Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

a dla hipermarketów 5 000 000 zł wtedy każdy zastanowiłby się czy to jest opłacalne.

Pozdrawiam

Też jestem za, ale trochę za ostro pojechałeś.Może pierwsze trzy ostrzeżenia po 500 000 a potem już z grubej rury, łacznie z zakazem sprzedaży mięsa i wyrobów mięsnych.Niech handlują paprykarzem. :grin:

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1788-program-uwaga-tvn/page/3/#findComment-48048
Udostępnij na innych stronach

wiesia, Witam

To już było wcześniej "Constar". Tylko kary za tego typu proceder nikłe. Po ujawnieniu czegoś takiego kary dla członków Zarządu min po 200 000 zł, pracownik robi co Mu każą.

Sprawie ukręcono łeb - cisza.

Pozdrawiam

Janusz "Smorodina"

skype: SMORODINA54

ANKIETA GADŻETY

ZAMÓWIENIA IV ZLOT

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1788-program-uwaga-tvn/page/3/#findComment-48049
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Za ujawnienie takiego procederu powinny być bardzo surowe sankcje gdzie min. mandat to nie 500 zł(pryszcz) tylko 50 000 zł dla tego typu placówek, a dla hipermarketów 5 000 000 zł wtedy każdy zastanowiłby się czy to jest opłacalne.

Moim zdaniem kara powinna być znacząca , dla wszystkich jednostek równa , a przede wszystkim konsekwentna łącznie z zamknięciem stoiska z wędlinami .

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1788-program-uwaga-tvn/page/3/#findComment-48055
Udostępnij na innych stronach

W nawiązaniu do powyższego tematu, przedstawiam Państwu SUPER materiał, który wkleiłem w nowym dziale naszego muzeum, i który dostepny jest pod linkiem http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1583

Zwie się to:

INSTRUKCJA Nr 3

MINISTRA HANDLU WEWNĘTRZNEGO

z dnia 16 maja 1959 r.

w sprawie organizacji i techniki sprzedaży artykułów mięsnych.

 

Tak "psze" państwa było w tej "okropnej komunie". :wink:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1788-program-uwaga-tvn/page/3/#findComment-48103
Udostępnij na innych stronach

3) Podczas dłuższego składowania wędlin w sklepie i ewentualnego wystąpienia na powierzchni osłonek szarego mazistego osadu (omulenia), personel sklepu obowiązany jest wytrzeć osłonki wędlin czystym ręcznikiem, a następnie lekko natłuścić przywracając im świeżość i estetyczny wygląd.

A więc wszystko było zgodne z instrukcją Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1788-program-uwaga-tvn/page/3/#findComment-48105
Udostępnij na innych stronach

Gonzo, uważnie przeczytaj całość, gdyz naprawde warto. To, że one miały obowiązek wycierać ręcznikami nalot z kiełbas, to procedura powszechnie stosowana. Poczytaj, co powinny były wiedzieć, jak traktować klienta itp.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1788-program-uwaga-tvn/page/3/#findComment-48108
Udostępnij na innych stronach

MIRKON, Podpisuję się obydwoma rękoma pod tym, co napisałeś.

Z tego można tylko przypuszczać, że przedstawiciel sanepidu przychodził do tego sklepu tylko po swoją działkę.

Wszędzie bywają ludzie i ludziska, dlatego zostawiłbym sanepid(Inspekcja Sanitarna) w spokoju. Zapewne dzisiaj już byli w tym sklepie.

Odnośnie HACCP - przywędrował ze stanów Zjednoczonych, gdzie ważniejsze jest zapisane niż zrobione.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1788-program-uwaga-tvn/page/3/#findComment-48109
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.