Anuś Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 29 Maja 2022 Ale jak z kapustą? Grillowaną? Jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze, z regionu w którym się urodziłam Babcia moja smażyła kaszankę na patelni z dużą ilością cebuli i jako dodatek do tego była kiszona kapusta czasami zasmażana, a czasami tylko taka kiszona z dużą ilością kminku. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 29 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 29 Maja 2022 Kaszanka z patelni z cebulą, mniam mniam. Zainspirowałaś mnie. Będzie w tygodniu na obiad, z kapustą zasmażaną i młode ziemniaki z koperkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 30 Maja 2022 Ale jak z kapustą Zawijam kaszankę z kiszoną kapustą w folię i grilluję . wczoraj zrobiłem , niestety bez foto Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 30 Maja 2022 kiszoną kapustą w folię i grilluję Serio? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 30 Maja 2022 (edytowane) Serio? Tak oczywiście , poza tzw. szkodliwym działaniem f oli aluminiowej samo danie jest świetne , u mnie to ok 25-30 min w temp 220 pod kopułą. Daję ok 1/2 ilości kapusty w stosunku do wielkości kaszanki . Na 9 szt w niedzielę wyszło kapusty troszeczkę ponad 0,5kg Edytowane 30 Maja 2022 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 30 Maja 2022 @Muski, juz jak tak chcesz w tej folji , to daj papier do pieczenia wczesniej , folja aluminiowa i kapusta to az dziury beda A ja tam wole smazona kaszanke przysmazona a taka zawinieta w foli to taki wymoczek , no ale to jak sie mowi kwestia gustu .Ja lubie tak jak Anus Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 30 Maja 2022 (edytowane) @Muski, juz jak tak chcesz w tej folji , to daj papier do pieczenia wczesniejElectro zrobiłem tak kiedyś dając papier do pieczenia to wyszła zaparowana kicha nie chciała się przypiec ponieważ sylikon będący składnikiem papieru do pieczenia nie przepuszcza pary, przebicie folii i papieru nic nie dało wyszła ciapa więc nie polecam tego sposobu szkoda pracy i składników. Edytowane 30 Maja 2022 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 31 Maja 2022 @Grzewlod, chodzi o to ze kapusta kiszona i folja aluminiowa i jeszcze pod temperatura reaguja ze soba i to nie jest dobre , ja nie lubie nawet takiej kaszanki z folji bo tez nie jest przypieczpna , kaszanke lepiej zrobic na plycie . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 31 Maja 2022 @Grzewlod, chodzi o to ze kapusta kiszona i folja aluminiowa i jeszcze pod temperatura reaguja ze soba i to nie jest dobre Electro ja to wszytko wiem . ja nie lubie nawet takiej kaszanki z folji bo tez nie jest przypieczpna Przypieczenie kaszanki w folii trwa bardzo krótko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 31 Maja 2022 (edytowane) kapusta kiszona i folja aluminiowa i jeszcze pod temperatura reaguja ze sobaTak wiem to doskonale , ale pokusa zwykle bywa większa. W zasadzie to jedyna co do której przymykamy oko , wprawdzie folia jest kupowana żaroodporna ale nie jest niestety odporna na środowisko kwaśne. Toteż zawinięte ugrillowane i na talerz. Reakcja kwasu mlekowego o stężeniu ok 1,5- 2,5% -z folią aluminiową następuje bardzo wolno (Styk ok 0,5 h max)i niebezpieczeństwo jest dużo mniejsze od gotowania bigosu w garnku aluminiowym . Zgadzam się - jest to niezdrowe i niebezpieczne dla zdrowia ale....... Edytowane 31 Maja 2022 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 31 Maja 2022 A ja natomiast tylko głównie taką kaszaneczkę akceptuję, bez żadnych folii, papierów czy innych tacek ochronnych, pieczona bezpośrednio na ruszcie, z dymem i całą tą trującą niezdrową otoczką, Taki mam wypaczony gust i smak . Kapusta, owszem może być, ale jako dodatek podawany obok tego wspaniałego "Polskiego Kawioru" z grilla, Niebo w gębie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 31 Maja 2022 Niebo w gębie Foto apetyczne , dobrze że mam jeszcze kilka zamrożonych kaszanek Arkadiusza Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 31 Maja 2022 Niebo w gębieFoto apetyczne https://gotowanie.onet.pl/artykuly/kuba-kuron-na-naszych-grillach-kroluje-kaszanka-i-kielbasa/1nr0wd8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twonk Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 31 Maja 2022 Mnie bezpośrednio na grillu zwykle pęka. Ktoś wie jakie mogą być przyczyny? Cytuj Lubię sobie wędzić 😁 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 31 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 31 Maja 2022 Mnie bezpośrednio na grillu zwykle pęka. Ktoś wie jakie mogą być przyczyny?Nie trzymaj kiszki bezpośrednio nad żarem, często obracaj. Ja szczypcami smaruję wytapiający się tłuszcz po skórce. Robi się chrupiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 31 Maja 2022 (edytowane) Foto apetyczneno jak widac Kuronie i fota potrafia robic Edytowane 31 Maja 2022 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 31 Maja 2022 Kuroń tylko gotuje i propaguje, a od robienia fotek, ma specjalistów "artystów" od takich rzeczy, i tak ma być, każdy robi to co potrafi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 31 Maja 2022 Niebo w gębie Jarku - nie Twoje foto ? było napisać...... Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 31 Maja 2022 Przecież ja pisałem o tym co lubię Waldku, bo o to przecież głównie chodziło, więc chciałem wyraziście pokazać i podkreślić w czym rzecz . Jednak skoro tak bardzo Ci przykro w związku z sytuacją, to jestem cały nieutulony w żalu, mea culpa Waldku, i obiecuję poprawę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 31 Maja 2022 (edytowane) Jednak skoro tak bardzo Ci przykro w związku z sytuacjąPrzykro- niee ale zaufanie.....i wiara w to co pokazujesz to coś innego ...... traktuję jako foto pokazowe taki np Koko Szyja - Ufoludek tańczy - YouTube Edytowane 31 Maja 2022 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 31 Maja 2022 (edytowane) Oczywiście że to foto pokazuje tylko to co lubię, i to chciałem tą focią podkreślić. Nigdy by mi do tego "pustego łba" nie przyszło, że smakołyki które lubimy i chcemy pokazać, muszą być koniecznie naszego wyrobu Waldku, ale kiedy pokazuję foty swych własnych wyrobów, co robię przecież wcale nie tak rzadko, to zawsze bardzo wyraźnie to podkreślam i ew. dokładnie opisuję, skoro jednak masz zdanie odmienne Waldku, to raz jeszcze sorry very, i mea culpa, mea maxima culpa . Edytowane 31 Maja 2022 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 31 Maja 2022 mea maxima culpa . Daj spokój Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 31 Maja 2022 Daj spokój Niezmiernie rad jestem Waldku że zechciałeś mi wybaczyć, Pozdrawiam serdecznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 31 Maja 2022 A ja natomiast tylko głównie taką kaszaneczkę akceptuję, Prezentuje się smacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 31 Maja 2022 Pamiętajcie że każde zdjęcie z netu zamieszczone na innym portalu musi nosić adnotację.... zdjęcie poglądowe.... źródło xxxxxxx (link)Inaczej można nieźle zapłacić za brak zgody, za prawa autorskie, i inne pierdoły. Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.