Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Yerba napisał(a):

Dziękuję .

Jeżeli chodzi o przepis na kiełbasę to mogę podać. To taka dla leniuchów. Boczek 1.7  karkówka 3.2 i warkocz od schabu 0.4 

Takie mięso miałem 😂

Przyprawy to cukier 1 g/kg

Pieprz czarny grubo mielony prymat 15 g na całość. Pieprz ziołowy 20 g i czosnek niedźwiedzi suszony ,,na oko". 

Mięso peklowane 17g/kg. 

Całość mielona na siatce nr 8 domową maszynką, też ósemką. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/16/#findComment-1018597
Udostępnij na innych stronach

14 minut temu, BazylWidzew napisał(a):

Super kabanosy👍

Tarczyński 😂

To raczej kiełbasa w cienkim flaku. Za chuda na kabanosy.

A tu piersi będą parzone. Takie moje nastawy. 

IMG20250622142544.thumb.jpg.fb818d41ccee3d7ef01aaea3b87355b6.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/16/#findComment-1019498
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.