EAnna Opublikowano 6 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 6 Stycznia 2022 (edytowane) Zdjęcie obkurczonych osłonek białkowych. Miejscami się odkleiła i pod nią była pleśń.Został "zahaczony" temat zastosowania osłonek białkowych do salami.Problem jest kilkuaspektowy, doświadczenia robił kiedyś @StefanS.W swojej dociekliwości zebrał kilka bardzo interesujących, niedostępnych dla ogółu informacji.Inspiracją była możliwość bezpośredniego porównania wyrobów z tej samej produkcji w osłonkach białkowych i naturalnych.Jeżeli Cię to interesuje, to możemy kontynuować.Osobiście ciekawa jestem opinii kol. @qzym, bo czuję, że coś za pazuchą chowa Salami z postu 63Wygląda bardzo apetycznie i zachęcająco Edytowane 6 Stycznia 2022 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17814-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce/page/4/#findComment-742725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 6 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 6 Stycznia 2022 Jeszcze zdjęcie w plasterkach.[Dodano: 06 sty 2022 - 21:03] Salami z postu 63Wygląda bardzo apetycznie i zachęcająco Ja zadowolony do końca nie jestem patrząc na zdjęcia z przepisu oryginalnego. Poza tym jest słodka. Lepiej jakby była bardziej kwaśna ale to pewnie zależy od długości fermentacji i spadku pH. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17814-w%C4%99dliny-dojrzewaj%C4%85ce/page/4/#findComment-742762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.