Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mógł. Ja np. jesli dodam za dużo do śledzi, to także czuję gorzki posmak.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16779-gorczyca-bia%C5%82a-w-kie%C5%82basie/#findComment-651238
Udostępnij na innych stronach

Pisz. Nie każdy czuje ten posmak. Na pewno zawsze przewrażliwione podniebienie "producenta". :D

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16779-gorczyca-bia%C5%82a-w-kie%C5%82basie/#findComment-651241
Udostępnij na innych stronach

No po prostu dałem dwa razy no. Zdawało mi się że nie dawałem a jednak i dowaliłem drugi raz. Dopiero dzisiaj na przekroju widzę że nie tak plus ten smak... Przeliczyłem paczuszki z gorczycą i włala misiu :-(

 

Miało być 5g na kg.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16779-gorczyca-bia%C5%82a-w-kie%C5%82basie/#findComment-651244
Udostępnij na innych stronach

Nie martw się. Z życia wiem, że tylko Ty czujesz. :D Nawet się nie obejrzysz, a po kiełbasie zostaną wspomnienia.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16779-gorczyca-bia%C5%82a-w-kie%C5%82basie/#findComment-651245
Udostępnij na innych stronach

Muszę spróbować na Wielkanoc gumofilca uwędzić :-P

Zeżrą, wiem z własnego doświadczenia, tylko zapakuj go w wołową kątnicę to nie poznają się :tongue::D :D

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16779-gorczyca-bia%C5%82a-w-kie%C5%82basie/#findComment-651277
Udostępnij na innych stronach

A jak tą gorczyca dodałeś? W całości czy mieloną? Ja lubię dodać tak tylko lekko w moździerzu rozgniecione. I wtedy mam trochę proszku ale większość jest w całości albo połówki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16779-gorczyca-bia%C5%82a-w-kie%C5%82basie/#findComment-651291
Udostępnij na innych stronach

 

 

wiem że spieprzyłem

 

:) raczej zgorczyczyłeś... :thumbsup:

Jak się zajadają to się nie trap...

Warto zakiedyś przyprawy odważyć i do torebki/pojemnika... Traktować to jako odrębną czynność...potem wszystko do mięcha na raz...

Max chyba dałem 7/8 gr gorczycy na kg... standardowo daję 5 gr...

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16779-gorczyca-bia%C5%82a-w-kie%C5%82basie/#findComment-651329
Udostępnij na innych stronach

Ja zawsze naważam przyprawy przed przygotowaniem farszu i po kolei wsypuję do jednego pojemniczka, przygotowując taką gotową "mieszankę". Osobiście pomaga mi to w pomijaniu, bądź dublowaniu przypraw. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16779-gorczyca-bia%C5%82a-w-kie%C5%82basie/#findComment-651371
Udostępnij na innych stronach

Ja zawsze naważam przyprawy przed przygotowaniem farszu i po kolei wsypuję do jednego pojemniczka, przygotowując taką gotową "mieszankę". Osobiście pomaga mi to w pomijaniu, bądź dublowaniu przypraw. 

To jest nas co najmniej dwóch  :D

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16779-gorczyca-bia%C5%82a-w-kie%C5%82basie/#findComment-651416
Udostępnij na innych stronach

 

Ja zawsze naważam przyprawy przed przygotowaniem farszu i po kolei wsypuję do jednego pojemniczka, przygotowując taką gotową "mieszankę". Osobiście pomaga mi to w pomijaniu, bądź dublowaniu przypraw. 

To jest nas co najmniej dwóch  :D

 

Zapewne jest nas więcej bo ja robię identycznie od czasu jak zdublowałem chili :D

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16779-gorczyca-bia%C5%82a-w-kie%C5%82basie/#findComment-651418
Udostępnij na innych stronach

No po prostu dałem dwa razy no. Zdawało mi się że nie dawałem a jednak i dowaliłem drugi raz. Dopiero dzisiaj na przekroju widzę że nie tak plus ten smak... Przeliczyłem paczuszki z gorczycą i włala misiu :-(

 

Miało być 5g na kg.

Jak moi kuzyni wędzili i przy okazji zapijali, to wędzonki były czarne oczywiście spieczone, a jak próbowałem delikatnie powiedzieć, że im nie wyszło to usłyszałem:

"my takie lubimy". W razie czego wiesz co powiedzieć  ;), gdyby komuś coś nie pasowało  :thumbsup:

wieloś
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16779-gorczyca-bia%C5%82a-w-kie%C5%82basie/#findComment-651937
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.