Skocz do zawartości

Papryka pieczona sposobem kaukaskim


EAnna

Rekomendowane odpowiedzi

@EAnna

Zioła dodaję suszone. Dodałem po dwie łyżki octu winnego na słoik 365 ml. Zobaczymy. Dziś przerobiłem ponad 5 kg. Wyszlo 10 słoików 345 ml. Papryka po upieczeniu jest oczywiście miękka ale nie rozpadająca się.

 

@Maxell

Na pewno grill to najlepszy sposób przygotowania papryki pieczonej. Ja muszę się zadowolić piekarnikiem albo tym wynalazkiem, który sprawdza się całkiem całkiem.

Do pieczonej papryki rewelacyjnym dodatkiem jest gęsty jogurt bałański/grecki wymieszany z wyciśniętym czosnkiem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.