Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wędzona 4.5h w temp. 50-55st. Czy wystarczająco ścięta? Zdatna do konsumpcji? Czy ewentualnie delikatnie sparzyć? Dodam że leżała noc w lodówce.

post-45760-0-18516500-1604922405.jpg

post-45760-0-74687900-1604922416.jpg

post-45760-0-21038400-1604922427.jpg

post-45760-0-05436200-1604922440.jpg

Edytowane przez fantomek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17736-pol%C4%99dwiczka-wieprzowa-oce%C5%84cie/
Udostępnij na innych stronach

Kiedyś też robiłem tylko że na zimno wędzidłem. Wyszła podobnie tylko że u mnie się nie ścięło bo w niższej temperaturze robiłem. Nic nie trzeba parzyć. Tak się robi wędliny tego typu. No chyba że bez peklosoli to co innego.

 

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17736-pol%C4%99dwiczka-wieprzowa-oce%C5%84cie/#findComment-683437
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem czy wystarczająco ścięta ale na pewno wygląda smacznie :thumbsup::clap:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17736-pol%C4%99dwiczka-wieprzowa-oce%C5%84cie/#findComment-683443
Udostępnij na innych stronach

A co Ty chcesz otrzymać.? A'la łososiową czy sopocką.? Zdatna do spożycia, ale jako wędlina surowa, nie ścięta. Jak chcesz ściętą to parz w 80C do 60 C w środku. Ta jest  a'la polędwica łososiowa. Przy tej temperaturze to się nie zetnia. Trzeba parzyć żeby się scieła

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17736-pol%C4%99dwiczka-wieprzowa-oce%C5%84cie/#findComment-683448
Udostępnij na innych stronach

Arkadiusz myślałem może że coś za krótko ją wędziłem lub w zbyt niskiej temperaturze więc wolałem zapytac. Co do ofektu chciałem właśnie a'la łososiowa. Tylko ta jest aż miękka jak się trzyma baton w ręku
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17736-pol%C4%99dwiczka-wieprzowa-oce%C5%84cie/#findComment-683449
Udostępnij na innych stronach

Tylko ta jest aż miękka jak się trzyma baton w ręku

 

Jak łososiowa to taka ma być (miękka) w dotyku i surowa. Jak byś ja sparzył to będzie mniej miękka. To tak jak z kiełbasą. Nabita i uwędzona miękka bo surowa a sparzona albo pieczona twarda w dotyku

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17736-pol%C4%99dwiczka-wieprzowa-oce%C5%84cie/#findComment-683450
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.