ale może mój ukochany wciągnie się w wędliniarstwo, bo on jest zdecydowanie mięsożercą ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/253/#findComment-502897
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie, nazywam się Remik i zaczynam przygodę w temacie od początku. Od paru lat mam dom i ogród, więc będę chciał zbudowac swoją wędzarnie i robi to co tu WSZYSCY. Pozdrawiam WSZYSTKICH i będę się dopytywał o wszystko.... :) :) :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/253/#findComment-502940
Udostępnij na innych stronach

Remoss - witamy Cię na naszym forum :)

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/253/#findComment-502946
Udostępnij na innych stronach

Witaj Wędzarnicza Braci!

 

Jestem początkującym kucharczykiem ale z inżynierskim zacięciem. Moje doświadczenie sprowadza się do przygotowywania mięs sous vide, które robię dla mięsa jak i dla wędliny, oraz Odkrycia że najlepszy rosół/bulion wychodzi z szybkowaru. Na forum trafiłem poszukując wytycznych do tyndalizacji W NISKIEJ TEMPERATURZE. Zdaje się, że temat wciąż jest niezagospodarowany więc kto wie, kto wie, może będę mógł coś niecoś wnieść.

 

Z ukłonami uszanowania /Goldan

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/253/#findComment-503438
Udostępnij na innych stronach

Witam Wszystkich serdecznie . Jestem stałym obserwatorem strony  wedlinydomowe.p ,skorzystałem z projektu budowy wędzarni tam zamieszczonej , teraz nadszedł czas na zabawę z wyrobami .... Mam nadzieję ze forum pozwoli mi na czerpanie  wiedzy w tym temacie :) Pozdrawiam Adam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/253/#findComment-504354
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich serdecznie.

 

Mam na imię Darek

 

Z wielką ciekawością i podziwem czytam i oglądam ciekawe konstrukcje wędzarni oraz palce lizać różnego rodzaju przepisy.

Obecnie jestem na etapie budowy własnej grillo-wędzarni (plan).

 

Z wielkim szacunkiem wszystkich pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/253/#findComment-504839
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.