wędkarz Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Listopada 2020 Po uwędzeniu i sparzeniu polędwica smaczna, tylko na całym kawalku jest bardzo cienka ale twarda otoczka. Jaka może być przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17751-twarda-otoczka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Listopada 2020 Prawdopodobnie wędzone w zbyt wysokiej temperaturze lub przesuszone - pokaż przekrój . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17751-twarda-otoczka/#findComment-683936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Listopada 2020 Po uwędzeniu i sparzeniu polędwica smaczna, tylko na całym kawalku jest bardzo cienka ale twarda otoczka. W zewnętrznej warstwie doszło do przegrzania i/lub przesuszenia.W jakich warunkach (temp. i czas) wędziłeś i jak długo, w jakiej temp. parzyłeś. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17751-twarda-otoczka/#findComment-683938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Listopada 2020 Jaka może być przyczyna? Pokaż przekrój .Ale wszystko wskazuje na złe osuszanie, może i ociekanie, może robiłeś to w pokojowej temp. i długo następnie nie odpowiednia temp. w wędzarni podczas osuszania i wędzenia na koniec jeszcze błędy przy parzeniu w rezultacie błędy się nakładają i mamy taki efekt jak mam przedstawiłeś .Oczywiście ja przedstawiłem już radykalne ale i podstawowe błędy. Nie opisałeś nam wszystkiego jak krok po kroku w jakich temperaturze i jak długo lub do jakich temperatur wszystko robiłeś .Teraz pewnie się domyślasz lub wiesz jakie błędy popełniłeś .Ale następna na pewno będzie lepsza .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17751-twarda-otoczka/#findComment-683950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wędkarz Opublikowano 18 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Listopada 2020 Dzięki za szybką,fachową i precyzyjną odpowiedź. Potwierdziły się moje przypuszczenia. Było złe osuszanie (za długo)Jeszcze raz bardzo dziękuję życząc zdrowia.[Dodano: 18 lis 2020 - 12:49]Oczywiście wszystkim, którzy pofatygowali się odpowiedzieć, bardzo dziękuję i życzę zdrowia!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17751-twarda-otoczka/#findComment-684434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Listopada 2020 Zapakuj do vacum na 2 dni w lodówce troche może pomóc Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17751-twarda-otoczka/#findComment-684466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wędkarz Opublikowano 19 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 19 Listopada 2020 Dzięki za radę. Na pewno sprawdzę.Wszystkiego dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17751-twarda-otoczka/#findComment-684565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.