quadro555 Opublikowano 3 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 3 Lutego 2024 Niecałe dwa tygodnie i ubytek na pętku kontrolnym z 420 do 300-tu gramów. Teraz woreczki i do lodówki.😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-899125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 3 Lutego 2024 Bardzo ładne , możesz podać przepis?☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-899135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 3 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 3 Lutego 2024 Jest na forum chorizo Andaluz. Po trzech latach moja własna modyfikacja. Wszystko na odwrót. 3/4 średnio tłustego boczku i reszta jedynka z szynki. Przyprawy modyfikowane pod mój gust. Zamiast pieprzu czarnego w ilości 1g/kg dałem 3g pieprzu ziołowego. Mniej papryki ostrej i mniej peklosoli. Czosnek dawałem świeży ze sklepu nie z działki. No i najważniejsze obniżyłem peklosol z 25 na 23 . Wiem że to na krawędzi ale to dla mnie. Nie polecam ale i nie zabraniam. Ze względu na dużą zawartość tłuszczu chorizo jest miękkie. Teraz poleży zapakowane próżniowo do Wielkanocy. Chyba że ktoś z dobrą butelką przyjdzie.🤣🤣🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-899187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 3 Lutego 2024 Dziękuje, popatrzę w takim razie na forum i wezmę pod uwagę Twoje zmiany bo bardzo ładnie wygląda. Jakbym był przypadkiem w okolicy i miał przypadkiem dobrą butelkę to się odezwę😁 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-899195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 28 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 28 Lutego 2024 Coś z soboty. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-906376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Zachciało się szynki to sobie zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-920530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 28 Kwietnia 2024 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-920629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 8 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 8 Września 2024 Skoro nie wędzę, to,,salcesoniki " zrobiłem.😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-952041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 8 Września 2024 Bardzo ładny salcesonik, chyba i ja poczynię w najbliższych dniach Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-952051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 8 Września 2024 1 godzinę temu, quadro555 napisał(a): salcesoniki " zrobiłem Ładniutki Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-952063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 10 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 10 Września 2024 Żeby nie było że tylko mięso. Bułki poznańskie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-952772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 10 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 10 Września 2024 Piękne bułeczki akuratnio do grubszego plastra salcesonu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-952780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 10 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 10 Września 2024 Już dwie sztuki zniknęły 😃 Jeszcze ciepłe i chrupiące. Smak jak za komuny. Zero polepszaczy, zero cukru, tylko mąka, woda, sól i ciut drożdży. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-952783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 10 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 10 Września 2024 26 minut temu, quadro555 napisał(a): Smak jak za komuny. Zero polepszaczy, zero cukru, tylko mąka, woda, sól i ciut drożdży. Oj znam ten smak znam...takie świeże najlepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-952801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zywis1983 Opublikowano 10 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 10 Września 2024 Piękne Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-952812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 11 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 11 Września 2024 A teraz mokry sen producentów masła i margaryny, oraz piekarzy. Hydracja 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-953187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 13 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 13 Września 2024 Kolejna porcja pan de cristal. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-953691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 13 Września 2024 10 minut temu, quadro555 napisał(a): Kolejna porcja pan de cristal. Ładne chlebki, poczytałem przepis raczej nie da się zrobić na zwykłej mące. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-953694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 13 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 13 Września 2024 Zwykła 550 😁 Taką miałem. Dałem ciut mniej wody. Trochę zabawy bo to bardzo luźne ciasto, ale smak i chrupkość skórki wynagradza stracone nerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-953697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 13 Września 2024 1 minutę temu, quadro555 napisał(a): Zwykła 550 😁 Trochę zabawy bo to bardzo luźne ciasto, ale smak i chrupkość skórki wynagradza stracone nerwy. No właśnie ten,, luz "mnie przeraża ale ślinotok jest a sam wygląd... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-953700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 22 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 22 Września 2024 Skoro jestem uziemiony w domu i nie mogę wędzić to zacząłem pomijać dym. Zrobiłem kiełbasę. Nie ma zapachu ale smak ok. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-956012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 22 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 22 Września 2024 Zrobiłem też mielonkę tyrolską. Parzyłem w woreczkach, od razu zapakowane 😁. Przekroje później pokażę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-956013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 22 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 22 Września 2024 Widzę że parzenie z cyrkulatorem, zastanawiam się już od dłuższego czasu nad zakupem jakiegoś urządzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-956015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 22 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 22 Września 2024 Obiecane przekroje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-956017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 24 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 24 Listopada 2024 Teraz z innej beczki. Mój sposób na zagospodarowanie mizdry z obróbki polędwic. Po przesmażeniu posolonej mizdry zasypuję ją lekko posoloną cebulą pokrojoną w piórka. Mieszam i duszę pod przykryciem. Nie dodaję wody. Wilgoć zawarta w cebuli wystarczy. Gdy cebula się lekko zrumieni danie jest gotowe. Można podawać z ziemniakami i sałatką szwedzką, lub na zimno posmarować pajdę chleba tym cymesem i ogórek kiszony. Do wersji na zimno proponuję dodać więcej smalcu do smażenia mizdry. Oczywiście można popieprzyć i jeśli ktoś lubi rzucić cienko pokrojony czosnek na kanapkę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/13/#findComment-970747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.