fakir666 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Witam. Koledzy nie mogę nigdzie znaleźć informacji o przechowywaniu wędzonek. Chciałem szyneczki i boczek długo wędzić tak jak polecił mi znajomy w gorącym dymie z godzinę a później kilka godzin w ciepłym dynie. Później wędzonki schłodzić woda z lodem i powiesić w chłodnej przewiewnej piwnicy. Ale nie wiem czy to się uda. Nie ma nigdzie żadnych opisów a na forum wyszukiwarka nie chce mi nic wyszukać. (Czy ona działa poprawnie) Kiedyś jesienią powiesiłem boczki i szynki pod strzecha na strychu ale mam blachę na dachu bez ocieplenia i jak kilka razy słońce przygrzało wędzonki nabrały pięknego zielono białego korzuszka ???? może to był korzuszek na zimne noce ???????? proszę jakieś info albo linka. I co z tą wyszukiwarką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Wyszukiwarka działa prawidłowoAle Twój znajomy chyba nie lubi Cie zbyt mocno. Chciałem szyneczki i boczek długo wędzić tak jak polecił mi znajomy w gorącym dymie z godzinę a później kilka godzin w ciepłym dynie. i dalszy tekst Wyjdzie skwarek wędzony prawdopodobnie kwaśny do tegoDlatego nic nie możesz znaleźć na ten temat Za to znajdziesz wiele produktów wędzonych do jedzenia Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 w gorącym dymie z godzinę a później kilka godzin w ciepłym dynie. Najważniejsze, że nie będzie to w pełni uwędzone. gdyż podziałanie od razu wysoką temperaturą zetnie białka mięsa i nie pozwoli dymowi na penetrację głębszych jego warstw. To przeczy podstawowej zasadzie prawidłowego wędzenia. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Tak czy owak, Jego znajomy go nie lubi Podając mu ten "super" sposób na wędzenie Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Chciałem szyneczki i boczek długo wędzić tak jak polecił mi znajomy w gorącym dymie z godzinę a później kilka godzin w ciepłym dynie. To się nie uda nic z tego nie wyjdzie.Zacznij od początku i obejrzyj akademię filmową na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 kilka godzin w ciepłym dynie. Kilka godzin (około 4)wędzę w ciepłym dymie (45-50 C) polędwicę . Mi smakuje, nie jest ścięta . Oczywiście usuwam mizdrę i warkocz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Kilka godzin (około 4)wędzę w ciepłym dymie (45-50 C) polędwicę . Mi smakuje, nie jest ścięta . Oczywiście usuwam mizdrę i warkocz. i i to jest prawidłowo mam na myśli temperaturę natomiast w poście na początku pisałeś o gorącym i stąd odpowiedzi kolegów to są dwie różne sprawy więc zdeklaruj się o co chodzi i sprecyzuj swe pytanie Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 @Baca to chyba nie do mnie Napisałem do @fakir666 jak ja robię polędwicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.