Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Papryka pieczona sposobem kaukaskim


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#21 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9375 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 04 wrz 2016 - 19:34

sok był brunatny i gorzki.

Sok jest odpadem.

czy papryka powinna wychodzić po upieczeniu bardzo miękka ,ciapowata?

Papryka zrobiła się miękka i delikatna.

paprykowych „flaczków”

Tak. Papryka powinna być ciapowata i dokładnie odsączona z płynu, który jest odpadem.

 Jeżeli pozostał Ci olej to naturalnie możesz go powtórnie użyć.

Obawiam się jednak, że ten "nadmiar" wynika z zawartości paprykowego soku.

Pieczona, odsączona i obrana ze skórki  papryka jest bazą do słynnych bałkańskich sosów typu Ajvar lub Pindjur.

Wg mnie najlepsze rezultaty daje opiekanie na blaszce do pieczenia (wyłożonej papierem) pod opiekaczem piekarnika.

Powoli dojdziesz do wprawy w obracaniu papryk tak, żeby skórka odchodziła z każdej strony.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#22 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5574 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 26 sie 2017 - 14:31

Odswieze troche temat ..bo to paprykowy czas ..ja zrobilam ostatnio  papryke tylko ze nie w oliwie a tylko w occie.

Pieczona w piekarniku 20 min pod grylem obracalam co pare min , temp maxymalna 220 bo papier do pieczenia balam ze sie spali  .

pozniej papryka do miski i wsadzilam w foliowy woreczek, Skorka odeszla bez problemu jak ze spazonego pomidora.

Przepis dostalam od sasiadki chorwatki bo mi smakowala .

 

Zalewa: octowa 6% na 0,8 l  2 lyzki soli 2 lyzki cukru 1 lyzeczka pieprzu ziarna , 2 zabki czosnku 2 liscie laurowe .

moja papryka byla taka zwykla gdyz nie mialam szpiczastej .

tak wyglada

https://wedlinydomow...ectry/?p=564444






Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych