wiesia Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Czekam kiedy media pokażą jak odswierza sie wędliny w zakładach miesnych? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1788-program-uwaga-tvn/page/3/#findComment-48047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 5 Grudnia 2008 a dla hipermarketów 5 000 000 zł wtedy każdy zastanowiłby się czy to jest opłacalne. Pozdrawiam Też jestem za, ale trochę za ostro pojechałeś.Może pierwsze trzy ostrzeżenia po 500 000 a potem już z grubej rury, łacznie z zakazem sprzedaży mięsa i wyrobów mięsnych.Niech handlują paprykarzem. :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1788-program-uwaga-tvn/page/3/#findComment-48048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 5 Grudnia 2008 wiesia, Witam To już było wcześniej "Constar". Tylko kary za tego typu proceder nikłe. Po ujawnieniu czegoś takiego kary dla członków Zarządu min po 200 000 zł, pracownik robi co Mu każą. Sprawie ukręcono łeb - cisza. Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1788-program-uwaga-tvn/page/3/#findComment-48049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Witam Za ujawnienie takiego procederu powinny być bardzo surowe sankcje gdzie min. mandat to nie 500 zł(pryszcz) tylko 50 000 zł dla tego typu placówek, a dla hipermarketów 5 000 000 zł wtedy każdy zastanowiłby się czy to jest opłacalne. Moim zdaniem kara powinna być znacząca , dla wszystkich jednostek równa , a przede wszystkim konsekwentna łącznie z zamknięciem stoiska z wędlinami . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1788-program-uwaga-tvn/page/3/#findComment-48055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 5 Grudnia 2008 brak slów,powinni dostać taki domiar wg rocznego dochodu całej sieci :!: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1788-program-uwaga-tvn/page/3/#findComment-48094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 5 Grudnia 2008 W nawiązaniu do powyższego tematu, przedstawiam Państwu SUPER materiał, który wkleiłem w nowym dziale naszego muzeum, i który dostepny jest pod linkiem http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1583Zwie się to:INSTRUKCJA Nr 3 MINISTRA HANDLU WEWNĘTRZNEGO z dnia 16 maja 1959 r. w sprawie organizacji i techniki sprzedaży artykułów mięsnych. Tak "psze" państwa było w tej "okropnej komunie". :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1788-program-uwaga-tvn/page/3/#findComment-48103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 5 Grudnia 2008 3) Podczas dłuższego składowania wędlin w sklepie i ewentualnego wystąpienia na powierzchni osłonek szarego mazistego osadu (omulenia), personel sklepu obowiązany jest wytrzeć osłonki wędlin czystym ręcznikiem, a następnie lekko natłuścić przywracając im świeżość i estetyczny wygląd. A więc wszystko było zgodne z instrukcją Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1788-program-uwaga-tvn/page/3/#findComment-48105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 5 Grudnia 2008 A więc wszystko było zgodne z instrukcją Pozdrawiam Żeby jeszcze tylko czysty ręcznik dorwały :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1788-program-uwaga-tvn/page/3/#findComment-48107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Gonzo, uważnie przeczytaj całość, gdyz naprawde warto. To, że one miały obowiązek wycierać ręcznikami nalot z kiełbas, to procedura powszechnie stosowana. Poczytaj, co powinny były wiedzieć, jak traktować klienta itp. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1788-program-uwaga-tvn/page/3/#findComment-48108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 5 Grudnia 2008 MIRKON, Podpisuję się obydwoma rękoma pod tym, co napisałeś. Z tego można tylko przypuszczać, że przedstawiciel sanepidu przychodził do tego sklepu tylko po swoją działkę.Wszędzie bywają ludzie i ludziska, dlatego zostawiłbym sanepid(Inspekcja Sanitarna) w spokoju. Zapewne dzisiaj już byli w tym sklepie. Odnośnie HACCP - przywędrował ze stanów Zjednoczonych, gdzie ważniejsze jest zapisane niż zrobione. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1788-program-uwaga-tvn/page/3/#findComment-48109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.