karolszymczak Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 7 Lipca 2019 Ewa super! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 11 Lipca 2019 Ciasteczka chałwowe Składniki:100 g miękkiego masła1/3 szklanki cukru180 g chałwy1 jajko1,5 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniasezam do obtoczeniaPrzygotowanie:Masło utrzeć z cukrem na biały puch, dodać pokruszoną chałwę, jajko i zmiksować do połączenia. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i zmiksować. Ręką formować kulki wielkości orzecha włoskiego, każdą kulkę obtoczyć w sezamie, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub teflonową matą. Układać w dość sporych odstępach i delikatnie spłaszczyć dłonią. Blachy z ciasteczkami wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 1800C i piec 15-18 min do zezłocenia. Delikatnie zdjąć z blachy i wystudzić na kratce do pieczenia. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 26 Lipca 2019 Ciasto kruche z wiśniami - wykonanie mojego męża pod moim bacznym okiem, podczas gdy ja zaprawiałam tony wiśni. Przepis ze strony "Moje Wypieki" Składniki:Ciasto kruche:300 g mąki pszennej200 g masła w temperaturze pokojowej120 g cukruWarstwa wiśniowa:700 g świeżych wiśni (waga bez pestek)80 g cukru5 łyżek mąki ziemniaczanejDodatkowo:3 łyżki bułki tartej lub zmielonych migdałówcukier puder do oprószeniaPrzygotowanie:Składniki na ciasto kruche umieścić w misce i wyrobić na kruszonkę. Formę o średnicy 23-24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na dno wysypać połowę kruszonki i delikatnie rozłożyć na dnie - nie wciskać tylko delikatnie rozsypać i uklepać. Spód wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180stC i zapiec 15 min, do bladozłotego koloru. Piekarnika nie wyłączać. Na podpieczony spód wysypać bułkę tartą lub mielone migdały. W misce wymieszać wydrylowane wiśnie, cukier i mąkę ziemniaczaną. Owoce rozłożyć na podpieczonym spodzie, całość posypać resztą kruszonki. Formę z powrotem wstawić do piekarnika i zapiekać 40-45 min. Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 26 Lipca 2019 Na pewno smaczne. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 26 Lipca 2019 Na pewno smaczne. smaczne i bardzo proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 26 Lipca 2019 Dawno tu nie zaglądałam, a tu proszę co za nowości- słodkości. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 27 Lipca 2019 Dawno tu nie zaglądałam, a tu proszę co za nowości- słodkości. Dziękuję Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 31 Lipca 2019 Ciasteczka i rogaliki z ciastem krucho-drożdżowym z przepisu Halusi Składniki:Ciasto:500 g mąki50 g świeżych drożdży2 żółtka250 g masła2 łyżki cukru1/2 szklanki letniego mlekaszczypta soliWiśnie:500 g wydrylowanych wiśni 1/2 szklanki cukru2 łyżki mąki ziemniaczanejDodatkowo:2 białkacukierPrzygotowanie:W misie miksera umieścić pokrojone na drobniejsze kawałki masło, szczyptę soli, masło, żółtka oraz drożdże rozpuszczone w letnim mleku z dodatkiem cukru. Zagnieść sprawnie ciasto, uformować w kulę, owinąć w folię i schować do lodówki na 30 min. Wydrylowane wiśnie odsączyć z nadmiaru soku, wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną tuż przed formowaniem ciasteczek. Ciasto podzielić na części. Części, z którymi nie pracujemy od razu przechowywać w lodówce. Ciasto rozwałkować dość cienko, wycinać szklanką koła. Połowę wyciętych kółek na środku zrobić nacięcie w kształcie krzyżyka. Na kółka nakładać po 3-4 wiśnie, nakryć kołem z krzyżykiem i zlepić brzegi, dodatkowo widelcem zrobić wzorek na brzegach. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub teflonową matą w odstępach, ciastka urosną. Widelcem roztrzepać białka jajek na lekką piankę, białkiem smarować ciastka i posypywać cukrem. Blaszki od razu wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180stC i piec około 15 min do zrumienia. Wystudzić na kratce. Smacznego! Rogaliki identycznie, ale formowane w innym kształcie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 31 Lipca 2019 Brawa :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 31 Lipca 2019 Ciasteczka i rogaliki z ciastem krucho-drożdżowym z przepisu Halusi To TY Ewa, jestem sprawcą tych wszystkich pokus.Ale wspólne pieczenie, na odległość mimo wszystko bardzo mi się podoba Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 31 Lipca 2019 Ale wspólne pieczenie, na odległość mimo wszystko bardzo mi się podoba To dobrze, bo już mam nową kolejną edycję - pieczemy rogale na śniadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 na sniadanie? ja jadam tak kolo 12 to juz poprosze jeden z makiem Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 na sniadanie? ja jadam tak kolo 12 to juz poprosze jeden z makiem Hehe no u nas w weekend też o takiej porze. Ja to ranny ptaszek, buszuję już od 6, nawet w weekend nie mogę się przestawić ale mój mąż i córka lubią sobie pospać. Dzięki temu mam to co kocham najbardziej - ciszę i spokój :) Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 6 rano! toc to srodek nocy ..ja o 3 to dopiero spac ide Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 6 rano! toc to srodek nocy ..ja o 3 to dopiero spac ide Kochana, ja o 6.30 już w pracy jestem ale dziś już urlopik zasłużony, mogę powiedzieć, że rok szkolny szczęśliwie już się zakończył... Ufffff... Oby wrzesień tak szybko nie nadchodził Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Ja mam wolnosc czsasowa , pracuje z domu ..cale szczescie ze psa spiocha tez mamy wiec w weekend o 9 to jest rano jak wstajemy Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 (edytowane) Ciasto kakaowe na piwie Weekend minął mi w towarzystwie piwa - kulinarnie oczywiście Był kurczak pieczony z piwem, piwo zostało to upiekłam bułeczki, piwo w butelce jeszcze się nie skończyło więc postanowiłam upiec ciasto. Na stronie Męski Wypas znalazłam ciekawy przepis na ciasto kakaowe i postanowiłam przygotować w domu. Przepis jest prosty i przypomina sposobem wykonania murzynka, lecz ciasto po upieczeniu wychodzi cięższe, wilgotne, coś jak brownie. Baaaardzo smaczne, a do tego ta polewa! Przepyszne! Oryginalnie ciasto wykończone jest popcornem, ale u mnie znalazły się maliny z przydomowego ogródka, które świetnie współgrały z całością. Składniki: Ciasto: 200 g cukru 60 g kakao 250 g masła 1 szklanka piwa (najlepiej ciemnego) 140 ml śmietany kremówki 2 jajka 275 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 100 g miękkiego masła 200 g gładkiego serka twarogowego 100 g cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny Do dekoracji: świeże owoce listki mięty Przygotowanie: W rondelku umieścić cukier, kakao, masło i piwo. Wstawić na palnik i podgrzewać aż masło i cukier się rozpuszczą. Ostudzić. W misie miksera umieścić ostudzoną zawartość rondelka, śmietankę kremówkę i jaja. Całość zmiksować. Na końcu dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i całość krótko zmiksować. Ciasto wylać do formy włożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą/kaszką manną. Wierzch wyrównać szpatułką i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 1800C i piec około 50 min, do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wystudzić. Przygotować polewę: masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, aż zbieleje. Dodać serek, sok z cytryny i zmiksować. Polewę wyłożyć na ciasto. Gdyby była za rzadka, chwilkę ją schłodzić w lodówce. Wierzch ciasta udekorować świeżymi owocami i listkami mięty. Smacznego! Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 11 sie 2019 - 16:57]Deser z frużeliną wiśniową z amaretto Składniki (4 porcje): Frużelina wiśniowa z amaretto: 250 g wiśni, świeżych lub mrożonych (wydrylowanych) 20-25 ml amaretto 1 łyżeczka żelatyny w proszku 3-4 łyżki cukru (lub do smaku, zależnie od owoców) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce wody Krem: 150 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki sok z 1/2 cytryny 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: biszkopty ladyfingers świeże owoce do dekoracji Przygotowanie: Przygotować frużelinę: żelatynę zalać dwoma łyżkami wody, zamieszać i zostawić do napęcznienia.Wiśnie wraz z cukrem i amaretto włożyć do garnuszka, postawić na maszynce i podgrzewać na średniej mocy palnika aż cukier się rozpuści, owoce puszczą sok a alkohol odparuje. Dodać rozrobioną mąkę ziemniaczaną, doprowadzić do wrzenia i zagotować chwilkę, aby pozbyć się charakterystycznego smaku mąki ziemniaczanej. Odstawić na chwilę garnuszek na bok, do gorących owoców dodać napęczniałą żelatynę, wymieszać i postawić znów na palnik, podgrzewać już tylko do momentu całkowitego rozpuszczenia żelatyny, już nie zagotowywać. Pozostawić do ostudzenia i lekkiego stężenia. Przygotować krem: schłodzony serek mascarpone i schłodzoną śmietankę kremówkę umieścić w misie miksera i ubić na gęsty krem, dodać sok z cytryny, dosłodzić cukrem pudrem i zmiksować. W pucharkach wyłożyć na dno odrobinę kremu, na to ułożyć pokrojone na części biszkopty, wyłożyć warstwę kremu, następnie frużelinę, biszkopty i na końcu krem. Deser udekorować świeżymi owocami, listkami mięty i biszkoptem. Przed podaniem desery schłodzić. Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Sierpnia 2019 przez Efffa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 pysznie wyglada i zapewne tak smakuje a ja wszystko co zawiera cacao to lubie czy porter moze byc do tego ciasta? bo chyba innego nie posiadam w domu Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 pysznie wyglada i zapewne tak smakuje a ja wszystko co zawiera cacao to lubie czy porter moze byc do tego ciasta? bo chyba innego nie posiadam w domuPewnie, generalnie im cięższe, intensywniejsze i ciemniejsze tym lepiej. Ja akurat pieklam na zwykłym jasnym bo takie miałam po bułeczkach i kurczaku. Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 (edytowane) Dwukolorowe ciasto na oleju Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju 2 łyżki kakao 500 g śliwek cukier puder do posypania Przygotowanie: Śliwki umyć, przeciąć na pół i wyjąć pestki. Mąkę przesiać i 2 łyżki odłożyć do miseczki (będzie dodawana do jasnego ciasta). Do pozostałej mąki dodać proszek do pieczenia. W misie miksera umieścić jaja i cukier. Ubić aż masa zbieleje i stanie się puszysta. Do ubitych jajek dodać mąkę pszenną z proszkiem i delikatnie wmieszać. Na końcu dodać stopniowo olej i zmiksować do połączenia. Masę podzielić na pół, do jednej części dodać odłożone wcześniej 2 łyżki mąki i wymieszać. Do drugiej części dodać przesiane kakao i wymieszać. Blaszkę 21 cm x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i wysypać kaszką manną/bułką tartą. Do formy wlać na spód jasną część ciasta i wyrównać. Za pomocą łyżki na jasne ciasto wyłożyć ciasto ciemne tworząc "łatki", wyrównać. Poukładać na cieście połówki śliwek rozcięciem ku górze. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175stC i piec około 45 min do suchego patyczka. Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego! Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 14 sie 2019 - 22:46]Rolada biszkoptowa z jabłkamiSkładniki: Biszkopt: 5 dużych jaj 80 g cukru 100 g mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki letniej wody Dodatkowo: 3-4 jabłka cynamon sok z cytryny cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Jabłka umyć, przekroić na ćwiartki, każdą ćwiartkę obrać i wykroić gniazdo nasienne. Jabłka pokroić na plasterki o grubości około 3 mm i skropić sokiem z cytryny. Blachę z wyposażenia piekarnika (39 cm x 35 cm) wyścielić papierem do pieczenia. Na papierze ułożyć plasterki jabłek, jeden przy drugim i oprószyć cynamonem wg upodobań - można oprószyć mocniej, lub jak ja delikatnie. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180stC. Białka oddzielić od żółtek. W misie miksera umieścić białka i ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier i miksować aż cały cukier się rozpuści. Ciągle ubijając dodawać żółtka jedno po drugim. Na końcu dodać wodę oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać do połączenia. Masę wylać na jabłka i wyrównać szpatułką. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180stC i piec 20-23 minuty, do suchego patyczka. W czasie gdy biszkopt się piecze czystą ściereczkę obsypać cukrem pudrem. Gdy biszkopt się upiecze szybkim ruchem przełożyć go na ściereczkę papierem do góry. Zdjąć papier i pomagając sobie ściereczką ciasno zwinąć roladę wzdłuż dłuższego boku. Zostawić do ostygnięcia łączeniem na dole. Po wystygnięciu oprószyć cukrem pudrem. Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Sierpnia 2019 przez Efffa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 (edytowane) @Efffa, super ta Twoja rolada!! bede musiala konieczine zrobic jak juz beda jakies sensowne jablka , pieklas moze z jakimis innymi owocami? Edytowane 15 Sierpnia 2019 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 @Efffa, super ta Twoja rolada!! bede musiala konieczine zrobic jak juz beda jakies sensowne jablka , pieklas moze z jakimis innymi owocami?Tak ze śliwkami i malinami. Ale z malinami to efektu takiego nie ma bo nie widać ślimaka a z kolei nie mam nigdy tyle malin, żeby dno szczelnie wyłożyć. Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Moze sprobuje kiedy z wisniami a czekam na zbiory porzeczek to moze zrobie, maliny lesne maja za duzo pestek ,gruszki pewnie tez sie nadadza .ogolnie to ja w slodkich wypiekach nie jestemza dobra , mam kilka podstawowych co mi wychodza i tego sie trzymam zawsze legne na biszkopcie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Moze sprobuje kiedy z wisniami a czekam na zbiory porzeczek to moze zrobie, maliny lesne maja za duzo pestek ,gruszki pewnie tez sie nadadza .ogolnie to ja w slodkich wypiekach nie jestemza dobra , mam kilka podstawowych co mi wychodza i tego sie trzymam zawsze legne na biszkopcie Wiśnie mają za dużo soku, zwróć uwagę, że to pieczone jest razem, owocami na dole. Ale możesz spróbować i dać znać. Może je wtedy ziemniaczaną oprószyć. Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 No wlasnie z maka , porzadnie odsaczone , albo mam takich ponalewkowych spora ilosc ..by byla taka rolada dla doroslych U nas rolady sa bardzo popularne tylko ze pieczony biszkopt a dopiero smarowane i zwijane . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.