fantomek Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Listopada 2020 (edytowane) Wędzona 4.5h w temp. 50-55st. Czy wystarczająco ścięta? Zdatna do konsumpcji? Czy ewentualnie delikatnie sparzyć? Dodam że leżała noc w lodówce. Edytowane 9 Listopada 2020 przez fantomek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17736-pol%C4%99dwiczka-wieprzowa-oce%C5%84cie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Prz3mk0 Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Listopada 2020 Kiedyś też robiłem tylko że na zimno wędzidłem. Wyszła podobnie tylko że u mnie się nie ścięło bo w niższej temperaturze robiłem. Nic nie trzeba parzyć. Tak się robi wędliny tego typu. No chyba że bez peklosoli to co innego. Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17736-pol%C4%99dwiczka-wieprzowa-oce%C5%84cie/#findComment-683437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Listopada 2020 Nie wiem czy wystarczająco ścięta ale na pewno wygląda smacznie Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17736-pol%C4%99dwiczka-wieprzowa-oce%C5%84cie/#findComment-683443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantomek Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Listopada 2020 Pytam że nie za, surowa i zdatna do spożycia)) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17736-pol%C4%99dwiczka-wieprzowa-oce%C5%84cie/#findComment-683444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 9 Listopada 2020 (edytowane) A co Ty chcesz otrzymać.? A'la łososiową czy sopocką.? Zdatna do spożycia, ale jako wędlina surowa, nie ścięta. Jak chcesz ściętą to parz w 80C do 60 C w środku. Ta jest a'la polędwica łososiowa. Przy tej temperaturze to się nie zetnia. Trzeba parzyć żeby się scieła Edytowane 9 Listopada 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17736-pol%C4%99dwiczka-wieprzowa-oce%C5%84cie/#findComment-683448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantomek Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Listopada 2020 Arkadiusz myślałem może że coś za krótko ją wędziłem lub w zbyt niskiej temperaturze więc wolałem zapytac. Co do ofektu chciałem właśnie a'la łososiowa. Tylko ta jest aż miękka jak się trzyma baton w ręku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17736-pol%C4%99dwiczka-wieprzowa-oce%C5%84cie/#findComment-683449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Listopada 2020 (edytowane) Tylko ta jest aż miękka jak się trzyma baton w ręku Jak łososiowa to taka ma być (miękka) w dotyku i surowa. Jak byś ja sparzył to będzie mniej miękka. To tak jak z kiełbasą. Nabita i uwędzona miękka bo surowa a sparzona albo pieczona twarda w dotyku Edytowane 9 Listopada 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17736-pol%C4%99dwiczka-wieprzowa-oce%C5%84cie/#findComment-683450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantomek Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 9 Listopada 2020 Ok to konsumuję) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17736-pol%C4%99dwiczka-wieprzowa-oce%C5%84cie/#findComment-683461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Prz3mk0 Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 9 Listopada 2020 Ok to konsumuję)Ja swoją zostawiłem w lodówce do przesuszenia. Też robi się wtedy bardziej zwarta. Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17736-pol%C4%99dwiczka-wieprzowa-oce%C5%84cie/#findComment-683468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.