tomasz937 Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Listopada 2018 Witam.Mam wędzarnie od ponad dwóch lat.Wędzonki raz wychodzą lepsze raz gorsze, a i dwa razy zdarzyło się że były kwaśne.Moje pytanka to:- czy wędzarnia drewniana (zakupiona w internecie) może mieć prostą pokrywę górną,- czy w tej pokrywie powinien być komin (wylot ) dymu, czy może wystarczy lekkie podniesienie pokrywy z jednej strony,- dlaczego po uwędzeniu (max 3,5 h i temp. do 45 o) szynki, schabu, karkówki i po sparzeniu wędliny nabierają bardzo ciemnego koloru.- czy w tradycyjnym palenisku dobrze jest wędzić za pomoc zrębków Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15635-w%C4%99dzenie-zr%C4%99bkami/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Listopada 2018 Witaj, zacznij od zdjęć, wędzarni i wędzonek. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15635-w%C4%99dzenie-zr%C4%99bkami/#findComment-614614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Listopada 2018 uwędzeniu (max 3,5 h i temp. do 45 o) szynki, schabu, karkówki i po sparzeniu wędliny nabierają bardzo ciemnego koloru. może z dziczyzny - pokaż termometr w wędzarni Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15635-w%C4%99dzenie-zr%C4%99bkami/#findComment-614639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.